КНДР изстреля ракета, която падна в Японско море

Това е третият ракетен пуск на Северна Корея този месец
28 сеп 2021 08:36, Елка Василева
12
КНДР изстреля ракета, която падна в Японско море
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея изстреля днес ракета. Това стана броени часове преди обявено заседание на севернокорейския парламент. Постоянният представител на Северна Корея в ООН Ким Сон междувременно защити в последния ден от общополитическа дискусия в рамките на 76-ата годишна сесия на Общото събрание на световната организация вчера "легитимното право" на затворената комунистическа страна да изпробва оръжия, изправена пред "враждебната политика" на Съединените щати и Южна Корея.

Още по темата

Южнокорейската армия първа съобщи, че Северът е изстрелял "неидентифициран снаряд", който паднал край източното крайбрежие на страната. Това може да е била балистична ракета, предположиха след това източници от японското правителство, които уточниха, че летящият обект е паднал в Японско море извън изключителната икономическа зона на Япония.

Министерството на отбраната на САЩ каза, че знае за изстрелването на ракетата, но не вижда в него непосредствена заплаха.

Това е третият ракетен пуск на Северна Корея този месец. Тя първо изстреля крилата ракета с голям обсег, а след това - балистична с малък, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Северна Корея е изолирана повече от всякога, откакто затвори границите си в началото на миналата година, за да не допусне разпространението на новия коронавирус на своя територия. Преговорите със Съединените щати са в задънена улица от провала на срещата между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун във Виетнам през 2019 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Нашите преди 2 години
ВС като горда и неделима част от НАТО, както е тръгнало ще могат да изстрелват само камъни с прашка!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик Ти пак ли се правиш на такъв какъвто не си? Но те мечтите са безплатни!
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички му се смеят, но ако удари Япония или Южна Корея с ядрено оръжие ще видим задружния капиталистически свят на който все му пречи комунистическия империализъм.
6
10
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 4 === На теб самият ти начин на мислене те прави роб и васал на самия себе си. Аз не съм роб на никой, да се дам за пример :))) Ако си с настройката, че 500 години си бил под турско, после 45 под съветско робство добре, нямам против. Аз сега след малко чакам поръчка да ми донесат доставка от магазина бутилка водка, прясно мляко и Калула, за Уайт рашън, ще си изгледам някое филмче, а ти се кефи на мизерниците от Северна Корея, че умират от глад, но пък не са роби и васали :)))) Болни мозъци
5
9
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Тез не се спряха и те с ракетите си бе!Тююю!Тръгнал някой да ги превзема!То бива бива..ама..!Откачена работа!
4
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат си хората и пуцат предупредително. Ние нямаме и сме просто роби с васални управници. Кой на кого се присмива е ясно. Ама ние да им се присмиваме е тъпо. Е може. От завист, че са независима държава. Това си има цена, когато целия свят и финансов елит са срещу теб, но аз им завиждам благородно и им пожелавам да издържат до края. А краят нс този световен бслон е близък
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целили се Японско море, паднала е в Японско море!
2
15
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Дъъъъълго време още ще трябва да се учат севернокорейчетата докато достигнат нивото на САЩ с техните "Круз", "Пършинг" и "Томахоук" от 1970 година. Засега стигат само до Японско море :))))
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак лъжат, падна в Канада, точно до Ниагарския водопад. Там бях, лично го видях.