Кърк Дъглас дарил милионите си за благотворителност

Актьорът почина на 5 февруари на 103-годишна възраст
24 фев 2020 15:30, Петя Славова
10
Кърк Дъглас дарил милионите си за благотворителност
Кърк Дъглас и съпругата му. Снимка: БГНЕС

Холивудската легенда Кърк Дъглас – който почина на 5 февруари е имал огромно богатство от 61 милиона паунда, съобщи "Контактмюзик".

Актьорът, който издъхна на 103 годишна възраст, е дарил по-голямата част от парите си – 50 милиона долара, на своята фондация "Дъглас", която има за цел "да помага на онези, които иначе не могат да си помогнат сами".

Сред бенефициентите са Синайския храм на Уестууд, който е дом на детския център "Кърк и Ан Дъглас", както и театърът на "Кърк Сити", който се използва като място за изпълнения на живо, предава БГНЕС.

За кончината му, съобщи неговия син - актьорът Майкъл Дъглас. Той публикува емоционално изявление от името на цялото семейство.

В него се казва: "За мен и братята ми Джоел и Питър той беше просто татко, за Катрин – прекрасен свекър, за внуците и правнука – техния любящ дядо, а за съпругата му Ан – прекрасен съпруг. Животът на Кърк беше добре изживян и той оставя като наследство не само филмите си, които ще останат за бъдещите поколения, но и историята си на прочут филантроп, който работи за подпомагане на обществеността и мир на планетата.

Нека завърша с думите, които му казах на последния му рожден ден и които винаги ще останат верни – "Татко – толкова те обичам и се гордея, че съм твой син".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 4 години
До всички, много знаещи и разбиращи!!! Парите са си негови, спечелени и си е платил данъците, основал си е фондация и какво незаконно има в това?! Имал е пари в повече и по законен път е спестил пари на семейството си !? Въобще на кой свят живеете и какво удоволствие ви прави да злорадствате?
7
2
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Даряваш на собственатс фондация с попечител инаследниците ти и спестяваш 40 процента данък наследство, стара схема. Е и има и за някоя друга организация, но няма как.
6
2
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Шопо, Тиквата има 6 милиарда лева.Това, че купил на любовницата си в Барселона за някави "смешни" 5 милиона евро къща и магазин да си продава там горката...да се намира на работа един вид, не значи че си е дарил всичките пари..просто на тия милиарди 5 милиона са жълти стотинки."Никога не съм бил в този град!"След малко се сеща:" Може да съм бил преди 15 години като бях кмет".Палячото Каскета има много да се учи от своя господар!
5
3
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А у нас един си дари парите за къща и бизнес на любовницата...
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пълен негодник
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези които не знаят, какво е Синайския храм на Уестууд, това е консервативна синагога в Лос Анджелис.
2
11
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Кърк дарил на собственият си бизнес 50 милиона паунда от личната си сметка )) хаха евреин как дава ?/ КЪДЕ ГИ Е ДАРИЛ? четете!!- и да допълня -ако имаш 50 мил в Холивуд -значи си пълен бедняк правещ късометражни филми! просто ги е пазил за погребение (лични пари) и сега му ги прехвърлят на собственият бизнес на семейство Дъгласови!!
1
4
 
16
 
! Отговори
стършел преди 4 години
истински мъж!