Турска помощ към Катар: Ердоган пусна войски към емирството

Президентът одобри решението на парламента
9 юни 2017 11:00,
41
Турска помощ към Катар: Ердоган пусна войски към емирството
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган одобри решението на парламента за разполагане на турски сили в Катар - знак за подкрепа към страната от Персийския залив, изправена пред изолация от други арабски държави заради предполагаемата си подкрепа за тероризма, предаде БТА.

Турският парламент прие законопроекта в сряда, а Ердоган светкавично го е одобрил, както стана ясно от съобщение на кабинета му снощи, и днес решението бе публикувано в турския държавен вестник.

Още по темата

Ердоган е ратифицирал късно снощи и друго споразумение между Турция и Катар за сътрудничество във военното обучение. Двата законопроекта бяха изготвени преди възникването на кризата с Катар.

Турция обеща също да снабдява с храна и вода поставената в изолация арабска страна.

Турският президент заяви, че предприетите мерки спрямо Катар няма да доведат до решение на проблемите. Ердоган, който отдавна се опитва да играе ролята на посредник в региона, каза, че Анкара ще направи всичко възможно, за да помогне за преодоляване на кризата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
До сусак преди 6 години
"***" разбират достатъчно колкото да ви бият в две войни, които намалиха територията ви пет пъти, разбра ли?Оооо суууу как си бе, не падна ли още...Да те питам, кога ще намалите апашите:-) :-) :-) :-) :-) :-)
34
4
 
4
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
"***" разбират достатъчно колкото да ви бият в две войни, които намалиха територията ви пет пъти, разбра ли?
33
0
 
1
 
! Отговори
До вечна дружба преди 6 години
"както е тръгнало, накрая Иран и Турция ще се схлуят кой да "пази" тлъстата мръвка, но все пак каквото гросмайстор Вова реши"Искайте помощ от Вова да реши проблема ви с апашите, че "И" днес са олекнали две бабки:-) :-) :-) :-)
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Във Катар има шистов газ янките ще разкатаят задниците на Катар и турците за да им вземат газта Ердоган ще яде ритници и от Изток и от Запад който сваля руски самолети пие катарска шистова газ."А който сваля само ***...какво пие:-) :-) :-) трябва да знаеш...Вие сте експертите в това...ако може да ни светнеш:-) :-) :-) :-)
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво разбира *** от кладенчова вода?!?!
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ти си гледай своя път ислямистче, такива дето се репчеха на САЩ ги знаем как свършиха аре бегай да си яздиш камилата катарецо. Още колко коментара ще пишеш аре заменавай по вашите ислямски сайтове ***."Та точно това е разликата между Турция и България:-) :-) :-)Дори и да "свършим", предпочитаме да е МЪЖКИ...бе Шаро...
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам *** пак правят великите си експертизи и анализи:-) :-) :-) Сащ казва, че така...и Ганката вярва:-) Сащ утре други ден може да каже... бяхме намерили бг оръжия в Сирия...България подкрепя терористи:-) :-) :-) да докараме и там "демокрация"...Слушкай Шаро, стопаните, че...няма да ти хвърлят кокъл:-) :-) :-) :-)
28
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен23 24 25 26Ти си гледай своя път ислямистче, такива дето се репчеха на САЩ ги знаем как свършиха аре бегай да си яздиш камилата катарецо. Още колко коментара ще пишеш аре заменавай по вашите ислямски сайтове ***.
27
8
 
4
 
! Отговори
вечна дружба преди 6 години
както е тръгнало, накрая Иран и Турция ще се схлуят кой да "пази" тлъстата мръвка, но все пак каквото гросмайстор Вова реши
26
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нищо подобно мишко Тръмп каза че ще разкатае ИДИЛ и ще го направи Ердоган терориста също е пътник."А Ердоган дали го е страх да е пътник...... Чакай да помислим...Сащ не искаше Турция да влене в Сирия...пътника Ердо се запъти!Сащ каза създадох и подкрепям PYD...пътника Ердо не ги докосва:-) :-) :-) Сащ каза амбарго на Катар...кучетата изпълняват...пътника Ердо праща още войници в базата Си там, храна, вода...Ердоган не го бъркай с вашите "мишки"!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълномащабна война се готви там. Всички небостъргачи да се сринат на пясък и да се строят пак.Кръговрат на природата.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фащ, ингилизи, ционисти, европейци...чудете се как да създадете бъркотия...сега Катар...е нее този път няма да мине номера...Турция е с Катар...Мястото на Катар е на отделно място от другите араби:-) и това е така още от Османско време." Каквото и да стане не позволявайте турците и арабите да бъдат заедно. Защото нашия интерес е тези двете да не са заедно!"William Churchill
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нищо подобно мишко Тръмп каза че ще разкатае ИДИЛ и ще го направи Ердоган терориста също е пътник."Махни конските очила!!!Не мисли за пътя на Ердоган...гледай си твоя път!
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бг експертите тук имат конски очила и не виждат по далече от носа си!!!Големи експерти, затова държавата ви е в това положение! Ердоган много добре знае кой какъв е...и си знае работата!Създателите на ИД и др терористични групи да обновяват Катар...Мразя Фащ, Ингилизите и цоинистите! Не виждатели, че Фащ се опитва да докара пак "демокрация" !
21
11
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Нищо подобно мишко Тръмп каза че ще разкатае ИДИЛ и ще го направи Ердоган терориста също е пътник.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тръмп каза че Катар са терористи Ердоган подкрепя терориста Катар."Да щом Тръмпи го казва значи е вярно за някои морони тук!!! Създателя на ИД и др терористични групи са Сащ, Ингилизите и ционистите! Тръмпи на предизборни агитации беше казъл, че цру подкрепя и храни терористи, а сега обратното...щот му дръпнаха ушенцата, много бързо забравяте и вярвате бе експерти...Това е политиката на Фащ...лицемери.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп каза че Катар са терористи Ердоган подкрепя терориста Катар....Той Тръмп къде по-големи глупости е казвал.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тотална мешавица в главите на дежурните дивани форумни аналлизатори. Довчера СА от главния инкубатор на тероризъм се превърна в най-яростният му противник.Поне усещате ли се какви смехории плещите? Или не е важно, важното е надника да върви.
17
2
 
5
 
! Отговори
PD преди 6 години
Всъщност новината не е съвсем такава. Договора е за съвместно обучение, така че, освен инструктори за сега друго не се очаква. Има планове и за военна база, но Катарския външен министър лети за Москва следващата седмица за инструкции.В катар вече има Ирански военни от корпуса за защита на ислямската революция, вероятно пак по подобни съглашения. Тука нещо не е съвсем ясно, кой с кого и за какво. Поне за сега. А и Катар, все пак имат някакви въоръжени сили.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен-7 Войната да се води в България ли искаш?!