Обстоятелства, подтикващи към развод

Предпоставки, които могат да развалят отношенията в брака
27 авг 2021 22:30, Илияна Николова
29
Обстоятелства, подтикващи към развод
Снимка: istock

Вероятно всеки се надява да срещне партньора за цял живот, да има щастлива връзка, стабилен брак с този човек. Но реалността може да се размине с нашите очаквания. Знаете ли, че според забавния сайт Bright Side, в Европа през последните 50 години, хората се развеждат 2,5 пъти по-често и сключват брак 2 пъти по-рядко. Западни учени смятат, че има редица фактори, които увеличават риска от развод за една двойка, като проблеми с парите, наличието на малко семейно легло, нехаресване на приятелите на съпругата. Вижте още 4 предположения според специалистите. 

Дали сте усмихнати или мрачни на детските снимки
 
Западни психолози са провели проучване, в което са се опитали да разберат дали е възможно да се предскаже развод въз основа на снимките от детството и гимназията. Учените са разгледали снимки от годишнината на колеж и оценили интензивността на усмивките по скала от 1 до 10. Любопитното е, че сред тези вече пораснали младежи, чиито усмивки са били оценени с 10, няма нито един разведен. 
 
В същото време всеки четвърти разведен от учениците е бил начумерен на снимката. Резултатите показвали, че хората, които изглеждат мрачни на снимките, се развеждат 5 пъти по-често от тези, които се усмихват.
 
Колегите от противоположния пол
 
Датски учени смятат, че хората, които работят предимно заобиколени от представители на противоположния пол, се развеждат 15% по-често. Според проучването им, което се оказва и мащабно, от двойки, които са сключили брак в периода 1981 до 2002 г. в Дания, вече 100 000 от тях са се развели.

Възпитанието на майката има значение
 
Знаете ли, че жените подават молби за развод по-често? Редица проучвания доказват, че повечето двойки копират поведението на родителите си, особено на майките си.
 
Западни учени провели проучване сред 7000 души, установили, че ако една майка влиза в нова връзка, доста често (независимо дали става въпрос за брак или съжителство), децата им на по-късен етап, вече като зрели индивиди, ще се държат по същия начин в любовта.
 

29
Още от За да се разбираме
Интровертност и тревожност - каква е връзката между тях?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
ЕМИИ . . . преди 3 седмици
Няма по-голям материалист от жената ! Мъжете най-после разбраха !
26
1
 
5
 
! Отговори
за преди 3 седмици
аз доста се стреснах от този грип а и медиите нагнетиха подтиснатост и сдуханост
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има и мъже, които си пращат всичките пари, спечелени по време на гурбета им, но жената в един момент иска развод и заявява, че е похарчила всичко, което мъжът й е изпращал. Затова вече на шега се казва, че нашенският гурбетчия можел да бъде характеризиран само с един израз - "беден и разведен".
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има и мъже, които си пращат всичките пари, спечелени по време на гурбета им, но жената в един момент иска развод и заявява, че е похарчила всичко, което мъжът й е изпращал. Затова вече на шега се казва, че нашенският гурбетчия можел да бъде характеризиран само с един израз - "беден и разведен".
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До anonimen - Ти си прав. сега поне половината от двойките, които живеят заедно години наред и имат деца, нямат сключен граждански брак. Част от тези двойки също се разделят и всеки поема по различен път. Това тяхното също си е развод и има последици, но все още никой социолог или официална институция не се занимава да изследва това явление. А то си е факт.
22
0
 
11
 
! Отговори
Продължението преди 3 седмици
Уредила си е едноседмична отпуска и решава да го изненада радостно, като пристигне без предизвестие, накупила подаръци. И какво заварва, пристигайки много рано сутринта? Той с друга, двамата си спят блажено в спалнята. Из апартамента тук и там разни дамски вещи, явно онази не е приключение за една нощ, а постоянно си идва при него. Къде е детето? При свекървата, за постоянно. Тя иска развод и пита колко от изпратените от нея пари е спестил? Николко! Разказвам ви реално случила се история.
21
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 седмици
abe kakav razvod cekate parvo da se vzemmem ta togava da se razvedem nie ne sme se vseli vie ni razvejdatee wai wai
20
0
 
9
 
! Отговори
Другият вариант преди 3 седмици
Тя е гурбетчийката. Съсипва се от работа, защото в свободните си часове е поела и друг ангажимент - ходи да чисти по къщите, макар че е с висше хуманитарно образование и не може да намери работа по специалността си там. Основната й работа включва осигурени храна и квартира, защото гледа някаква болна баба. Затова ежемесечно праща почти всички спечелени пари на мъжа си. Той тук гледа детето и все не може да си намери работа. Решава да го изненада радостно, като си урежда едноседмична /продълж./
19
4
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
Жена ми някога ми донесе от Югоизточна Азия голяма зестра,две клечки за ядене на ориз.Още си ги пази и гледам ,че от време на време си ги ползва въпреки ,че има два сребърни сервиза в къщи.Официално работи в моята фирма.Неофициално си стои в къщи да ми готви.Още преди да се оженим преди 27год взе ,че сготви кучето на съседите.Остави ми и аз ядох.То в ония години имаше стоков дефицит и месо нямаше.Иначе и двамата сме от един дол дренки. Разбираме се чудесно.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отишъл на гурбет, но не праща пари на жената и детето, а се знае, че там печели добре. Вече се чу за няколко такива.
17
0
 
3
 
! Отговори
Все жените виновни преди 3 седмици
До Орлин Соколов Като се вземе предвид това, че повечето мъже се женят, защото са силно увлечени по някоя хубавица, какво става, когато тя си развали фигурата след раждането или позастарее?
16
0
 
7
 
! Отговори
Готови за развод! преди 3 седмици
На него му шарят очите, а тя е преценила какво може да обере от него, спекулирайки с факта, че му е родила дете, което е още малко и се нуждае от нейните грижи. Направила си е сметката, че може да му вземе апартамента и да си осигури приемлива издръжка, а той, макар и ядосан, се е посъветвал с долната си глава и е решил, че не е толкова зле да се разведе, защото като свободен мъж ще може да половува успешно из необятните любовни полета.
15
1
 
7
 
! Отговори
Орлин Соколов преди 3 седмици
Ако една жена се е омъжила за пари,както го правят повечето жени днес,и на мъжът и му свършат парите поради някаква причина.Разводът е сигурен на 200%.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има само една причина за развод - грешката да се ожениш за неподходяш човек.
13
0
 
15
 
! Отговори
Обстоятелствата преди 3 седмици
1. Той си остава все с малка заплата. 2. Тя се занемарява и вече не е кръшното девойче, в което той се е влюбил. 3. Тъщата дудне "Зарежи го тоя неудачник докато все още нямате деца, а ти си все още млада и можеш да намериш по-стабилен и богат." 4. Свекървата таранисва "Напусни я тази, нито зестра донесе, нито баща й може да ти помогне да напреднеш, нито е толкова добра домакиня, колкото ти заслужаваш да имаш у дома!" 5. Той е убеден, че не си е доергенувал. 6. Тя все още бленува за принц.
12
1
 
13
 
! Отговори
Асан преди 3 седмици
Има само 2 прублема секс и пари :)))
11
3
 
9
 
! Отговори
Петьо еврей преди 3 седмици
Не му пускате вгз
10
3
 
3
 
! Отговори
Чарлз Дикенз преди 3 седмици
Аз хубаво написах Големте надежди, ама няма кой да чете. Учените поне филмите да бяха гледали.
9
3
 
10
 
! Отговори
Бичето преди 3 седмици
Когато хората вече не се обичат и разбират се развеждат.
8
6
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
Викай попа !