Още 120 служители на ООН са евакуирани от Кабул

Това е вторият подобен полет за последната седмица
23 авг 2021 07:29, Ния Христова
1
Още 120 служители на ООН са евакуирани от Кабул
Снимка: БГНЕС
ООН евакуира още 120 свои служители и представители на неправителствени организации от Афганистан в Казахстан. Това се казва в съобщението, разпространено от официалния представител на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик, предаде БГНЕС.
 
"ООН в Афганистан на 22 август взе 120 души от Кабул за Алмати, това е вторият подобен полет за последната седмица. Сред пътниците са служители на ООН и членове на няколко неправителствени организации, които са партньори на ООН в Афганистан" се казва в изявлението.
Още по темата
 
Организацията на обединените нации се е концентрирала върху това да осигури "безопасността на хиляди свои служители и партньори" и работи за "доставяне на критична хуманитарна и друга помощ на милионите афганистанци в нужда", каза Дюжарик.
 
Миналата седмица около сто служители на ООН отлетяха от Кабул за Алмати и ще продължат да работят дистанционно. Преди талибаните да превземат столицата, имаше около 3000 местни жители и над 700 чужденци в различни мисии на ООН в Афганистан.
 

1
Още от ЕС
От днес в Чехия влизаме само с негативен PCR и сертификати
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо ли главната световна организация ООН се страхува да остане в Афганистан ? Нали се бори за мир, равноправие и просперитет на народите... ...значи, би трябвало да е добре приета навсякъде ?!