Кога сравняването с другите е полезно за нас?

Когато ни е нужда малко мотивация
Обновена: 22 сеп 2021 18:59 | 22 сеп 2021 18:58, Михаела Лазарова
2
Кога сравняването с другите е полезно за нас?
Снимка: Istock

Да сравняваш себе си с другите като цяло не е добра идея. Но ако приемем това за някакъв вид правило, понякога всяко правило си има своите изключения. Изненадващо, но сравняването може да ни бъде от полза понякога, ето защо е важно как да се възползваме от него по най-добрия начин. Вижте повече в следващите редове.

Може да ви подейства мотивиращо

Понякога сравняването на себе си с друга личност може да се окаже от полза, побутвайки ни да станем по-активни, да започнем определен вид промяна. Разбира се, важно е да взимаме добрите примери, да се вгледаме в техните добри навици.

Това може да ни бъде особено полезно, ако искаме да променим начина на хранене към по-здравословен, да намерим по-добра работа, от която да печелим повече, да надградим своите умения и т. н. Но все пак не забравяйте, че има разлика между това някой да ви вдъхнови и това да му подражавате. От второто няма ползи.

Нищо не е даром

Стремейки се да бъдем по-добри във всичко, ние сме склонни да приемаме обикновените неща за даденост. Ежедневието ни е толкова динамично, че не забелязваме малките неща, които всъщност правят живота ни прекрасен – любимото кафе, любимият десерт, времето с любими хора, залезите и т. н.

Знаем че са част от живота ни и забравяме, че всъщност сме големи късметлии, защото вглеждайки се в някого, който няма това, което ние имаме, си напомняме, че нищо не е даром и трябва да сме благодарни всеки ден за хубавото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Никога не е полезно. Всеки индивид е уникален сам по себе си и има свой уникален житейски път, който трябва да извърви.
1
0
 
3
 
! Отговори
Shshs преди 1 месец
Полезно е като си сравнявам живота с този на столетниците. Не е ли минал 80 и да си работи с усмивка в градината не ми го/я хвали.