Радев припомни в Израел: България спаси българските евреи!

Той участва във възпоменателната церемония в "Яд Вашем"
23 яну 2020 16:22, Елка Василева
34
Радев припомни в Израел: България спаси българските евреи!
Снимка: Президентството

„Петият международен форум за възпоменание на Холокоста събира лидери от цял свят, за да ни припомни един от най-мрачните и срамни периоди в човешката история и да ни предупреди никога повече да не го допускаме“.

Това заяви президентът Румен Радев преди началото на възпоменателната церемония в мемориалния комплекс „Яд Вашем“ в Израел, с която се отбелязват 75 години от освобождаването на Аушвиц и Деня за възпоменание на Холокоста.

Във възпоменателното събитие участват 47 държавни и правителствени ръководители от цял свят.
 
„България е тук с високо вдигнато чело, защото не допусна нито един български евреин да бъде изпратен в лагерите на смъртта и можем само да се гордеем с този подвиг на българския народ, който тук се цени изключително високо“, посочи държавният глава.

Президентът призова за обединение на усилията в борбата срещу антисемитизма, ксенофобията и омразата.
 
Румен Радев подчерта още, че този форум се провежда във време на проблеми и усложнена глобална среда за сигурност и изрази надежда събитието да спомогне за засилване на диалога и укрепване на сигурността.
 
В Тел Авив Румен Радев ще се срещне с представители на българската общност и ще присъства на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм „Следващото поколение“ на българския режисьор Димитър Гочев, съобщи пресцентърът на държавния глава.
 
Президентът присъства на възпоменателната церемония в „Яд Вашем“ заедно със съпругата си Десислава Радева.
 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Justice Defender преди 4 месеца
Слава на Бог България запази живота на по-голямата част от евреите си около 49000,по чудо 8000 от бг са били спасени в посл. момент от гара в Пловдив благодарение само на няколко праведни българи застъпили се за тях, но около 12000 от БеломорскаТракия и Вардарска Македония изпратени в лагерите на смъртта на Хитлер, с който престъпник срещу човечеството Бг фашистко правителство е било съюзник. А и не само Русия има принос за победата над нацизма,но и Англия и САЩ,но почти цяла Европа е нацистка
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След Сталинград ги спасиха евреите, даже след навлизането на Съветската армия същите фашисти обявиха война на Германия.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българите сме СУПЕР! Спасили сме хората едно време и се помни и трябва да се знае! Да не се забравя! Бойко тиквата ни продаде!
17
1
 
1
 
! Отговори
Леко, леко преди 4 месеца
Да ми не платите околоселското пътешествие ... Се ти на един *** ли ще вярваш или на 15 други свидетели?
16
1
 
1
 
! Отговори
Празен чек ли пишем? преди 4 месеца
Или отменяме тая свинщина?
ЗЪБЧЕ!
15
1
 
1
 
! Отговори
Искам да му видя ... преди 4 месеца
Личицето, когато осъзнае, че всички доказателства за кражба, нарушение на личното пространство, столкинг, нарушаване на конституционни права, нарушаване на hadeus corpus, нарушаване на трудовия кодекс, нарушаване на етичния кодекс, неправомерно подслушване, кражба на лични данни и имущество са в ръцете му и са валидни! А всички останали твърдения са с изтекла давност и са невалидни! ЗЪБЧЕ!
14
4
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 4 месеца
Не всички българи са спасили евреите в България. Ако по онова време "царстваше" комунизмът, щяха да поискат от всеки евреин откуп.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Български евреи НЯМА, тези които сме спасили са били нашественици, скакалци,паразите в България
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
да им припомни, че завряният зет им даде Балкан за 1$
11
8
 
10
 
! Отговори
Истината преди 4 месеца
Радев е предател. Той е президент на ционистите, не на българите.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
и фамилиите от които се е пръкнал Султан Паси ли сме спасили?
9
3
 
2
 
! Отговори
Вече съм ... преди 4 месеца
Корпоративен комунист или скоро ще бъда ... Така, че на коленееееее ....
8
1
 
2
 
! Отговори
И друго: преди 4 месеца
Падат като круши един след друг знаеш ли защо? Защото точно поради тъпият им инат нищо да не работи и само да смучат пари! Да де ама понеже нищо не работи става така, че няма откъде да смучат и да си пълнят банковите сметки и един по един увяхват! И не ме гледайте мене аз бях фен на Джон Неш! После стоплих , че българите не сме красивата блондинка, а сме приятелките на красивата блондинка. Тяхната блондинка не си я закачат, само нашите взимат!
7
1
 
2
 
! Отговори
А ония ми вика: преди 4 месеца
Нямаш доказателства. Естествено, че имам, но нямате американската традиция за изслушване пред конгреса. Има едно правило, едно единствено правило при разследването на престъпление. Мотива и следвай парите! Тъй че доказателства колкото искаш и са си при тях! Резултатите господа са моите доказателства и функционалността! Виждам къде и как какво работи и гледам как нито едно, ама нито едно от наистина работещите решения бяха приложени тук! И това ми били най-добрите икономисти, сиктир бе ...чакали!
6
5
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 месеца
От друга страна, в много неподходящ момент лакейства пред тартора. Евреите провеждат операцията "Обетована земя" - България е дадената им от бога територийка, и до няколко години смятат да приключат и с този български антисемитизъм. Бойко Борисоф като по умен, служи на новите идеи, докато комуниста си остава ***, като фен на цска.
5
15
 
11
 
! Отговори
муспи преди 4 месеца
То говори искрено, защото като всеки червен той е примитивен човек и не може да се сети че никое правителство не е спасявало евреи, защото всички правителства са еврейски. Едно изключение - германското, - но българското си е било еврейско, както и сегашното. При това положение не е имало от какво и да ги спасяват, защото никой не ги е гонил, даже и в Германия не са биле гонени. А жалко - Хитлер не си е свършил работата и си изпатил.
4
1
 
5
 
! Отговори
до холокостаджиите преди 4 месеца
В момента,в който изтървете Германия и сте пътници!
3
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"" Радев припомни в Израел ... ""
...............
а другарю Радев, ... старшинка ... а нещо за червените олигарси да припомниш ... ветковци, станювци, божковци и прочее свинари от Пловдив ?

или вие червените само на думи сте против тях, пък ние десните да се борим с тях ??
2
13
 
14
 
! Отговори
прост фатмак преди 4 месеца
Само, че това се е случило в монархията царство България ,,фашистка България'' нали така фатмакоглупаков... Вие къде се слагате?
1
7
 
29
 
! Отговори
Българина преди 4 месеца
По важното е че в замяна сорос и хората около него 30 г ни.....майката на българите за благодарност, а германия пак я направиха ик сила от руините. Е как да ги обичаш?