Абсурдни съвети за бременни от древността до днес

Не подстригвай косата си!
13 апр 2014 21:11, Михаела Лазарова
4
Абсурдни съвети за бременни от древността до днес
Снимка: photl.com

Тялото на бременните жени се променя невероятно много. За много жени е трудно да свикнат и да се адаптират с промените и търсят съвети от близки и приятели. Не всички съвети обаче е добре да се взимат за чиста монета! Понякога дори можете да чуете абсолютни небивалици, с които възнамеряваме да ви запознаем сега!

Да не пропуснем да споменем, че тези небивалици произтичат от древността, но някои хора продължават да им вярват! 

Ето ги и най-абсурдните съвети, които никога не трябва да взимате под внимание! 

Носи корсет! 

Жените във Викторианската епоха може и да са носили корсет, заради тогавашната мода, но ние сме в XXI век! Не само модата е била в основата на корсета – бременността често е трябвало да бъде прикривана. Бременното тяло се е смятало за грозно. Стегнатото облекло може да навреди сериозно на плода, да не говорим за чувствителните на натиск органи на майката. 

Днес дори има производители, които предлагат на пазара корсети за бременни, подобно на коланите, предназначени за след раждането. 

Не яж, за да не напълнееш! 

Много жени се плашат от качването на килограми по време на бременността и затова са склонни да се вслушват в подобни съвети. Гладуването по време на бременността е много опасно и може да има катастрофални последици за бебето. 

Не яж заешко! 

Още една глупост, свързана със суеверието, че ако бременната жена яде заешко месо, има риск бебето да се роди със заешка уста! Пълен абсурд! Да не споменаваме избягването на ядене на меко сирене, за да не се роди момче с еректилна дисфункция или забраняването на яденето на пъстърва заради „риска“ детето да се роди с изцъклени очи!

Повече по темата може да прочетете  в Az-jenata.bg.


4
Още по темата: бременностдеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На момите от тИАлото всичките им съвети са абсурдни, особено на Михела и Мария Дуковска.
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се казва Моника а бащата Сергей детето ще е гей