Тайна вечеря на Тръмп и Путин? Само неформален разговор

За срещата, продължила час, не беше официално съобщено
Обновена: 19 юли 2017 07:18 | 19 юли 2017 07:16, Елка Василева
52
Тайна вечеря на Тръмп и Путин? Само неформален разговор
Владимир Путин и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин са имали втора среща по време на форума на Г-20 в Хамбург, за която не е било съобщено, предаде Ройтерс, като се позовава на източник от Белия дом.

Двамата лидери проведоха на 7 юли първата си среща, която продължи повече от два часа. На нея бяха обсъдени въпроси от двустранните отношения, конфликтите в Сирия и Украйна, ситуацията около Северна Корея и киберсигурността.

Вечерта на същия ден Путин и Тръмп разговаряли по време на официална вечеря за участниците в срещата на върха и техните съпруги. Путин бил седнал до първата дама на САЩ Мелания Тръмп. Към края на вечерята американският президент отишъл до тях и започнал разговор с руския си колега. За този разговор не беше официално съобщено.

Още по темата

Първи за въпросната среща съобщи основателят и ръководител на международната консултантска компания "Юрейша груп" Иън Бремър, в интервю за агенция Блумбърг вчера, предаде ТАСС. По думите на Бремър тази неофициална втора среща се състояла вечерта и продължила около час. На разговора присъствал само руският преводач на Путин. Липсата на американски преводач озадачила други лидери на вечерята, отбелязал Бремър, който окачествил това като "нарушение на протокола за национална сигурност", съобщи Ройтерс.

Източникът от Белия дом заявил, че двамата лидери са използвали руския преводач, защото американският преводач не говорел руски. "За всяка двойка /лидер със съпругата си/ имаше само по един преводач. Американският преводач, съпровождащ президента Тръмп, говореше японски език. Когато Тръмп разговаряше с Путин, те използваха помощта на руския преводач, защото американският не знаеше английски", обясни представителят на Белия дом, цитиран от ТАСС.

"Нямаше "втора среща" между президента Тръмп и президента Путин, а само кратък разговор в края на вечерята. Инсинуациите, че Белият дом се опитва да "скрие" втора среща, са лъжливи, подли и абсурдни", добавил източникът, пожелал анонимност.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър и говорителят на Съвета за национална сигурност Майкъл Антън потвърдиха, че Тръмп и Путин са разговаряли на вечерята, съобщи Асошиейтед прес. Антън не уточни продължителността на разговора, но отбеляза, че той е бил неформален и не трябва да се окачествява като среща.

Тръмп защити разговора си с Путин в две гневни съобщения в Тwitter късно снощи. "Съобщенията на Фалшивите Новини за тайна вечеря с Путин са извратени. Всички лидери от Г-20 и съпругите им бяха поканени от германския канцлер. Пресата знаеше!", написа той. Няколко минути по-късно президентът добави: "Фалшивите Новини стават все по безчестни! Дори една вечеря, дадена в чест на топ 20-те лидери в Германия, е направена да изглежда зловеща".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът отишъл да види как е съпругата му, приел поздравления от Путин за добрия избор, после си поговорили още малко, както винаги в крайна сметка става въпрос за пари.
32
0
 
0
 
! Отговори
demograph преди 6 години
Всички новини относно блатото Тръмпутин са фалшиви. Някой потъва, но няма страшно. Щом се вижда е фалшиво. Невидимото е истината.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ Е ЧУДНО, ЧЕ НЕ ЗНАЕ АНГЛИЙСКИ.КАТО ГЛЕДАМ ТУК ПИШЕЩИ БГ.ГРАЖДАНИ И ТЕ НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ МОГО ДОБРЕ, АМА ПИШАТ ХОРИЦАТА...
30
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Да се "чуди" човек докога платените /от евреите/ л...а ,ще замърсяват световния информационен ефир !?! Евреите са гениални ,но не са най -умни ! Гениални творци са ,но умът е различно нещо. Не може да изливаш глупости ,мислейки ,че ти се "връзват"! Умните хора на планетата си казват :" Да ви се.. на информацията" !!!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ-Гражданин 18Оооооо, бъргаш се! Въобще такива недорасляци като тебе не могат да засегнат никого!!!! Вие сте си жалки и смешни и такива ще си останете, за назидание на другите, които нито четат история, нито въобще имат желание да се образоват.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28Тоя па, тоя па.....става въпрос за някаква "втора" среща, на вечерята. Там действително Путин имаше за "дама" Мелания Тръмп, но по време на десерта самият Тръмп е дошъл и седнал от другата страна на Путин и ОТНОВО са разговаряли. Вярно е, че нито руската страна, нито американската досега това не бяха обсъждали. Но ето че някои говедца решиха да направят от тази муха голям слон!
27
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
Ще се разберат накрая. То винаги така става :)
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Товаришите са ти засегнали на тебе май задните околности. А списващите тука се делят на реалисти и евроатлантици. Дето подаравят на Турция милярден бизнес, защото са богати. И имат пенсии по - големи от на Плевенлиев. И заплати по - големи от на сина на Тръмп. Това е то ;)
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"За срещата, продължила час, не беше официално съобщено"...За тая среща се говореше месеци преди д се случи. И се все още се говори за нея седмици, след като се случи. Писаха всички големи медии. А и до колкот знам е продължила 2 часа и половина. Защо е това изкривяване на информация? Какво се цели? Каква е ползата?
24
10
 
10
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 6 години
Самият факт, че Тръмп не си е подготвил за форума преводач който говори и руски, е достатъчно показателен, за значението което е отдал на срещата си товарищ путин. Явно на срещата на Г-20, рушкия акцент не е бил приоритетен ... !!!
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам как американския преводач не знае английски. Английски литературен ли не знае? Това може.
22
10
 
2
 
! Отговори
Мен преди 6 години
A нaбутaхa ми го в устaтa двaмa aфгaнистaнци,единия вече се прaзни,..кеф .кеф .Слaвa нa Сорос!
21
4
 
5
 
! Отговори
Мен преди 6 години
...Да поясня само как се прави с лайковете....първо четем статията и после слагаме лайковете, не обратното!
20
9
 
11
 
! Отговори
До Мен преди 6 години
Като стана въпрос за Стилипиново, познавам един нашенски ром който живее там, баща му навремето е ходил да работи в Коми и майка му е рушкиня !
19
9
 
17
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Ами нормално американският преводач да не знае английски, то и в България скоро преводачите няма да знаят Български а столипински...
18
9
 
11
 
! Отговори
Old Smugler преди 6 години
Americanskiat prevodach ne govoreshe angliiski ????????What da fuuuuuk
17
14
 
12
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
Някакви товарищи тук, пак се засегнаха на тема - "Матушка русь" ... !!!
16
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ гражданин, руският език е един от петте офицални езици на ООН. Чети бе, човек! Гугъл знае повече от Козяк.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е не тръмп просто се оля вече, как е възможно да се среща с други президенти и най лошото да вечеря с тях?! Престъпленията му нямат граници. Не се търпи вече
14
12
 
9
 
! Отговори
до БГ-Гражданин преди 6 години
Такива като теб се наричат безпросветна тъмнина.