САЩ: Режимът на Асад изгаря телата на убити затворници

Обесвали по около 50 души на ден във военния затвор Саидная
16 май 2017 11:30, Елка Василева
48
САЩ: Режимът на Асад изгаря телата на убити затворници
Сателитна снимка на затвора Саидная. Снимка: Reuters

Правителството на Доналд Тръмп обвини сирийските власти, че са извършили масови убийства на хиляди затворници и че са изгорили телата на убитите в голям крематориум край Дамаск, предаде Асошиейтед прес.

Държавният департамент каза, че около 50 души на ден биват обесвани във военния затвор Саидная, намиращ се на около 45 минути от столицата на Сирия. Според американското външнополитическо ведомство крематориумът е използван да се прикриват доказателствата за големия брой убийства.

Представителят на Държавния департамент за Близкия изток Стюарт Джоунс показа  на журналисти сателитни снимки на затворническия комплекс и каза, че правителството на Башар Асад е достигнало "ново ниво на безнравственост" с подкрепата на Русия и Иран.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: САЩСириязатворници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
А цялото човечество обвинява американците за безпрецедентния геноцид над 100 милиона индианци с който те отгоре на всичко най-нагло се гордеят! И след това написали хартата за правата на човека и тръгнали да учат другите на демокрация. Е каквото се е случило на индианците, това чака и "демократизираните"
33
0
 
2
 
! Отговори
Pippo преди 6 години
До БобиTochno taka e, no nikoj ne smee da kaje istinata koj stoi zad tezi konflikti ! Razdeliaj i Vladei - tova e formulata na anglo govoriashtite
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прегледах внимателно района на Saidnaya, намиращ се на десетина километра NNW от Дамаск. Координати - 33о36'51.55" N 36o22'47.93" O. Не намерих обект с формата на показания на снимката. Разгледайте и вие, може би ще имате късмет. Както и да е, сирийците са измислили крематориум без комини!Нищо, казано от американците в такива случаи е се оказа вярно. Службите пак са подвели г-н Президента.
31
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас. По-Голяма трагедия от войната е да избиваш собствения си народ ! За това няма прошка, няма и съд. Обречен си и след живота.
30
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По големи *** от този касапин са само ушанките!
29
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиВсички нормални държави по света знаят, че Асад е диктатор, който избива народа си, но понеже руската *** е приятел с диктатора и Боби се чувства длъжен да го защитава. Ше имаш ли някога мнение различно от официалната руска пропаганда?
28
3
 
9
 
! Отговори
**** преди 6 години
Колко хора побира този затвор,че сзеки ден да обиват по толкова,или по толкова докарват,и обиват на ден ?
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМЕРИКАНСКАТА АВИАЦИЯ ИЗСИПВА ВСЕКИ ДЕН СТОТИЦИ БОМБИ НАД МОСУЛ.КОЛКО ЛИ СА ЗАГИНАЛИТЕ МИРНИ ЖИТЕЛИ, ЗАЩО НЕ НИ ПОКАЗВАТ ОНЕЗИ ХОЛИВУДСКИ КЛИПЧЕТА С РАНЕНОТО ДЕТЕ, КОЕТО ДОБРЕ БОЯДИСАНО С "кръв" РАЗНАСЯТ НАСАМ НАТАМ.
26
3
 
9
 
! Отговори
Мечо с кларинето преди 6 години
До Анонимен 26Я ми кажете вие господине/госпожо, ако сте на мястото на Асад в същата ситуация как бихте действали.
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хората на порошенко изгориха толкова хора живи в одеса
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блажени са верующите и тяхно е царството небесно!Трансоцеанише ***, сега дуhът на Йозеф Гьоббелс страда и се върти - надминахте го в лъжите си! Противниците на Асад сега са на "Тойоти" с големокалибрени картечници и ракети TOW, дадени им от вас. При Асад са неговите верни привърженици. Той на тях се крепи, защо да ги беси? Русия си знае работата и дето е тя, трябва да молите унизително да прелетите!
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОКАЗАНАТА СНИМКА ЛИ Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО?ЩОТО НЕ ВИЖДАМ БЕСИЛКИТЕ!материалът има силна хибридна миризма на нещо размалено.
22
17
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 години
Касапина Асад черпи от челния руски опит в Донбас, където започнаха да изгарят ГРУЗ 200 в подвижни крематориуми. Да живее сирийско-руската дружба!
21
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиПо руската артиметика ге правиш сметките "пишман" експерте! защитаваше убийците, защото и гнусното джудже ги защитава. Ако джуджака беше против тях цялото ти "смятане" щеше да бъде да докажеш, че жертвите са повече. . Кървав режим защитаваш и още по-кървави диктатори- Асад и Путин. Но като ги обесят едва ли ще плачеш.
20
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската *** и руските роби поддържат този режим, който провежда геноцид над собствения си народ. Ако руските *** не бяха влезли в сирия, досега Асад да е увиснал на въжето. И това ще стане, но компания ще му прави джуджето.
19
3
 
22
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Пишете, за по-голяма убедителност, че не че около 50 души на ден биват обесвани във военния затвор Саидная, а около 500 хиляди! Така ще ви повярват.
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за Гуантанамо нещо да кажете, господа задокеански демократизатори?
17
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирийците имат избор. Или стават бежанци и заливат Европа или изтичат през комина. Демокрация по асадистки.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На война като на война. Американците с право са се притеснили, все пак това са предимно техни хора. Само дето никой не им иска мнението.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правителството на Доналд Тръмп обвини сирийските власти, че са извършили масови убийства на хиляди затворници и че са изгорили телата на убитите в голям крематориум край Дамаск. По този начин застрашават Европа да я лишат от приток на бежанци-джихадисти. "Спасяващите" в Средиземно море по 3 000 на ден каналджии са заплашени да останат без работа и да не могат да усвоят отпуснатите за тази цел средства.Асад разпространи доказателства за постановката с химическото оръжие от април.