Изглеждайте и бъдете професионалист

Работната репутация може да отвори или съответно зазида много професионални врати
5
Изглеждайте и бъдете професионалист
Героят на Джейсън Стейтъм знае колко важен е имиджът - от костюмите до правилата. Снимка: outnow.ch

Важно е как се представяте пред хората, особено в работната среда, защото максимата, че животът е сцена и ние всички сме актьори на нея, е особено вярна за бизнес средите. В голямата игра на служебно надлъгване е важно да оптимизирате всички средства, за да изглеждате във възможно най-силната позиция – най-можещ, най-подготвен и най-хладнокръвен.

Разбира се, трябва и да вършите работата си по възможно най-добрия начин, но трябва и да носите маската на успелия професионалист показно и явно, за да реализирате максимума на своя потенциал.

Начинът, по който ви възприемат хората на работното място, е резултат от вашата визия, излъчване, отношение и комуникационни умения, почти колкото и от производителността ви.

Когато сте нов на определена позиция, имате уникалната възможност да изградите професионалната си репутация от основи, което ви позволява на поправите нежелани недостатъци и да се представите в новите служебни среди, като човекът, който искате да ви възприемат. Това, както се сещате, особено когато е подкрепено с реални дела и добре свършената ви работа, ще отвори за вас много врати и възможности.

Тук ви даваме няколко съвета за това как да изградите професионалната си фасада, така че да направите на околните позитивно впечатление за вас и способностите ви.

Изчистете интернет „досието" си

Не позволявайте на профилите ви в Twitter и Facebook да рушат професионалния ви имидж. От една страна, личните ви интереси и страсти могат да бъдат полезни за оформяне на служебното ви реноме, но от друга страна, някои нецензурни коментари или гневни политически разсъждения могат да ви навредят. Постарайте се да употребите настройките за достъп до профила си във Facebook по предназначение и обмисляйте внимателно аудиторията си, когато публикувате нещо в Twitter.

Естествено, личният ви живот извън офиса е ваш собствен, освен разбира се, ако не сте подписали някакъв договор, който регулира поведението ви на улицата, никой не може да ви казва какво и кога да мислите или правите. Въпреки това поведението ви в интернет пространството ви оказва влияние на начина, по който ви възприемат в службата, и вие няма как да знаете кое как ще ви се отрази. Затова е по-добре да поизчистите „досието" си за всеки случай.

Заслужете репутацията си по надлежния ред

Малко начини на държание в офиса ще ви спечелят по-бързо презрението на колегите, от това да размахвате самоуверено дипломата си от университета и да смятате, че само тя е достатъчна да ви гарантира прогрес в компанията и че той ви се полага по право, без да трябва да преодолявате препятствията, през които са преминали останалите.

По свой особен начин офисът е като братство, в което трябва да заслужите позицията си, преминавайки своеобразни бойни кръщения. Всяко прескочено такова е черна точка във ваш минус в контекста на колектива.

С други думи, извоювайте имиджа си, уважавайки традициите и старшинството на фирмата, в която работите и бъдете благодарни за всяка възможнеост, независимо колко дребна ви изглежда тя.

Останалото прочетете в Tialoto.bg


5
Още по темата: имиджработарепутация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
ее преди 8 години
Ми хайде мила да ти го бримча :)
4
0
 
14
 
! Отговори
бгшеф преди 8 години
Мили дами, в работата не е важно само как изглеждате, а и как духате:))
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно непобедимият транспортер Стетнъм какво общо има със статията ?
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахахаха не пишете глупости, това може и да в сила за Европа, Америка или където и да се сетите в друга страна ,но не и тук....тук е в сила правилото,на кой си човек, на кой се мазниш или клюкариш, независимо колко добре си вършиш работата,ако не си в групата на гъзолизците рано или късно гориш....
1
2
 
7
 
! Отговори
777 преди 8 години
Ах, моя любимец,само като го видя и ми става едно такова влажно....