Американски кошмар за австралийка – застреляна погрешка от полицай

В САЩ огнестрелните оръжия са вероятно повече от хората!
18 юли 2017 13:45, Елка Василева
22
Американски кошмар за австралийка – застреляна погрешка от полицай
Снимка: архив, Reuters

Австралия осъмна днес шокирана от новината за полицейското убийство погрешка на 40-годишна австралийка в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Това е основна тема за всички австралийски медии и в интернет пространството. Злощастният инцидент отново разпали най-тъмните страхове на австралийците от американската култура на огнестрелно насилие, отбелязва АП.

"Американски кошмар", пише в заглавие един от вестниците в най-големия австралийски град, Сидни, "Дейли телеграф".

Джъстин Деймънд бе убита от полицаи в Минеаполис, щата Минесота, дошли в отговор на нейно повикване. Австралийката чула подозрителен шум и викове, вероятно от изнасилване, в уличката зад сградата, където живеела.

Местната полиция и досега не е дала логично обяснение как точно се е стигнало до убийството на Деймънд. Известно е само името на полицая, произвел фаталния изстрел - американец от сомалийски произход. В момента тече разследване на случая.

Бащата на жертвата - Джон Рушчик, каза, че дъщеря му, учителка по медитация, е била "пътеводна светлина за всички нас" и настоя да бъдат изяснени всички обстоятелства около гибелта й и виновниците да бъдат наказани.

Австралийските вестници пишат, че тя е била сгодена и щяла да се омъжва за американския си годеник през август, като вече носела неговото фамилно име.

"Америка е пълна с огнестрелни оръжия, които вероятно са повече от хората", каза по този повод Филип Алпърс, изследовател от Университета на Сидни на проблема за разпространението на огнестрелните оръжия. Според него Съединените щати са много рискова страна заради насилието в резултат на безконтролното им използване.
Австралия провежда политика на рязко ограничаване на употребата на огнестрелни оръжия, отбелязва АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: САЩубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
Какъв е извода- каквото и да чуете, когато сте в америка, няма ли пряка опасност за живота и здравето ви, си стоите и си трайкате! Подадете ли сигнал- не е ясно какви полицаи ще дойдат и каква ще я свършат!
12
1
 
10
 
! Отговори
@11 преди 6 години
Всички страни са участвали във войни, но това в Америките е било геноцид. Местното население след "откриването" на Америките е намаляло с 90%, по някои изчисления десетки милиони индианци измират от най-различни демократични причини. Специално в С. Америка е първият документиран случай на биологично оръжие - нашествениците са давали на индианците идеала заразени с шарка. Няма база за сравнение между направеното от сегашните САЩ и Испания и останалите страни. Испания поне им е дала независимост.
11
2
 
17
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Мани, мани...., това ако се беше случило в Русия какъв хоров писък щяхме да чуем от "демократичните медии" на ЕС и САЩ!?Дори можеха да обявят нови санкции срещу "варварска Русия", но нали е Америка - Меката на демокрацията - това просто попада в графата - "случаен инцидент", е вярно, един от многото, но кой шЪ тръгне да ги брои.Абе, друго си е кога те гръмне Американски полицай, пък било то и случайно, по "демократично" някак си...
10
0
 
9
 
! Отговори
hodrchapovylnite преди 6 години
Американците и без огнестрелно оръжие вършат насилие всеки ден,защото са си такива агресивнии безмозъчни.
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10"Дошли са, избили са местното населени до крак," А въпросното местно население е избило предишното местно население до крак. А то от своя страна по-предишното. Ти реално ли мислиш че откакто са преминали от Азия в Америка все едни и същи прлемена са живели на едни и същи територии? Дори в днешни времена има исторически данни за територии които са били владени от поне 6 различни племена и всяко е вземало земята на другото със сила
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американската полиция убива всеки ден, но това става ПО ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИПИЧНО ЗА ТЯХНАТА ПОЛИЦИЯ. ВИКАТ Я ЗА ПОМОЩ И УБИВАТ. СИГУРНО СА БИЛИ НАРКОМАНИ, ТЕ ТАМ ПОВЕЧЕТО СА ТАКИВА.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, за който не знае САЩ са държава на полицаи и гангстери. И банкстери и адвокати. Все ***. Дошли са, избили са местното населени до крак, малкото останали са ги сложили в "резервати" тип или се асимилираш и отиваш да работиш в Макдонълдс или си оставаш в концентрационния лагер. И се водят най-голямата демокрация. Демокрация основана на кръвта на милиони индианци. Айде няма нужда.
5
3
 
23
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Не се кахъри, на никой не му се ходи вече в тая ***, след като сме в ЕС. Който се прекарал навремето прекарал се.
4
17
 
6
 
! Отговори
Американец преди 6 години
Който не го кефи че може да бъде застрелян просто да не идва
3
1
 
26
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
пак има замесен нerъp, но тоя път от към другата страна на пистолета
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка е пълна с огнестрелни оръжия, които вероятно са повече от хората но... Оръжието убило австралийката е служебно на полицай в дежурство...
1
0
 
33
 
! Отговори
бмп преди 6 години
Американец от сомалийски произход- невероятно добра комбинация!