Сигурните знаци, че се проваляте като стажант

За да не разчитате, че ще ви назначат на постоянен трудов договор
3
Сигурните знаци, че се проваляте като стажант
Снимка: outnow.ch

Ако вече сте на път да приключите висшето си образование, а и вече като възраст влизате в графата „възрастен“, то може би сте решили да започнете като стажант някъде.

Спокойно! Колкото и да мечтаете за успешна кариера, първата ви работа ще ви се стори истински кошмар, дори да са ви взели на стаж в престижна компания.

Изведнъж вие ще трябва да започнете да ставате рано, да бързате за работното си място, там да прекарвате по цели осем часа, колегите ви изобщо няма да ви забелязват или минимум ще странят от вас, а на всичкото отгоре няма да ви плащат за тези свръхусилия.

Първият стаж е труден, но някак задължителен и трябва да се опитате да издържите този тест, ако искате по-светло бъдеще.

Ето и пет знака, които могат да ви подскажат, че по-скоро не се справяте като стажант и шансът да ви назначат на трудов договор е минимален:

1. Колегите ви подминават, сякаш не ви забелязват
Ако трафикът около бюрото ви стане твърде претоварен, трябва да имате едно наум. Колегите ви или не ви имат за човек, или се опитват да ви наблюдават по-изкъсо, защото ви нямат доверие. Може и да ви подозират, че по цял ден не правите нищо, или че по-скоро се ровите из чатовете и социалните мрежи, вместо да си вършите работата.

2. С нетърпение очаквате да идете да пушите, да обядвате или да посетите тоалетната
Ако сте на път да осъзнаете, че седенето бавно ви убива и непрекъснато се чудите как да станете от бюрото си и да се раздвижите, то не си мислете, че другите не забелязват този факт. Ако разходките ви - я до тоалетната, я до кафенето, са твърде чести, вие едва ли правите добро впечатление на евентуалните си бъдещи работодатели.

3. Колегите ви ви третират като полуидиот
Ако всички колеги в офиса се държат с вас така, сякаш вие нищо не разбирате и на нищо не сте способни, то не вярвайте на шанса си за назначение. В началото е нормално хората в службата да ви обясняват процеса на работа, но ако мине време и вие все още не навлизате в професията и избягвате да вършите работата си, без да имате надзорник на главата си, то може да се каже, че не се справяте със стажа си.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
хъх преди 6 години
Сигурен знак за адски *** статия! Честно, вие верно ли?