Убежище ли? Германия планира масова депортация на бежанци

През 2016 г. са били отхвърлени 700 000 молби за убежище
19 фев 2017 18:24,
67
Убежище ли? Германия планира масова депортация на бежанци
Снимка: архив Reuters

Германските власти възнамеряват да депортират рекорден брой кандидати с отхвърлени молби за убежище през 2017 година, предаде Ройтерс.

Още по темата

Федералната република е депортирала вече рекордните 80 хиляди мигранти с отказан бежански статут през миналата година и този брой ще се увеличава през 2017 година, заяви пред неделното издание на вестник "Билд" Петер Алтмайер, началник на политическия кабинет на канцлера Ангела Меркел.

За да успокои недоволството на консервативните среди от решението на Меркел да отвори границите на Германия през 2015 г. за бежанците, ръководството на нейната партия Християндемократически съюз започна да настоява за по-голям брой депортации на мигранти, чиито молби са били отхвърлени, както и на чужденци, извършили престъпления.

Алтмайер заяви, че е важно тези хора да бъдат своевременно връщани в страните си, за да се поддържа високо равнището на обществено одобрение към системата за предоставяне на убежище.

По думите му близо половината от подадените през 2016 г. 700 хил. молби са били отхвърлени, което свидетелства за очаквания нов рекорд на депортациите през 2017 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименVIYE SEGA NE PRYEMETE BEJANSITE STE DOYDE VREME BEJANSITE STE STANAT KRALE NA EVROPA I TOGAVA NYAMADAVI PRYAMAT VAS BILGARITE PAK STESTE GLADNI PROFESORI BILGARI KAKTO VINAGI VIYE STE PROKLETI OT GOSPODA NAROD GLAD I MIZERIYE VI CHAKA GOSPODA GLADNI PROFESORI
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тия шваби им светна лампичката. Нищо бе, следващото поколение ще са малко по- тъмнички и ще се доближават до идеала за ариец на 50-60%. Да сме живи и здрави ние ще ги приемем. Като не можем да си отърсваме мухите... Така ще заприличаме на USБалканика. Те преди години приели всякакви от Европа. Само трябва да решим кои индианци ще трепем
52
0
 
2
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Кукундел Меркел "настъпи пастата за зъби"! Сега се пробва да я вкара обратно - идват избори!
51
0
 
3
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Явно дъртата вещица Меркел се е СЪЮЭИЛА с американския клоун!!! Иэточна и Южна Европа да му мисли!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
Циник до дедо Ташунк преди 7 години
+10! Добър анализ колега!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СоциологА значи руските мюсулмани са добри мюсулмани. Но се сещам за последните няколко тер.акта извършителите бяха все от средна Азия.
48
2
 
3
 
! Отговори
Социолог преди 7 години
Мюсулманите в Русия са с тюркски корени и нямат нищо общо с пустинните диваци.Българите в Казанската республика са също мюсулмани.50% от червената армия през втората световна също бяха мюсулмани.Стали дори качи саркофага на Тимур хан на самолет и прелетя над фронта за повишаване на бойния дух.Само че по филмите на Мосфилм все някви руси манекенчета играха ролите...
47
1
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Германия си създаде нерешими проблеми с тези огромни човешки маси, допуснати тук нелегитимно, без паспорт, образование и т.н. Глупости са това, че идвали лекари и инженери, идва ***! Алтмайер с е дърт пръд.льо, който само прави пиар на нашата бабичка, която е изпълнителна още от комсомолските си години. Вече 75% от местното население е срещу нея. Шулц е още по-голям мръс.ник и кари.ерист и на изборите през септември ще й отвее плявата завинаги.
46
1
 
8
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
До Анонимен 51,Не бързай да отписваш Германия, чадо. Преди 90 години некои пак така я отписваха, па я наричаха "пропаднала", "победена", "еврейска" и "марксистка". Историята ни учи, че не се учим от Историята.
45
1
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Уважаема госпожо Павлова, за съжаление статията Ви е Fake News! Живея в Мюнхен и се интересувам постоянно от този проблем. Масово депортиране на тези хора в Германия е невъзможно: съдебното дело за получаване на убежище е повече от 2 години; няма сключени споразумения с Тунис, Алжир и Мароко за обратно приемане на "беглеците"; намесват се всякакви защитни организации "куче марка"; укриват се в последния момент преди депортацията.. Все още в Германия липсва ефектна система за регистриране на т.н.
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските балалайки много са се згрижили дали Германия няма да стане мюсулманска.Проверете в гугала. Мюсулманите в Германия са 3,7 % а в любимата им Русия са над 16 %. Наборниците в Русия през 2027 година ще бъдат повече мюсулмани. Най-голямата джамия откри Путин в Москва.
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя хубаво планира Германия, само дето отдавна му изтърва края, щото много от тия с отказан статут никой не ги знае къде са и какво правят. Не ми е ясно как ще ги върнат, като не могат да ги намерят, а е ясно, че те сами няма да си тръгнат. Обикновено пробват в друга провинция с други имена да се регистрират отново и тъй като реално няма как да се знае кои са, щото всичките са "бързали и са тръгнали без документи, но пък с мобилни телефони", така може да си продължава до безкрайност.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ако искам Новини на немски мога директно от Билд да прочета а не влизам тука само коменатри да пиша
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kъсно е чадо МЮСЮЛМАНСКА ГЕРМАНИЯ ВЕЧЕ Е ФАКТ
40
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато в мюсюлманите в Германия колят и изнасилват и държавата ги хрантути,в Русия никой не смее да гъкне.А има и разлика между едните и другите.Най-страшното обаче е,че в Германия,Белгия,Франция от години живеят и се раждат ***,мразещи белите и цивилизованите хора и целият модерен свят.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 48Разбирам че си на работа по тролене и невежество. Ама става дума за Германия хахаххахаххха :d
38
5
 
5
 
! Отговори
До руския трол 46 преди 7 години
Ти не се притеснявай за нас! Ние ще се оправим!
37
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си мислете, че депортират лекарите, инжинерите и атомните физици. Изритват бошняци, сърби и други такива от Европа. Онези от другите континенти, си остават на държавна издръжка. Живеем в историческо време, когато се прави опит за създаване на огромна "интелектуална" лесно управляема маса в Европа, която да бъде управлявана от едни хора с големи уши и носове, леко закривени.
36
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко елементарни хора сте. Германия, не е България с малка шепа селянчета.Германия отпусна напрежението,което се задаваше на Балканите. Знаят,че ние сме бедни и комплексирани и нямаше да се справим човешки с проблема.Сега просто ше ги върнат и проблема е решен без кръв. Не се месете...много сме малки и необиграни в големите игри.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И германците се объркаха- сърби ли ги,боли ли ги!Още не могат да се уточнят къде да сложат запетайката: "ИДВАЙТЕ, НЕ ЗАМИНАВАЙТЕ!" или "ИДВАЙТЕ НЕ,ЗАМИНАВАЙТЕ"!Така е!Важното е да има демокрация,свобода на словото и пазарен принцип на управление на икономиката и обществото!А каквото има да става- ще стане!С прос-тотията в управлението- по про-сташки,безкомпромисно унищожаване на носителите й!!