Причините да се чувствате немотивирани

Мотивацията е двигателят, който ни тласка напред във всичко
11 май 2022 15:41, Илияна Николова
18
Причините да се чувствате немотивирани
Снимка: istock

 За всичко което предприемаме в живота си ни е необходима мотивация. Дори и да не го осъзнаваме понякога. Тя е като цвете. Иска да се грижим за нея всеки ден, да я подхранваме с позитивизъм, хъс. От друга страна, когато нещо не се получи според първоначалните ни планове и желания, ние лесно губим мотивация, ставаме тревожни, страдаме от безсъние.

Всичко е в мислите ни. В това дали ще се поддадем на негативното, манипулациите на някого, който се опитва да ни убеди, че не можем да постигнем това или онова, че не сме можещи и т. н. Ако вие напоследък се чувствате неспокойни и ви липсва мотивация, вижте 4 възможни причини за това.
 
1. Потискате вашата истинска страст
 
Ако се замислите, в главата на всеки има по два гласа – единият е нашият критик, другият е този на нашето вътрешно Аз. Вътрешното ни Аз е гласът на въображението ни, на увереността и чувството за цел. Това ни позволява да следваме свой собствен ритъм, особено в по-ранните си младежки години. Но с напредването на възрастта, започваме да вярваме, че преследването на нашите цели и ритъм ни прави егоистични, дори може би малко безотговорни.
 
Тогава се обажда нашият вътрешен критик, който се опитва да поеме властта, казвайки ни, че трябва да подтиснем личната свобода, желанията си, за да угодим на другите. Спираме да бъдем верни на себе си, започваме да водим вътрешни борби и в крайна сметка сме недоволни и демотивирани.
 
2. Липса на баланс и страх от провал
 
Ако се налага да намалите разходите си, но имате желание да се храните здравословно, това може да ви демотивира, ако тръгнете с нагласата за провал на плана ви, мислейки че да се храниш здравословно е скъпо. Друг пример е, че ако искате да станете по-добри в дадено направление, трябва да положите усилия, но това ще отнеме от времето ви с приятели.
 
Тук е важно да помислите кои са вашите приоритетни цели и как да постигнете баланс, така че да сте спокойни и мотивирани, защото само страхът от провал, може да ви попречи да не да може да подобрите уменията си и да имате достатъчно време за любимите ви хора.
 

18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
3
 
! Отговори
Re: до омчо преди 1 месец
Благодаря за комплимента! -))) Наистина!Усмихвайте се! Не бъдете толкова сериозен/а. Излезте от рамките на Матрицата! Омчо звездоброеца. (астрофизик) -)))))
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как да имаш мотивация да останеш в задунайски нужник пълен с 2,5 държавни хрантутници комуниста които дефекират навсякъде и на всяко ниво от улиците до последното нещо и съсишват всичко. Трябва да си мазохист да виждаш в какво са преврнали държавата и да стоиш
9
2
 
7
 
! Отговори
Още една причина преди 1 месец
Свършила е бирата.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скъпи ми неСмехурковци! N-5 и N-7! Вие сте Сиви и Студени Аналитично мислещи Реалисти, без Чуство за Хумор и спонтанен Оптимизъм! Алгоритмите, които сте попили от съмнителни източници едва ли ще ви направят щастливи и открити хора, заобиколени от позитивизъм! Що е Мотивация??? Надежда, Вяра и Любов! Именно това ви липсва в ежедневието и в общуването с обкръжаващите ви хора! Върнете си чувството на хумор и доброта! Ваш - омчо! -))))
7
1
 
1
 
! Отговори
Шефа ми преди 1 месец
управлява през моята глава (глорихънтър) и аз приключих...
6
4
 
4
 
! Отговори
да анонимен преди 1 месец
""""това важи за хора, които имат цел в живота си, а не безцелни вечни аутсайдери."""" ---- Бравус!!! Не тъ знам..., кака ли си, бате ли си, мъ ся кът отидъ у кръчматъ шъ съ кача на масата и шъ повторя дума по думъ квоту си написал/а и на Кметъ шъ му го кажа, че и той нещу силну Демотивиран! Шъ мъ бият!!!! Знам!!! Мъ ти ми го Мотивиръ! - ))))
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато човек се чувства демотивиран, време е да погледне на друга посока, да разшири познанията си, да намери нови възможности, ако причината е работата. Разбира се, това важи за хора, които имат цел в живота си, а не безцелни вечни аутсайдери.
4
4
 
6
 
! Отговори
омчо преди 1 месец
Работа нема, децата гладни, жената страшна..., кът фани тиганя и не гледа де удря... Че и ракийката сФърши... Ха, кажи къде гъ дават таз Мотивация *** како!!!
3
5
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
Ами...не са ми го туряли от 2 месеца. Входа ми почна да се покрива с паяджини. Е, при това положение как да се чувствам мотивиран?!
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напишете статия как да се мотивираме, а не защо сме се чувствали ДЕмотивирани.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пари ми дай, акьл не ми давай