5 правила за здрава и хармонична връзка

Въведете тези „правила” в спалнята си
6 юли 2016 20:55, Екип на Tialoto.bg
0
5 правила за здрава и хармонична връзка
Снимка: outnow.ch

Времето, прекарано в леглото, е важно не само за здравето и добрия сън, а и за връзката ви. И не, не става дума за секс! В действителност поведението ви в леглото е символ за това какви са отношенията ви с партньора/законната половинка. Ако в спалнята усещате дистанция помежду си, то това е знак, че нещата между вас не са никак добре и скоро ще се стигне до раздяла/развод.

Ето и какви „правила” трябва да въведете в спалнята, за да имате здрава и хармонична връзка:

1. Лягайте си заедно
След дългия стресиращ ден, много от вас предпочитат да разпуснат с книга в ръка или пред телевизора. Това в общия случай означава, че ще си легнете доста по-късно от половинката или пък по-рано (ако той се е заел с подобни действия) и така ще ограничите допълнително времето за близост и общуването си.

2. Изключете електронните устройства
Другият препъни камък във връзката ви са електронните устройства, в частност телефоните, в които сте инсталирали всякакви социални мрежи и забавни или информационни app-ове, които обсебват всяка ваша свободна минута. Зарежете социалните мрежи в леглото. Обърнете внимание на любимия човек до вас, другите могат да почакат.

Телевизорът също не е добра идея в спалнята, защото ви разсейва и дистанцира от половинката. Нима филмът е по-важен от нея/него при положение, че не сте се виждали почти целия ден?

3. Разговаряйте
Липсата на комуникация между двойките  е причина за много разводи и съсипани връзки. Леглото е идеалното място, където може да споделите с партньора си нещо интересно от деня, да обсъдите някоя касаеща и двама ви тема или просто да си кажете няколко мили думи. Обстановката предразполага за интимност и нежност и обикновено по пижама в леглото човек се чувства по-уязвим и е по-отворен към това да споделя и да изслушва другия. Възползвайте се!

Още по темата четете в Tialoto.bg


0
Още по темата: правиласпалнябрака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари