Спомени за Фреди Меркюри... с участието на Адам Ламбърт

Queen в България: Дългоочаквано събитие с дъх на носталгия
24 юни 2016 17:17, Криси Табачка
13
Спомени за Фреди Меркюри... с участието на Адам Ламбърт
Снимка: Димитър Вучев за Tialoto.bg

Вчера всичко беше Queen. Новината, че световноизвестната група ще дойде за първия си концерт, накара хиляди българи да работят и да прекарат деня си под звуците на песни като "We will rock you", "Bohemian Rhapsody", "We are the champions" и други.

Както можете да се досетите, вълнението бе голямо, а очакванията за концерта далеч не отстъпваха. Всички сме израснали с тези песни. Всички знаем как Фреди Меркюри танцува с прахосмукачка и всички плакахме при загубата на този талант.

Някъде там, между щастието, се прокрадна и малко тъга. Тъга, че предстои концерт на група без водещата фигура в нея. Светлините изгаснаха, музиката се усили и дойде дългоочакваният момент. На сцената със скок се появи Адам Ламбърт и публиката ръкопляска, някак по задължение.

Когато Брайън Мей излезе, времето спря и радостта на публиката засенчи аплодирането на Адам. Нормално е, гледали сме лицето му толкова години и го асоциираме с една от най-великите групи. Дясната ръка на Фреди.

Първите песни, макар и безкрайно любими, по-скоро бяха като доказване на Адам Ламбърт, че има певчески умения. И действително има, но проблемът е друг – летвата, която Фреди Меркюри постави е толкова висока, че доказва една проста теория... Незаменими хора има и той е един от тях.

Не знам дали Адам Ламбърт усети това, но в един момент стана много тихо и той взе микрофона.

"Знам какво си мислите... Това не е Фреди Меркюри", каза певецът. След това отдаде заслужена почит и сподели с публиката, че никога няма да има втори като него.

Може би това беше нужното уважение, за да се докаже на феновете, че никой не се опитва да замести техния любимец и фактът, че той е феномен, който няма равен, е абсолютно осъзнат.

Концертът продължи и разликата се усети – публиката стана на крака, смя се, пя и дори малко поплака на събитието, което ни върна в миналото.

Чухме Брайън Мей, който посвети песен на своя починал приятел, появи се с тениска с българското знаме и надпис "София", поздрави публиката със: "Здравейте, София. Как сте?" на леко развален, но добър български, и показа уважение към страната, изпълнявайки на китара "Хубава си моя горо".

Впечатление ми направи фактът, че хората, които присъстваха, бяха от всякакви възрастови групи. Това не е музиката на родителите ни, това е творчество, което зададе критериите и очевидно задвижи една приемственост между поколенията. И си заслужава да се чуе, да се помни и да се посети.

Защото и майки, и бащи, и дъщери, и синове си спомниха за Фреди Меркюри, пяха с него и потвърдиха едно просто нещо... Show must go on.

Снимки от концерта можете да разгледате в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 10Фреди Меркюри е роден в Танзания, бе калпак и произлиза от иранско семейство!Каква Нигерия те гони?
8
1
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 7Кажи си с ръка на сърцето- Бохемска рапсодия ли ти харесва повече или The Show Must Go On те екзалтира до откат? Знам че Бохемията е призната за номер едно, но ти кажи като човек коя песен за теб от двете е номер едно? Бъди честен!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм бил на концерта, но за мен това е една велика група, едно явление, нещо уникално и различно от всичко друго, най-вече като стил и творчество. Разбира се в основата на това са Фреди и Брайън Мей, и те никога не биха могли да бъдат заменени. Но е факт че имат поне 30 страхотни и разпознаваеми песни, които винаги ще останат живи, а любимата ми измежду тях е "Innuendo"!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Най-великият певец Ни остави най- великата песен в историята на музиката преди да си отиде!The Show Must Go On!
5
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немат ли басист тия, бе?
4
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гейташки истории..
3
6
 
7
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Когато някой говори за Queen веднага се сещам само и единствено на Фреди. Защото той е гласа , лицето и един от творческите двигатели на групата заедно с Брайън Мей... Има само един певец за когото Queen знаят но въпреки това избраха недоразумението Ламбърт. Името му е Marc Martel. И въпреки че няма друг като Фреди поне можеха да вземат за вокал човек който невероятно много прилича по глас на него... Да не говорим че има и същите черти. Потърсете негови изпълнения в Youtube на песните на Queen.
2
4
 
14
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Ей освен да плюем друго не можем,концерта беше страхотен.
1
20
 
8
 
! Отговори
Манф Андолски преди 7 години
Не се наядоха и тези. Авторското право трябва да е както при лекарствата- 20 години. Сега с поколения цуцат от 5 песни , да вземат да свършат нещо полезно ,да създадат нещо ново и стойностно