Бунтове в Бразилия след убийството на чернокож

Мъжът бил пребит от бели охранители в супермаркет
21 ное 2020 14:42, Елка Василева
32
Бунтове в Бразилия след убийството на чернокож
Снимка: БГНЕС

Смъртта на чернокож мъж, пребит от бели охранители в супермаркет, предизвика протести в Бразилия, предаде Франс прес.

Убийството е станало в четвъртък – ден преди 20 ноември, когато бразилците отбелязват своя Ден за съпричастност с чернокожата общност.

След като видео с инцидента в южния град Порто Алегре бе разпространено в социалните мрежи и в бразилските медии, около 1000 протестиращи отидоха до супермаркет на веригата „Карфур“ и опустошиха района.

В Порто Алегре полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне протест пред супермаркета, пред който е убит мъжът.

Демонстрации имаше и в столицата Бразилия и в Рио де Жанейро.

На разпространяваното в социалните медии видео се вижда как 40-годишният Жоао Алберту Силвейра Фрейтас неколкократно е ударен в лицето и главата от охранител, докато друг го държи пред супермаркета.

Военната полиция в щата Рио Гранде до Сул съобщи, че мъжът заплашил жена, която работи в супермаркет, и тя извикала охраната.

Силвейра Фрейтас изгубил съзнание при побоя и починал на място въпреки извиканите медици, предаде БНР.

Приятел на жертвата, който бил свидетел на случилото се, заяви пред местни медии, че преди да издъхне, убитият успял да извика, че не може да диша, като така историята напомня за смъртта на Джордж Флойд в САЩ, довела до мащабни протести.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами и двете Америки, Австралия и Канада са такива, каквито са, благодарение на белите ...!Същото е в ЕС и Нова Зеландия, Гренландия и Исландия.Пример- белите имат богати държави.Черрните имат бедни държави.Значи едните са по-кадърни от другите ;)Вие решете кои са кадърните :)))
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, брей, тия негррри навсякъде са едни и същи. Не могат да протестират като хората, а непременно трябва да палят, рушат и грабят. И винаги зад подобни ексцесии на чернокожите стоят бели либерали, които ги подстрекават. А черните са толкова интелигентни, че въобще не разбират как ги използват.
26
0
 
1
 
! Отговори
С едно изричение преди 3 години
Заплашвал служителка в супермаркета , бил изведен и бит от охраната, докато приятеля му снимал клипче как го пребиват за да го публикува по-късно.Ай стига ве .
25
0
 
0
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Ще изтрепе нигерийците мамкамурасистка .!.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чер.ните африканци трябва да бъдат натикани дълбоко в джунглите на африка. И бой до смърт който припари в Европа или Америка.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитах се да приема новината както подобава, но като прочетох края и се просълзих (от смях)
22
5
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 години
Така е при капитализма , в чийто лапи влязохме и ние ! Няма връщане !Ще минат доста години до нови френска и руска революции .Човечеството узрява много бавно !
21
4
 
2
 
! Отговори
Вероятно е преди 3 години
Най вероятно са Лидл или другите немски завиждат че Карфур е втората най-голяма верига в Света а тях извън ЕС ги няма.И са платили за скандала.
20
5
 
2
 
! Отговори
Бяла Мощ преди 3 години
Всичко има икономически утенък вссичко е за кинти гйове нгри и тн. те са само за параван.Идеята е следната защо според вас има натъртване над името на хипермаркета Карфур.Много просто я Уалмарт я Лидл които ги няма извън Европа искат да разчистят конкуренцията.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплашвал касиерката, ама след малко го пребили. Голям мъж. Неговия приятел пък бил с него докато заплашва жената и явно нищо нередно не е видял. Естествени за повече сантименталност разказва как той казал, че не може да диша. Хитро.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
основите на магарешката "демокрация" са расизъм, мошенничество и хаос
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не е същото. Ти пускаш ли у дома си чужди ? Не ги пускаш. Насила ако се опитват да ти скачат кво правиш ? Стоиш и гледаш сеир ? Друг път. В Америка как е - стоят пред оградата пред дулото на пушката и ако стопанинът им позволи може и да влязат. Иначе няма.
16
7
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
А колко църни са убили белокожи?Има ли бунтове от бели????? Няма!
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така е при дясна фашистка диктатура ....
14
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас не е ли същото ? Дори да пипнете ром, влязъл в спалнята ви да ви коли, държавата ще ви стъжни живота....
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е зелен коридор, а кафяв коридор.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Така става, като хората не спазват зелените коридори.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма грижи, когато се разведат, Мишел ще е милионерка. Да живее справедливия съвременен свят.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съпругата на 65 г. Жаир Болсунаро, Мишел в момента на 38 г. е завършила основно образование, като по-късно завършва вечерно. След това се е записала в университет да учи фармация, но така и не стъпва там. След това работи като касиерка в супермаркет и в магазин за дрехи. А след познанството й с Болсонаро тя става парламентарен секретар, а сега е първа дама на Бразилия. Тя избягва всячески да чете реч или каквото и да било публично защото все още срича.
9
2
 
21
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Аре поредната фалшива новина ала от мухата слон. Поредния опит да се направи нещо от нищо с помощта на медиите!Като за начало хванете погледнете по колко убийства се извършват на ден в Бразилия.. без значение дали на черни, бели, бембени, жълти, кафеви. Най-лошото в случая е как нещо такова бива използвано от разни блм, анти.фа и т.н. организации за постигане на определени анти белия човек цели. Струва ми се, че в целия свят се гони резултат подобен на този в ЮАР дето белите висят покрай пътища