7 съвета за двойки под карантина

Не прехвърляйте стреса си върху партньора
29 мар 2020 09:05, Михаела Лазарова
2
7 съвета за двойки под карантина
Снимка: Istock

Ако сте се самоограничили в дома си според предписанията на специалистите, за да ограничите разпространението на заразата от новия коронавирус, вероятно все пак някой от семейството ви, вие или половинката ви имате право да излизате до магазина, аптеката или пък на работа в зависимост от това в каква професионална сфера сте.

Но ако сте под карантина излизането става невъзможно в следващите най-малко 14 дни. Затворени сте с партньора си и няма къде да отидете, за да се разнообразите. Много възможни са редица конфликти, породени от психическото напрежение, което затварянето за дълъг период от време предполага.

Как да се справите с предизвикателствата във връзката, ако сте под карантина с партньора си?

Прекарвайте известно време поотделно

Много е важно да не стоите в едно помещение по цял ден и цяла нощ. Опитайте се да ограничите прекарването на време заедно, като се дистанцирате в различни помещения. Правете нещо различно поотделно.

Ако трябва сключете устен договор за конкретни часове

Определете си конкретни часове, в които да ограничите общуването си. Например, ако и двамата работите от вкъщи, докато сте под карантина, не влизайте в помещението, в което е партньорът ви, докато не изтече работното време, сякаш сте на работа наистина.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари