Баба супер герой – не изпитва болка, няма рани и белези

Джо Камерън дори си похапва супер люти чушлета с усмивка
29 мар 2019 16:08, Нели Христова
33
Баба супер герой – не изпитва болка, няма рани и белези
Снимка: Pixabay

Представяте ли си свят, в който не изпитваме болка, а раните ни зарастват без да остават белези? Навярно звучи като история от комикс на Marvel, но всъщност е истина. Мутирал ген превръща пенсионерка в Шотландия в истински супер герой.

Научна статия публикувана в British Journal of Anaesthesia описва живота на 71-годишната Джо Камерън, която оцелявала дори и след животозастрашаващи ситуации. 

Възрастната дама за първи път привлича вниманието на докторите, когато на 65 години отива в болницата, за да търси помощ за проблем с тазобедрената кост. Оказва се, че тя е силно засегната от артрит и трябва да бъде сменена. След втората операция, болката би трябвало да е толкова силна, че да прикове госпожа Камерън към инвалидна количка поне за известно време. Но това не се случва. Възрастната дама не изпитва нищо.

Озадачените лекари решили, че трябва да изследват задълбочено тази аномалия. В своето проучване те пишат: "Тя често се наранява или изгаря тежко кожата си, без да трепне. Често помирисва плътта си след като е изгорена преди дори да забележи, че е ранена. А всичко по кожата й зараства бързо и дори без да оставя белег.“

Джо Камерън дори си хапвала изключително люти ччушлета с блажена усмивка на уста.

"Преди години не смятах, че има нещо необичайно в това, че почти не чувствам болка. Мислех си, че е нормално. Сега, когато научавам, че това е генетична мутация се изненадвам толкова, колкото и всички останали“, казва 71-годишната жена пред The Independent.

Според учените от университета в Лондон и тези в Оксфорд, става дума за две мутации. Първата е на гена FAAH, който е свързан с централната нервна система и играе голяма роля в изпитването на болка, паметта и настроението на човек. Върху него влияят съставките на канабиса.

Вторият мутирал ген преди е смятан от учените за ненужен, тъй като нямал видимо приложение. Така нареченият Faah-Out служи като електрически ключ на  FAAH и в случая на госпожа Камерън го изключва, спирайки болката.

Освен че раните й заздравяват бързо и не изпитва болка, възрастната жена отбелязва и нула точки на тестовете за тревожност и депресия. Самата тя признава, че никога не изпада в паника, дори и в опасни ситуации, като катастрофа.

Естествено, госпожа Камерън си има своя Криптонит. Тъй като генът е мутирал, тя често забравя различни дребни неща, като да си вземе ключовите например или дори да изгуби линията на мисълта си.

Това откритие може да помогне на учените да създадат нов вид лекарства, които да редуцират болката при пациентите след операция и да помогнат раните им да заздравеят бързо и без да оставят следа.

В наши дни, дори и с напредналата медицина, след тежки операции хората все пак изпитват болка, въпреки че им биват давани десетки обезболяващи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
вервер преди 5 години
Тя е Джо Камерън от рода Камерън.Родена е преди 600 години в планините на Шотландия,тя е безсмъртна и не е единствената,отдавна чака да настъпи часа на сбирката,когато ще остане само един !
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26стремежа към "съвършенство", към "безсмъртие", към "идеалното" е стремеж към ... Финала!когато нещо е "идеално" то значи няма к какво да се "подобри", значи то е завършено, а Завършеността е Финал ... а финала е Край ... а Края е Смърт! Смърт на Човека ... изчезването му, превръщането му в Машина! Поглеждали ли са "братята" на нещата под този ъгъл ?!?Масоните са Убийци на Човечеството, въпреки, че мислят, че го "усъвършенстват" ...те ще го Убият ...в името на "съвършенство"луда работа!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18Без отклонения няма еволюция--"еволюцията" в една посока е регрес в друга!с други думи - когато печелиш, не знаеш какво губиш и когато губиш, незнаеш какво печелиштака, че масонският стремеж към "безсвмъртие" дефакто е подсъзнателен, а може би и неосъзнат стремеж към Смърт ... на човека, да речем!стремежа към "идеални" хора, "без болести", ще доведе до *** и дефакто до "смърт" на Човека, какъвто го е създала и развила природата по естествен път!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не разбрах.
19
3
 
6
 
! Отговори
... преди 5 години
Ако това не е майката на Дънкан Маклауд, пък на :D
18
3
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Шотландски боец
17
3
 
3
 
! Отговори
asd преди 5 години
требе да остане само един
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще преписвате тази "новина" ? Поне от 2 години се върти ...
15
2
 
6
 
! Отговори
до Циник преди 5 години
пак се изказваш неподготвен. Генетичните отклонения са в основата на еволюцията. Без отклонения няма еволюция.
14
2
 
2
 
! Отговори
Рептил преди 5 години
вече не се и крият, мамка им!!!!Българиа на три морета и пет океана!!!111едноедностоиединайсе1111
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако не изпитваш болка, как ще изпитваш удоволствие (наслада)? как ще имаш сензори за едното, ако си лишен от сензори за другото?а щом няма да изпитваш и двете - значи си мъртъв! само мъртвите не изпитват - нито болка, нито удоволствие!пак масонски трактовки и промиване на мозъци за "вечен живот"! амин!
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, знаех аз, че Дънкан МакКлауд не е измислен герой... тази сигурно му е роднина! На всичкото отгоре е и шотландка. :))
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално новината е че откриха птедназначението на ненужния ген че може да се лекува генното заболяване водещо до нечувствителност към болка че вече могат да се правят операции без химическа анестезия че вече могат по неоперативен път да се възстановяват тежко увредени органи бързо и че болката може да се включва и изключва.Но бъдете милостиви моля де.Това го е писал журналист не биолог или доктор.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Често помирисва плътта си..... Абе тая май и обоняние няма на Острова всички са такива, някои дори оцеляват от атаки с Новичок способен да убие цял Солсбърир децата наоколо си играят с флакони пълни с Новичок захвърлени от масови убийци по детските пощадки. Земята е плоска и не се върти, а Планетата Нибиру приближава все повече и повече установиха британските учени.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8 принципно си прав но не става дума за това.Има едно генетично заболяване свързано с един от посочените гени онзи който му влияе канабиса и той именно предизвиква нечувствителност към болка.Но това се знае отдавна.Интересен е втория ген който мислеха за излишен а се оказа че е имало нещо излишно само в мозъците на еволюционистите.Този ген включва и изключва болката а не я премахва.Тоест той е ключ и за лечението на генното заболяване и за не химическа анестезия и повишена регенерация.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само една безполезна мутация се изтъква като плюс за овластяване на бабите. би било добре да мутира с цел безсмъртие или имунитет срещу старчески болести в комбинация с не скъсяващи никога се теломери при делене на клетките. и тогава да се похвали.
7
0
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Защо ме триете оператори?Заболяването се нарича аналгезия и Гай Муций Сцевола поставя ръката си без да изпита болка пред царя на етруските върху горящ м,а.н,г.а.л Така успява да спаси Рим, защото царя решава, че всички римляни са безстрашни като Сцевола и не изпитват никаква болка от раните си. Големи бързаци сте, но нищо не знаете от историята, дечица операторчета...
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако хората не изпитват болка как детето ще се научи, че огънят пари или да се пази от остри предмети. Въпросната дама трябва да бъде спешно евтаназирана без упойка и без туй нищо не я боли.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 5 аха ясно вече се трият и мнения против материализма и ееолюционизма върха чиста диктатура.Но нищо пак ще поясня.Еволюционизма от една страна твърди че в организма няма нищо излишно защото ако има му пречи да оцелее от друга пък твърди че има защото еволюцията е безцелна и оставя след себе си дефекти, което е пълна глупост разбира се.Но пък е идеално за капиталистическата пропаганда на оцеляването на по-богатия и нацистката за оцеляването на по-жестокия и чистокръвния.А излишни органи и гени
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 5 еволюционистко твърдение излишни гени и органи.Да ама теория от която могат да се извлекат две взаимноизключващи се твърдения е и противоречива и погрешна.А защо е тая комедия.Много просто защото ако няма излишни органи и гени тогава в еволюционната линия има посока и тя е към повишена комплексност.Тогава пък принципа на естествения подбор се превръща в принцип за опазване генетичната чистота на видовете.А тогава цялата дарвинистка глупост се самовзривява.