Елтън Джон: СПИН-ът може да бъде победен!

Нужното финансиране за 2016 г. е 6,5 милиарда долара
7 май 2015 11:37, Петя Славова
5
Елтън Джон: СПИН-ът може да бъде победен!
Снимка: архив, Reuters

Певецът Елтън Джон каза пред комисия на американския сенат, която обсъжда финансирането на борбата срещу СПИН, че тежката болест може да бъде победена в обозримо бъдеще само ако американското правителство продължи да отделя приоритетно средства за това, съобщи АФП.

"Епидемията от СПИН не е приключила и ръководната роля на Америка е от първостепенна важност - каза Елтън Джон, който беше облечен в строг тъмносив костюм, но с розови очила. - Представя ни се възможност, която ще позволи да видим края на СПИН в обозримо бъдеще.

Не можем да си позволим да оставим тази възможност да се изплъзне, като намалим усилията си. Лекарствата ще станат по-малко ефикасни, предаването на заразата ще се увеличи и болестта отново ще удари безжалостно с бедствени последствия".

Елтън Джон бе поканен да говори пред комисията, която разглежда финансирането на извънредната програма срещу СПИН, известна като Pepfar. За нея са необходими 6,5 милиарда долара само за фискалната 2016 г. Програмата, въведена от президента Джордж Буш младши през 2003 г., беше засилена от Барак Обама, припомня БТА.


5
Още по темата: СПИНСАЩЕлтън Джон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ти ли бе пиле, нали не беше болен?
4
1
 
1
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Може, но само след като се прочисти планетата от *и, лейди Джон!
3
5
 
4
 
! Отговори
Ben Gan преди 7 години
Отдавна има лек срещу СПИН. Всички го знаем и е безплатен. 100% ефикасен, освен ако болестта не е наследена. Името му е ,,ВЪЗДЪРЖАНИЕ''
2
2
 
6
 
! Отговори
гъбясало педи преди 7 години
Сигурно, но за тебе вече е късно!
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То за тази болест и за други подобни има отдавна изнамерени ваксини, но е ясно че босовете на фармацевтиката мислят за милиардите, а не за хората. Дреме им, че няколко милиона щели да пукасят. Пълна заблуда са елтънджоновите приказки.