Неща, които да не позволявате на другите да правят с вас

Проявата на устойчивост ще ви съхрани като личност
25 яну 2022 21:29, Илияна Николова
12
Неща, които да не позволявате на другите да правят с вас
Снимка: istock

Постоянно общуваме с много и различни хора. Всеки един от тях, малко или много оказва някакво влияние върху нас и обратното. Понякога дори тези, които ни желаят доброто, могат да бъдат твърде настоятелни към нас. А какво да кажем за недоброжелателните, които се опитват да ни се наложат. Вижте какво не бива да позволявате на другите да правят спрямо вас.

Не се оставяйте да ви въвличат в безсмислени спорове
 
Особено с хора, които вече са решили, че тяхната истина е крайна. На такива личности няма какво да доказвате по ред причини. Не желаят да ви разберат или дори сте на различни интелектуални нива. Не си заслужават усилията ви, нали?Това важи и за онези, които ви разбират погрешно, но не ви позволяват да им обясните смисъла на казаното от вас.
 
Да ви карат да се срамувате от миналото си
 
Има хора, които винаги са готови да ви напомнят за вашите грешки и минали неуспехи. Това може да са ваши познати, колеги, роднини и т. н. Миналото ви е част от вашия житейски опит, а всеки има такъв и всеки има нещо, за което изпитва срам. Когато се опитват да ви уязвят, те ще ви напомнят точно за миналото. Не им позволявайте. Без значение какво е било преди, никой не може да го промени. Важното е да се движите напред и постъпките ви да са достойни.
 
Не позволявайте да ви лъжат
 
Всеки лъже, някои хора по-често. Понякога човек забелязва лъжата и премълчава по ред причини. Но всеки си има праг на търпение, затова не бива да оставяме лъжците да си мислят, че измамата им е проработила.

Да ви убеждават, че нещо е добро за вас, само защото те така мислят
 
Или че трябва да поемате рискове, които не желаете. От роднини, до приятели и познати, всеки си мисли, че знае какво е добре за нас. Всеки е готов да се намеси в живота ни и да раздава непоискани съвети. Всеки има различен подход към живота, ситуациите в него, всеки има лични цели и намерения. Ето защо не трябва да позволявате някой да ви налага неговата гледна точка за това как е редно да живеете.

12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като изключим второто - "да ви карат да се срамувате от миналото си" - всички останали похвати се прилагат от колеги спрямо други колеги. Поне в нашенските офиси, институти, ВУЗ-ове е така. Не знам как е в работническите среди. Но като се замисля, има опити за прилагане и на втория метод - ако някой се опитва да ви убеди, че университетът, който той е завършил е по-престижен от онзи, който сте завършили вие.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правете се на Аз, Клавдий и ще ги заблудиш...