Арестуваха близки и роднини на атентатора от "Шанз-Елизе"

Адам Дзазири имал "досие С", но и законно оръжие
Обновена: 20 юни 2017 14:00 | 20 юни 2017 10:45, Елка Василева
9
Арестуваха близки и роднини на атентатора от "Шанз-Елизе"
Снимка: Reuters

Арестувани са четирима души от семейството на ислямския екстремист, загинал вчера при неуспешен атентат на булевард "Шанз-Елизе" в Париж. Това съобщи днес източник от правосъдната система, предаде Франс прес.

Бившата съпруга на Адам Дзазири, брат му и съпругата на последния са задържани вчера следобед по време на обиск в жилището на семейството в Плеси-Пате, градче на 30 км южно от Париж, каза източникът.

Вечерта бе арестуван и бащата на извършителя, "когато се прибра у дома", уточни той.

Още по темата

Трийсет и една годишният Адам Джазири, родом от салафистко семейство, не е осъждан, но от 2015 г. е имал така нареченото "досие С". Според властите е представлявал заплаха за сигурността като член на радикално ислямистко движение.

Баща му заявил пред АФП, че Адам е притежавал "регистрирано оръжие и се е упражнявал в стрелба".

Според източник, запознат с делото, атентаторът наистина е имал разрешително за оръжие въпреки своето "досие С".

Адам Джазири се вряза вчера с автомобил в жандармерийски микробус на булевард "Шанз-Елизе" и бе смъртоносно ранен. В колата на нападателя бяха открити газови бутилки, автомат Калашников и пистолети.

Френският вътрешен министър Жерар Колон съобщи, че в сряда ще представи на министерския съвет законопроект за удължаване на извънредното положение, считано от 15 юли тази година, до 1 ноември тази година.

Франция е в състояние на извънредно положение от атентатите на 13 ноември 2015 г. в Париж, в които загинаха 130 души. От януари 2015 до момента при атентати във Франция, по-специално срещу сили на реда, са загинали 239 души, допълва АФП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Трийсет и една годишният Адам Джазири, родом от салафистко семейство....Такива като този са новите французи.Никъде не се споменава какъв е по народност,от къде, как и защо е дошло семейството му във Франция.Само че е от салафитско семейство.От кога французите са салафити???
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Исляма нищо добро не носи! Гаранция-Франция! :D"Не исляма а ционизма...тези от ИД са тяхни кукли а конците са в ръцете на ционистите!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо!? На тероризма трябва да се отговаря с разбиране и подкрепа! Трябва да ги убедите, че това което вършат не е хубаво и да ги възпитавате в друга ценностна система. Къде отидоха мечетата и сърчицата? Вие направо обезпиронихте всякакви бомбени разбирания у тях.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за автомат Калашников ли издават вече разрешително отделно от за всеки пистолет,а в колата пистолета за който има разрешително дали е бил наличен демек с него докато карал другите за да им извади разрешителни щот могат да му ги свият докат кара бавно като оправдание щом има един пистолет с разрешение то може и за другите да му дадат,напишат разрешителни,както и да вози бутилки с газ,там също трябват разрешителни,от газ до газ има разлика както оръжието макар и един да ги вози,разкарва тук-таме
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исляма нищо добро не носи! Гаранция-Франция! :D
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франсетата ни дават неспирни уроци относно това какво става с държавата ти когато я напълниш с ислям.Благодаря, Франция! Бих ви пожелал да сте живи и зрави, ама явно не го искате.
1
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
хем има досие хем му дават разрешително за орьжие е как да сьчувстваш на такивагмо мозьци некадьрна полиция сега при макрон ще става все по страшно