Обстоятелства, подтикващи към развод

Предпоставки, които могат да развалят отношенията в брака
27 авг 2021 22:30, Илияна Николова
29
Обстоятелства, подтикващи към развод
Снимка: istock

Вероятно всеки се надява да срещне партньора за цял живот, да има щастлива връзка, стабилен брак с този човек. Но реалността може да се размине с нашите очаквания. Знаете ли, че според забавния сайт Bright Side, в Европа през последните 50 години, хората се развеждат 2,5 пъти по-често и сключват брак 2 пъти по-рядко. Западни учени смятат, че има редица фактори, които увеличават риска от развод за една двойка, като проблеми с парите, наличието на малко семейно легло, нехаресване на приятелите на съпругата. Вижте още 4 предположения според специалистите. 

Дали сте усмихнати или мрачни на детските снимки
 
Западни психолози са провели проучване, в което са се опитали да разберат дали е възможно да се предскаже развод въз основа на снимките от детството и гимназията. Учените са разгледали снимки от годишнината на колеж и оценили интензивността на усмивките по скала от 1 до 10. Любопитното е, че сред тези вече пораснали младежи, чиито усмивки са били оценени с 10, няма нито един разведен. 
 
В същото време всеки четвърти разведен от учениците е бил начумерен на снимката. Резултатите показвали, че хората, които изглеждат мрачни на снимките, се развеждат 5 пъти по-често от тези, които се усмихват.
 
Колегите от противоположния пол
 
Датски учени смятат, че хората, които работят предимно заобиколени от представители на противоположния пол, се развеждат 15% по-често. Според проучването им, което се оказва и мащабно, от двойки, които са сключили брак в периода 1981 до 2002 г. в Дания, вече 100 000 от тях са се развели.

Възпитанието на майката има значение
 
Знаете ли, че жените подават молби за развод по-често? Редица проучвания доказват, че повечето двойки копират поведението на родителите си, особено на майките си.
 
Западни учени провели проучване сред 7000 души, установили, че ако една майка влиза в нова връзка, доста често (независимо дали става въпрос за брак или съжителство), децата им на по-късен етап, вече като зрели индивиди, ще се държат по същия начин в любовта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
ЕМИИ . . . преди 2 години
Няма по-голям материалист от жената ! Мъжете най-после разбраха !
15
1
 
5
 
! Отговори
за преди 2 години
аз доста се стреснах от този грип а и медиите нагнетиха подтиснатост и сдуханост
14
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
abe kakav razvod cekate parvo da se vzemmem ta togava da se razvedem nie ne sme se vseli vie ni razvejdatee wai wai
13
4
 
5
 
! Отговори
SS преди 2 години
Жена ми някога ми донесе от Югоизточна Азия голяма зестра,две клечки за ядене на ориз.Още си ги пази и гледам ,че от време на време си ги ползва въпреки ,че има два сребърни сервиза в къщи.Официално работи в моята фирма.Неофициално си стои в къщи да ми готви.Още преди да се оженим преди 27год взе ,че сготви кучето на съседите.Остави ми и аз ядох.То в ония години имаше стоков дефицит и месо нямаше.Иначе и двамата сме от един дол дренки. Разбираме се чудесно.
12
2
 
7
 
! Отговори
Орлин Соколов преди 2 години
Ако една жена се е омъжила за пари,както го правят повечето жени днес,и на мъжът и му свършат парите поради някаква причина.Разводът е сигурен на 200%.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има само една причина за развод - грешката да се ожениш за неподходяш човек.
10
1
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Има само 2 прублема секс и пари :)))
9
3
 
9
 
! Отговори
Петьо еврей преди 2 години
Не му пускате вгз
8
3
 
3
 
! Отговори
Чарлз Дикенз преди 2 години
Аз хубаво написах Големте надежди, ама няма кой да чете. Учените поне филмите да бяха гледали.
7
3
 
10
 
! Отговори
Бичето преди 2 години
Когато хората вече не се обичат и разбират се развеждат.
6
1
 
16
 
! Отговори
Mgtow преди 2 години
Обстоятелствата, подтикващи към развод са много и разнообразни, когато се стигне дотам. По-добре предупредете за обстоятелствата, подтикващи към брак за да може, който е тръгнал натам, силно романтично настроен, сложил розовите очила, да бъде спрян овреме.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най - нахиления ми познат има 4 брака и 4 развода. Любовчия.
4
1
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Преди фалшивите новини започваха с група английски учени, откакто Великобритания излезна от ЕС, го смениха на група европейски учени. Другото любимо ми е група руски учени, група азиатски учени и не на последно място, група американски учени. Само ще ви кажа, че е доста прозаично и не е в унисон с новите течения, така че ако искате да ви четат, сменете плочата на група африкански учени.
3
2
 
14
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Ако искате дълъг съвместен живот, усмихвайте се на общите снимки.
2
4
 
6
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Баба казваше, че каквото и да става в къщата, вечер кат легнат, щом има един да ги сдобрява, работата е наред. Мъдри хора бяха...
1
3
 
13
 
! Отговори
Браво на учените преди 2 години
Уцели ли са 10ката. Това с усмивката разбива. Сега още малко статистика. Колкото си по-богат, толкова по-често се развеждаш. Защо ли? Защото ставаш желан и разбираш, че можеш да си позволиш всичко. И още едно нещо, работещите мъже само в мъжки колективи е два пъти по-вероятно да станат хомосексуалисти.