Затварят мавзолея на Ленин. Временно – за ремонт

Ще обработват тялото на покойния съветски лидер
16 фев 2017 11:20,
112
Затварят мавзолея на Ленин. Временно – за ремонт
Снимка: Reuters, архив

Мавзолеят на Ленин на Червения площад в Москва ще бъде затворен за посетителите за два месеца от днес поради планирани профилактични дейности, предаде ТАСС.

До 16 април "ще се проведат планувани профилактични мероприятия за гарантиране на съхраняването на тялото на Ленин", съобщиха от Всеруския научно-изследователски институт за лекарствени и ароматични растения.

Процедурите трябва да се извършат със специално оборудване, което поддържа температурата и светлинния режим в Мавзолея. Подобни дейности се провеждат периодично, през 1-2 години.

Владимир Ленин е починал на 21 януари 1924 г. Няколко месеца след смъртта му до стената на Кремъл се появил Мавзолеят, в който се съхранява балсамираното тяло на вожда на пролетариата.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
браво руснаците си почитат историята на русия оставиха старото наимование червен площат молодцы и немците също не оставиха бон за столица а възвърнаха истоическата столица берлин все пак ленин се е борил за народа си
75
1
 
6
 
! Отговори
сърп и чук преди 7 години
ще го водят на баня
74
3
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 7 години
Путин е бъдещият наемател и иска да влезе на чисто!
73
2
 
11
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Подготвят Мавзолеят за ....... следващият !
72
3
 
3
 
! Отговори
писател преди 7 години
Тая Мария Нестерова прави доста пари от споменаване на Русия.Ние тука цъкаме като обезумели. Накрая ще трябва да ни даде поне веднъж за да поощри ангажираността ни.
71
3
 
11
 
! Отговори
Жоро Тарабата преди 7 години
Колелото на историята се върти, и ще се върти до пълната победа на Капитализма над Комунизма!
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учението на Маркс и Енгелс е безсилно - защото е невярно.
69
2
 
11
 
! Отговори
мда преди 7 години
Пролетарий от всички страни - Извинявайте!
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е бати нацията.
67
3
 
17
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Братушките не бяха ли православни, какви са тия идоли, дето им се кланят
66
3
 
14
 
! Отговори
до 62 преди 7 години
Петър Велики е бил този на когото се дължи величието на Русия.И знаеш ли как е загинал?Той е плувал с неговият кораб и е видял как военен кораб потъва и моряците му се давят.Скочил е сам във водата и е спасил колкото войници е могъл.След което се разболява и умира от пневмония.ТОВА НЕ ГО Е НАПРАВИЛ НИТО ЕДИН КОМУНИСТ!И няма и да го направи.
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия май правят място за жужан.
64
1
 
4
 
! Отговори
до 76 преди 7 години
Сърцето му отдавна не е в тялото му.В YOU TUBE има руски филм "Мавзолей" се казва-гледай го.И за Димитров има интересни факти.
63
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ценностната система на руснаците е по-скоро азиатска, отколкото европейска. Тази азиатска ценностна система се характеризира с обожествяването на лидера, с любовта към здравата ръка, с ненавистта към всеки, който е различен от тебе, с параноята, че си заобиколен от шпиони и врагове, с искането за най-тежки наказания за тези "врагове". И тези ценности, руските агенти имащи се за русофили искат да ни представят като алтернатива за развитието на България.
62
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дървен кол в сърцето, да не вземе да стане, вампирът му с вампир. Добре, че си махнахме от центъра на София, мумията на руското *** Георги Димитров, който по заповед от Москва предаде Македония на Тито.
61
0
 
13
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Комунизма-присвоизма обичаше да препарира пиратските си главатари като този,но не е направил нито една оригинална мумия досега. Това не са оригинални мощи на травестита Ленин,а восъчно-хартиен модел за заблуда на масите. В тоя манекен вероятно няма нито една ленинска молекула- всички молекули там са "реакционни"- създадени по технология на Запада. Затова всички мумии на червените са фалшиви като тях самите,затова бе изгорен манекена и на "нашия" Геор.Д-ов: за да не усетят близките му подмяната.
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аууу, ами сега, форумните червени плъхове няма да мога да ходят на хадж при бащицата, вай вай вай
59
0
 
14
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Супер! И като го отворят наново вътре - изненадааа! Две мумии: на Ка-***-ко и на Ленин! :))))
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз мумия много изпъната хубаво са я натъпкали с дунапрен или пък слама
57
8
 
5
 
! Отговори
Другарят Председател преди 7 години
До 70Първо В Индия не горят всички второ Мавзолеят на Махатма Ганди е доказателство за обичта на индийският народ към един от най големите борци срещу империализма и приятел на СССР , второ не само на изток но и на запад в Рим например има мавзолеи разкопки го доказаха в последните 44г. Мавзолеят дори е европейска дума идва от гръцкия цар Мавзол. Обаче темата е друга а именно че мавзолея е място на върховна почит към национален герой по голяма от тази за всеки човек .