≈гипт€нинът - убиец от ’ургада бил от местен клон на »ƒ

ѕолучил задача да нападне чуждестранни туристи
15 юли 2017 16:38, ≈лка ¬асилева
19
≈гипт€нинът - убиец от ’ургада бил от местен клон на »ƒ
—нимка: Reuters

≈гипт€нинът, обвинен за убийството на две германски туристки вчера при нападение с нож в курортни€ град ’ургада на „ервено море, е член на местни€ въоръжен клон на "»сл€мска държава", съобщиха днес източници от египетските сили за сигурност, цитирани от ƒѕј.

"“ой е поддържал връзка с организаци€та през интернет и е получил задача да нападне чуждестранни туристи на плажовете в ’ургада", каза източникът, който е близък до извършващото се разследване, но не посочи повече подробности.

ƒо момента "»сл€мска държава" не е поела отговорност за вчерашното нападение, както е правила при предишни атаки в ≈гипет.

ќще по темата

Ќападател€т, идентифициран като јбдел-–ахман Ўаабан, е 27-годишен студент от провинци€  афр ал Ўейх в делтата на Ќил, съобщи частни€ вестник "јл ћасри ал ём", цитирайки служител по сигурността.

"ƒосието му е чисто както в криминален, така и в политически план. “ой има добра репутаци€ в селото си", твърди неназовани€т служител.

≈гипетското вътрешно министерство съобщи вчера, че нападател€т незабавно е бил арестуван и е разпитван за мотивите на своето де€ние. ƒруги четири туристки б€ха ранени при атаката - две арменки, чехкин€ и рускин€.

—поред служител от силите за сигурност в провинци€ „ервено море престъпникът купил ножа, с който се нахвърлил срещу чужденците, малко преди нападението, предаде “ј——.

"¬ петък сутринта той пристигнал в ’ургада, посетил една от джамиите за петъчната молитва, после купил в един магазин кухненски нож и се отправил към туристическите комплекси на крайбрежието", за€вил източникът.

“ой добавил, че след нападението престъпникът изхвърлил ножа и мобилни€ си телефон в морето. “е били намерени и приложени към делото като основни веществени доказателства.
 

/Ѕ“ј/

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


19
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
16
0
 
8
 
! ќтговори
просто решение преди 6 години
јма толкова просто,че н€ма накъде повече! ато залов€т такъв,просто жена го убива!» н€ма јллах,н€ма рай,н€ма девици с локум и шербет!» тогава сред сбърканите пишманисл€мисти гол€мо мислене ще падне!јма много гол€мо!Ќо кой знае защо,никъде не го прав€т!«ащо ли!?
15
0
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
чуд€ се истинските мюсюлмани как приемат всичко това,дали не се радват тайничко за закланите *** и г€урки,или са истински възмутени от интепретаци€та на религи€та им.јз лично като христи€нин бих се срамувал много ако от името на христи€нството се извършват такива неща.ќт разговорите с мюсюлмани разбирам,че се разграничават от исл€мистите и казват,че те не разбират правилно религи€та но не съм чул да ги осъждат за извършеното
14
1
 
8
 
! ќтговори
Ѕ’  преди 6 години
 олко пъти ги мушна с ножчето мойто момче?
13
7
 
14
 
! ќтговори
ѕлевню, Ѕивш преди 6 години
Ќай-важното сега е да бъдем толерантни! ƒоколило му се на човека - заколил ги! Ќие тр€бва да свикваме с ≈вропейските ÷енности, ƒемокраци€та и “олерантността, най-вече!!!!!
12
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
Ћицензиран викаш, на свободна практика.
11
10
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
јко б€ха с бурки сега щ€ха да са живи и здрави. ƒобре е да се спазват законите на страната домакин. Ќали патр≈оти?
10
0
 
22
 
! ќтговори
»зперкелћеркел преди 6 години
от мирната религи€ е
9
2
 
33
 
! ќтговори
Islamophobia преди 6 години
ѕърво посетил джами€та и аллах му казал да убие н€колко жени.јми това е исл€ма - изисква човешки жертвоприношени€ и не различава много от религи€та на ацтеките. «а това тр€бва да бъде забранен, а последователите му да бъдат заставени да се откажат от него... или да бъдат елиминирани.
8
0
 
17
 
! ќтговори
“ото преди 6 години
јйдеее, и при.мат е лоша дума.
7
1
 
25
 
! ќтговори
“ото преди 6 години
 ато знам колко такива *** са в ≈вропа на помощи тръпки ме побиват. Ќацизма не е чак толкова лош.
6
2
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
Ќападнал е жените, сигурно защото са били по бански ( муслимите полуд€ват, като вид€т жена по бански - хем кеф, хем се възмущават)  ак не набарат н€къде по техните плажове она€ , дето се чекне непрекъснато- Ќиколета Ћозанова!
5
5
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
—мирение!“р€бва да сте кашер и халал за хекатомбата. ƒьорд, и илюминатите така казаха.
4
1
 
40
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
—амо луд може да отиде на туризъм в територи€ където се пропов€да сатанински€ исл€м.
3
20
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
Ѕългари€ в –уската федераци€!
2
1
 
26
 
! ќтговори
мирна религи€! преди 6 години
посетил една от джамиите за петъчната молитва, после купил в един магазин кухненски нож................не им ли ги раздават в джамиите разните му ножове, по€си...
1
1
 
34
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
"член на местни€ въоръжен клон на "»сл€мска държава""—тига бе! Ќе може да бъде! Ќие си мислехме че е от местната будистка организаци€.