Какво ще осъзнаете, след като се сблъскате с безпаричието

Kакто се казва: "Всяко зло е за добро"
16
Какво ще осъзнаете, след като се сблъскате с безпаричието
Снимка: outnow.ch

След дълъг работен ден се прибирате изморени вкъщи, за да видите, че единственото, което имате за вечеря, е това пиле с ориз, което ядете вече втора седмица.

Една и съща ситуация, от която попринцип бихте излезнали съвсем спокойно с огромен пазар от най-близкия магазин.

И да, той би включвал повече от пакет ориз и тарелка с бутчета. В най-добрия случай.

Замисляте се над съдбата си и осъзнавате, че сте меко казано разорени. За да осъзнаете това, ви "помагат" и приятелите, които постянно ви канят на по питие – нещо, което никога не бихте отказали, но в момента тези няколко лева ви се струват непосилни и по-скоро несъществуващи.

В такива моменти се чувствате в безизходица, но както се казва: "Всяко зло е за добро".

Да, макар да не ви се струва истина това в момента, безпаричието и обявяването на банкрут изгражда характера. Бавно и мъчително е, но определено се изплаща в един момент.

И когато този момент дойде, ще оцените следните неща, на които сте се научили:

Оценявате малките неща в живота
Да отидете да вечеряте навън с приятели не ви се случва всеки ден и някак си започвате да очаквате срещата ви с нетърпение. Когато и да се състои тя. Не можете да си спомните последният път, в който отидохте на кино или бяхте на почивка, затова тези привидно малки радости в живота ви се струват като истинско събитие. И това е добре. Намирате щастието там, където останалите го приемат за даденост.

Знаете какво означава да работите здраво
Изградили сте си невероятен работен график, защото в действителност не е като да сте имали друг избор. Можете да сте постоянно изморен и да не помните кога беше последният ден, в който си почивахте, но това няма значение, защото рано или късно този труд се възнаграждава. Мотивацията ви да излезете от положението, в което се намирате в момента, е много по-силна от на когото и да било другиго.

Искрено благодарите на всеки, който ви е помогнал
Няма човек, който да не познава поне един от този тип хора, които получават наготово всичко в своя живот. Те винаги благодарят, но в действителност са научени, че роднините и близките едва ли не са длъжни да правят тези неща за тях. Това не е вашият случай. Всеки път, в който някой ви почерпи с вечеря или ви подари нещо малко, но полезно, вие в действителност сте му благодарни. От цялото си сърце.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 8Само не разбрах в коментара на когото отговаряте къдебе написано,че някой страда от безпаричие и че иска нечия помощ.Той/тя ли хрешно се изказа ти ли грешно я разбра.Ако това е така вие въобще не се разбирате и ще изпаднете в много недорузомения.
10
1
 
0
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
ФАШИСТКИТЕ ВЛАСТИ с удивидетлно средство эа пропагандиране!!!
9
2
 
0
 
! Отговори
malart преди 8 години
Защо се използва руската дума - "тарелка" в текста? Звучи смешно и малко соц, а е уж иновативно
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да оцениш малките неща в живота?Малки, малки ... колко малки?За някои малки неща от живота са да слушат любимата си музика на брега, под някоя палма (не пластмасова на Варненския бряг примерно)За други хола, да слушат песента на някое птиче, свило гнездо под полуразрушената им къща.Не ми обяснявайте как всяко зло е за добро! Безпаричието убива, бавно и мъчително всяко човешко същество.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че колкото и да претягате колана с 400 лева на месец нямате живот в България а имате Мизеруване
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно безсмислена статия.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Угодия няма и няма да има! Въпроса е не задоволяваме нечии собствени желания,а нашите сонствени.В край на крайщата,аз съм си по-важен!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дисциплината и начина на мислене играят жизнена роля в живота на всеки от нас.Той/тя имат,но желаят повече.Човек така е устроен,че цял живот се стреми към изобилие и съвършенство.И няма човек на майката Земя,който да му се сърди за ,това!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои хора работят по 12 часа,но живеят на шоколад,вода и кафе.Нито ще ги чуеш,да се оплакват,че нямат пари...,дори напротив.Разполагат! Нито ще ги чуеш да зословят, спрямо някой да обидят някой и наранят.Винаги супер уравновесени,в добро настроение.Изслушват всеки и всичко! Изключително толерантни и възпитани към всеки и всичко.Дали е дисциплина и разбиране за нещата от живота.Само те са наясно.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ти вземе парите и нали дорде е жив,трябва да си изплаща дълга,барабар с лихвите.Трябва да ти целува нозете и да ти пие водата,докато се пречисти,всячески от големия грях.Кога си бил примирен и добре разположен ,като личност, спрямо него,а той/тя ти е откликнал несправедливо.Носи кръста на неговата правда,която е неправда за останалите.По този начин изкупува греховното изцеление за да се прероди в нещо пправедно,добро,саможертвено и готово самоотвержено в направа.И тя е само една:"Готовност!
1
2
 
37
 
! Отговори
Как не! преди 8 години
Пиле с ориз? Много хора в България днес си позволяват такова блюдо само веднъж месечно.У нас работиш здраво, но нищо чудно да си все на дъното. И след като си познал вече провала, не се знае дали някой ден ще видиш нещо друго.Или пък, ти имаш добри позиции, помогнал си на някого, но ако си въобразяваш, че той ще ти е наистина признателен ...Ще оцениш малките неща в живота, ако изобщо можеш да си ги позволиш.Да се открояваш, и то с положителни качества? Е, това вече ще ти го изкарат през носа