Маси, столове... жители на Лондон срещу нападателите

Разкази от нощта на терора
Обновена: 4 юни 2017 19:50 | 4 юни 2017 18:00, Анисия Иванова
160
Маси, столове... жители на Лондон срещу нападателите
Снимка: БТА

При вчерашната атака с микробус и ножове в оживен район в Лондон жители и гости на британската столица са отвърнали с каквото им попадне под ръка, включително с хвърляне на маси и столове, за да отблъснат тримата нападатели, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Четиридесет и седем годишният Джерард Воулс бил седнал в пъб в край пазара Бъро на южния бряг на Темза, за да гледа финала на Шампионската лига, когато микробусът блъснал пешеходци на Лондонския мост, а след това тримата нападатели изскочили отвътре, въоръжени с ножове.

Още по темата

Воулс е видял как намушкват жена около петнайсет пъти. "Тя викаше "помощ, помощ", но не можах да направя нищо. Иска ми се да знам дали още е жива", разказа той пред в. "Гардиън".

Опитал да им попречи, като започнал да хвърля по тях най-различни предмети, сред които бутилки, столове и чаши, но това не ги спряло. Те намушквали хората наоколо наред с викове: "Това е за Аллах".

Алекс Шелъм бил в друга бирария с половинката си и двама приятели, когато към 22 ч. влязла жена с обилно кървене от шията. "Току-що някой й бе прерязал гърлото и хората в опитваха да спрат кървенето", каза той пред Би Би Си.

Шофьор на такси на име Крис бил потресен, когато видял на улицата намушкано в областта на гърдите младо момиче и опитал да спре нападателя. "Казах на клиента си, че ще опитам да го сгазя. Направих обратен завой и опитах, но той успя да ме избегне".

"Имаше един тип с много дълъг нож, който нападаше наред. Сърцето ми се качи в гърлото. Истинско животно", каза той в ефира на лондонското радио Ел Би Си. Според описанието му нападателят е бил висок, с къса брада и средиземноморски външен вид.

На споделени в социалните мрежи видеоклипове се вижда как полицаи влизат в барове и ресторанти и крещят на клиентите да се скрият под масите.

"Тъкмо разговарях с един главен готвач. Имаше кръв по рамото. Беше в шок. Каза ми, че трима души са нападнали ресторанта му с ножове и мачете", разказа Джерард Каванар, 46-годишен жител на квартала.

Друг шофьор на такси разказа в ефира на телевизия "Скай нюз" за двама свои клиенти, които прибрал от ресторант в района. Те успели да затиснат вратата на заведението и удържали нападателите няколко секунди, през които около 20 души са успели да избягат през друг изход.

Лондонската полиция е успяла да се намеси бързо и да ликвидира тримата нападатели, отбелязва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
6
 
! Отговори
Cold Steel преди 6 години
Първо правителството отне личното оръжие на гражданите (КНО). после вкара такава нормативна уредба, че не можеш да носиш дори сгъваемо джобно ножче със заключване на острието и дължина над х (забравих колко точно) сантиметра. Резултатът всички го виждаме - подивели *** режат глави на бели хора в центъра на Лондон, газят ги с коли и ги ръгат наред. Всички англичани трябва да са много благодарни на правителството си. Великобритания става все по-***..растка държава ден след ден...
87
1
 
34
 
! Отговори
Помните ли? преди 6 години
Румънците и българите бяха голяяааам проблем за Великобритания. Така го казаха неведнъж.Дали ... ;)
86
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" средиземноморски тип"??Пакистанците какъв тип са? ИзточноЛондонски?
85
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желязната Тачър изт.репа сума народ на Фолклендските островиТони Блеър из.трепа сума ти народСега народът на Англия трепери
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом са "средиземноморски типове" трябва да ги замеряте със салфетки и гипсови чинийки.
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са силни! Най-вече в толератното разбиране на проблема. С философско овчедушие да се помолим следващият път да са поне трето поколение "средиземноморци". Венсеремост братя!
82
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сандокан мале, с двата ножа....... Миликаноооооо, сааандъци.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 114 Ами преди месец 50 томахавки нападнаха режима ? Кво стана :)
80
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука сте много силни , но човек тръгнал да мре с оръжие в ръка е машина. Без оръжие трудно , ще му направиш нещо. Да не говорим , че е възможно и наркотици да употребяват. ...
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах как искам да съм до един такъв нападател в подобен момент. Ще се усамотим двамата после в едно безлюдно поле. Той ще с лопата а аз край него. Той ще вика "слава на Христос" аз ще му казвам " само това ли"
78
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо опълченците на Лондон бридж е било. Толкова много опълченци, пък трима не можаха да пребият. С плюшени мечета не ги ли замеряха, или с халал бисквити, които са с омега 3 и рибно масло и не съдържат грам млечни продукти. Чакаме мнението и на един Росен бивш някакъв.
77
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да са им промити мозъците на една голяма част от тях, вече започват да разбират, че това е единственият начин да се противопоставят на тези животни- маси, столове, ножове, куршуми и т.н., а не с цветя, призиви за солидарност и профилни снимки във фейсбук...
76
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички мюсюлмани пребиваващи в християнски държави да бъдат изселени в страни, където мюсюлманството е официална религия.Без значение от това от колко време живеят в дадената християнска държава, без значение от статуса...щом изповядват ислям...да живеят там където това е официална религия!Всяка жаба да си знае гьола...майната му на петрола...крайно време е да им се удари едно здраво ембарго и да се заложи на друг вид енергия..
75
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като, рижавия американец ходи при арабчетата - даде им оръжие и морална подкрепа- се почна с клането в Европа.
74
4
 
20
 
! Отговори
:) преди 6 години
Не знам дали ще ми повярвате но тук в Ан-я на работното ми място като чуят русия и руснаци и че сме близки като цяло с тях, пакистанците и мюсюлманите хукват да бягат " У рашънс " хаха
73
2
 
16
 
! Отговори
Виктор преди 6 години
Четем и се чудим, защо никой не си е носил личното оръжие ?А то пък държавата забраняваше, защото щеше да има ред и дисциплина.
72
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 117 Ти нали знаеш че ЕС е продължиение на проекта СССР ? Дори стигнаха до там че сега в новият соц проект дори си имат валута ,всяка страна се притежава чрез огромни невъзвръщаеми заеми .За какво ти е оръжие като с писалка и печат можеш да заробиш всеки ! НЕЩАТА ВЪРВЯТ КЪМ ГЛОБАЛЕН ФАШИЗЪМ ФЕОДАЛИЗЪМ!Слагай розовите очила и си пей одата на глупостта/радостта . Задават се мрачни времена за целият свят . Дано не доживея тоя мрак и ужас .
71
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето как се създават нео фашистките режими ,плашиш хората с луди които тайно спонсорираш и после казваш по телевизията че "за ваше добро трябва да ви ограничим правата".Тереза Мей предложи вече да се контролира нета !КАК НЕ МОГАТ ДАСПРАТ ТИЯ ДИВАЦИ А ЧОВЕК С ВИЛИЦА НА ЛЕТИЩЕТО ГО АРЕСТУВАТ!!! Тука манипулативно не се защитават хората за да ги сплашат и принудят да се откажат от свободата си
70
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко хубаво беше в Европа преди ЕС да се разшири и да приеме тарамбуки те от бившия соцбоклук.
69
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ КОИТО ПЛЮЯТ ПО НАТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ЗАПЛАХА НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И В ЗАТВОРА!!!