Как да останете фокусирани на работа?

Поставете си ясни цели
1
Как да останете фокусирани на работа?
Kадър от филма "Сутрешен блок"; Снимка: outnow.ch

Има много моменти, когато човек се чувства не особено трудоспособен. Те могат да бъдат свързани с предстоящата почивка, с току-що изминалата ваканция, с празниците, които наближават или просто с пролетната, лятната, есенната или зимната умора.

Разбира се, фокусирането върху работата може да бъде затруднено и от много други ежедневни фактори като колеги, приятели, смартфона ви, интересни сайтове и така нататък. В крайна сметка как да останете фокусирани цели осем часа, след като навън се случват толкова интересни неща?

За жалост работата ви го изисква и единственото, което може да направите, за да подобрите ежедневието си, е да опитате да премахнете всички дразнители около себе си.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат:

1. Поставете си ясни цели.

Направете си списък с най-важните приоритети за седмицата. Това ще ви помогне да разпределите по-добре времето си и да не отвличате вниманието си с ненужни неща. Преглеждайте списъка всеки ден и бъдете реалистични по отношение на това какво може да свършите съответния ден. Бъдете конкретни и изпълнявайте всичко, което сте си намислили.

2. Работете по 60-90 минути.

Когато работите прекалено дълго, в един момент вашата концентрация започва да намалява и вие сте склонни да се поддадете по-лесно на някое изкушение. Затова е добре да почивате на всеки час-час и половина. Пуснете си приятна песен, разходете си или направете нещо друго, което ще ви достави удоволствие.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да работят маймуните, да станат хора.