Няколко трика да спестим пари за мечтаната екскурзия

Офертите ол инклузив си остават най-евтиният вариант за семейства с деца
15 мар 2012 20:58, Мария Дуковска
15
Няколко трика да спестим пари за мечтаната екскурзия
Снимка: Reuters

Наближават великденските празници, а малко след тях започват летните ваканции, които очаквахме цялата тази дълга зима. Но в ситуация на финансова криза, когато паричните средства са почти дефицит, е необходимо да сме по-практични от преди, ако искаме да си позволим пътуване, било то в България или зад граница.
 
Предлагам ви няколко простички трикове, които надявам се, ще ви помогнат да реализирате мечтаното пътуване, макар и със скромни ресурси:
 
1. Търсете евтини оферти и промоции в Интернет
 
Онлайн пространството е препълнено от туристически сайтове и такива за колективно пазаруване. Следете редовно предложенията им и наблюдавайте цените. Понякога изскачат наистина невероятни предложения. Но бъдете и внимателни, да не попаднете на измама, каквито, за съжаление, има не малко.
 
2. Ол инклузив хотели – най-добър вариант за децата
 
Няма какво да се лъжем – много по-практично излизат офертите на хотели с включени всички хранения за престоя. Особено ако сте семейна двойка с деца, ол инклузив почивките ви спестяват не само пари, но и време да търсите и обикаляте подходящи заведения, в които да хапнете. И то няколко пъти на ден...
 
3. Търсете за почивка с включен транспорт и такси за забележителности
 
Ако сте решили да търсите екскурзия в чужбина, по-добрият вариант е да намерите с включени такси за поне няколко от местните забележителности. Ако ли пък не, рискувате да не видите нищо, освен местните улици и булеварди, тъй като индивидуалните такси често са доста високи и едва ли ще имате подготвен бюджет за цялото семейство. А относно транспорта, и в България, и зад граница ще е по-икономично, ако пътят ви е включен в общата цена. С високите цени на горивата, ще трябва да преглътнете лекото неудобство да пътувате с непознати хора, но за сметка на това – ще пътувате! Нали това е целта, която искате да постигнете. Успех в търсенето!

Още полезни съвети може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
interesno
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Евтин вариант"?... Това понятие свързано с годишната ми отпуска не мога да го приема, защото евтин вариант означава или лоши условия, или лоша храна, или лошо обслужване или и трите заедно.. А тези неща точно в единствената ми почивка в годината не мога да приема някак си :)
7
3
 
5
 
! Отговори
ттт преди 12 години
Ол инклузив - в 9.00, 13.00 и 19.00 ще съм в хотела. Сложете време за връщане до него и за предвижване от него до желан обект (място за отдих, историческа или културна забележителност). Мене поне не ме устройва.
6
1
 
9
 
! Отговори
Любо преди 12 години
По темата забележка нямам ако е в Азия или Латинска Америка е хубаво да си с група и подготвена екскурзия иначе не се вижда почти нищо За Европа има автобуси в почти всеки град от 20-50 евро за 2 дни така че може и сами . Но дами и господа ясно че на всеки му се пътува и разхожда ама кинтите нещо ни липсват.Ама всичко е супер странно до вчера коментирахте колко е скъпо АГНЕШКОТО днес се стопли малко и почнахте да пускате платени теми Хубав ден желая на всички
5
1
 
5
 
! Отговори
нели преди 12 години
като вдигнат още малко цените на горивата самите почивки ще бъдат по-евтини от транспорта до там
4
0
 
4
 
! Отговори
име преди 12 години
открихте топлата вода
3
0
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Много ме разсмя, брато. Какви мормони, бе? Хахахахаха....
2
0
 
11
 
! Отговори
joe преди 12 години
toia *** nomer 3 e navsiakade in komentarite, ebati i tapoto parche
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и два мормона се завиват със станиол...