Пред сирийското посолство: Диктаторът Асад - вън от Сирия!

Десетки протестиращи в София застанаха срещу химическата атака
Обновена: 7 апр 2017 20:22 | 7 апр 2017 20:21,
225
Пред сирийското посолство: Диктаторът Асад - вън от Сирия!
Снимка: БТА

Десетки хора се събраха на мирен протест пред сирийското посолство в София срещу режима на Башар Асад и използването на химическо оръжие срещу мирно население в Сирия

Още по темата
Събралите се, предимно сирийци, носеха жълти балони със знака за радиоактивност и картата на Сирия, медицински маски на лицата си и развяваха сирийски знамена. 

Те бяха разпънали транспарант с надпис "Свобода за Сирия. Диктаторът Асад няма място в новата Сирия".

Пред посолството има четири автомобила на полицията и служители на реда, които се грижат за спокойното протичане на протеста. Сред присъстващите има и малки деца.

Протестираме срещу сирийския режим, който бомбардира собствения си народ, каза за БТА Акрам Наюф от Асоциацията на свободна Сирия в България. 

Той посочи, че на 4 април е имало химическа атака срещу мирно население в провинция Идлиб, при която са убити много жени, деца и бебета. 

Осъждаме тази атака и апелираме към международната общност в лицето на САЩ и ЕС да окаже натиск върху този режим, заяви Наюф. 

Ние се борим за свободна и демократична Сирия, посочи той. По думите му режимът носи цялата отговорност и за ракетните удари на САЩ. 

"Трябва да се сложи край на тази война и на режима и да бъдат ликвидирани всички терористични организации на територията на Сирия", добави Акрам Наюф.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
10
 
! Отговори
шовинист преди 7 години
ха на бас, че повечето протестиращи са от онези протестиращи и нямат нищо общо със Сирия. Англосаксонските сатанисти разпалиха войната в Сирия и сега пращат навсякъде по света платените си по - миярчета да грачат. Към вероятно са се присъединили от ХК, НБУ и други либе... расти .....
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вън диктатора от сирия : вън кадафи , вън садам хюсеин и какво стана ние трябва да ги храним тези *** с по 22 деца . не е ли по лесно тези *** пред консулството да ги изгоним и по евтино е
113
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Stefko 88На мен "печките" не ми пречаг ,но имам нулева търпимост към простащината и необразованността.Имено режима на диктатора Асад и неговите съучастници прогонват хиляди "печки" към Европа , в т.ч. България. Премахването на терора на Асад и излизането на Русия и Иран от Сирия ще помогне на милиони да се върнат по родните си места.
112
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези сирийски родолюбци защо не протестират пред посолството на тия които съсипаха държавата им и създадоха ИДИЛ? А за децата в Мосул не им ли е жал или там господарите на мрака въдвориха щастие и рози- като в Ирак, Либия,Афганистан и т.н. Медиите по света реват в извратен екстаз какво постижение е, че ам президент може да бомбардира чужди държави без да му пука.
111
1
 
16
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Не харесвате Асад,добре,заминавайте за Либия.Защо идвате в Европа.
110
1
 
27
 
! Отговори
знаещ преди 7 години
И кой ще дойде след диктатора Асад,някой ислямист ли ,които реже глава,вижте Либия,свалия диктаторра Кадафи и сега там е цвете,мир и любов има .
109
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо протеста не е пред руското посолство ?
108
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ирак е до тях - да видят какво донесе американската ,,демокрация" .
107
2
 
30
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Очевидна краварска уйдурма, нещо от рода на сваления боинг над Украйна. Тогава трябваше да се помогне на ЕС да вземе правилното решение, вчерашното още не е ясно с каква цел е направено. Но е по познат сценарий. Пак почнаха да умират бебета по вестниците, в интернет налазиха невръстните последователи на Ане Франк от Алепо. Връстниците им от Мосул и Рака, явно са по-щастливи... Все пак, там бомбите са кашерни... До месец-два ще разберем истинта.
106
26
 
7
 
! Отговори
Anon преди 7 години
... въпроса е дали Асад нарочно е използвал химическо оръжие или са братушките и пияния серьожка е заредил грешните муниции...Каквото и да е - Тръмп е прав- не може да остави използването на химическо оръжие да бъде прието за нещо нормално. Тия животни ако решат че може така- ще почнат мирното население наред...
105
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е надницата на ден ?Може и аз да дойда
104
6
 
50
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
"Десетки протестиращи"само толкова ли блюдолизци успя да събере Сорос ?
103
33
 
10
 
! Отговори
Аха преди 7 години
А пред руското кога ?
102
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми било то химическа атака, майно льо, най ми било удар по завод за производство на химически боеприпаси на ИДИЛ, с доставени от членки на НАТО суровини. Ама наш селинджър първо скача, а после мисли ;))) Как да не им се възхитиш на протестиращите ;)))
101
4
 
45
 
! Отговори
Mikert преди 7 години
Да се прибират у дома си тези платени клакьори!!! Кой им дава правото на хамериканците да изстрелват ракети към суверенна страна???? Без санкция,без нищо!!! Наглост!!!! Ама военния комплекс трябва да работи!!!!
100
3
 
50
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Американските лъжи са винаги едни и същи. Тези хора са наистина ***, като холивудските филми!
99
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kolko e nadnicata da otida i az da vikam ???
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВС ОЧКО ЛИЖИТЕ ПИНДОСАМ СЛАВЯНЕ?
97
4
 
21
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 158,Какво толкова му пречи Сирия на този газопровод не ми е ясно? Да го прекарат от Израел през морето направо до Турция и готово! Това не е никакъв аргумент за войната в Сирия!
96
42
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересни са ми тия дето защитават Асад в България.Целият конфликт е да стигне или не саудитски и катарски тръбопровод до ЕС.Руснаците го пазят за да могат да ви продават скъпо и некачествено без конкуренция.