Розова вода и кокосово масло - тайните на Салма Хайек за хубава кожа

Актрисата разкрива как поддържа
8
Розова вода и кокосово масло - тайните на Салма Хайек за хубава кожа
БГНЕС

На 2 септември тази година Салма Хайек ще навърши 54 години. Годините обаче въобще не ѝ личат, а ключът към това е правилната грижа за тялото и кожата. През 2015 година тя казва пред списание „Glamour“, че идеята за красотата и рутината, която следва са ѝ предадени от баба ѝ.

 
Звездата признава, че винаги е обичала гримовете и започва да ги използва, когато е на 14 години. Повечето от тях обаче се озовават на лицата на приятели и роднини и къщата на Хайек се превръща в козметичен салон. За таланта на актрисата научават и колегите ѝ от театралното училище и всички те я посещават преди да отидат на снимки.
 
Преди няколко години звездата основава и своя козметична компания Nuance. Признава, че се впечатлява от цялостния процес, а не само от крайния резултат. „За крема ми против стареене аз казах на производителите какво да сложат вътре. Бяха шокирани, защото не знаеха за повечето съставки“, казва Хайек пред „Glamour“ през 2015 година.
 
Добавя, че всичко е научила от баба си, а съставките са родом от Мексико. Тайната й съставка е дървесна мимоза, която в страната се използва за лечение на жертви, пострадали от изгаряне. Според Хайек, тя възстановява кожата най-добре и именно затова я слага в кремовете си.
 
И тъй като не всички имаме баби, които живеят в Мексико и могат да ни снабдят с магическа съставка срещу стареене, Салма Хайек от години споделя тайните си, с които побеждава годините.
 
Не мие лицето си сутрин
 
„Баба ми е казвала, че през нощта кожата се снабдява с всичко, което е изгубила през деня. Също така, ако се измия хубаво вечер, ще бъда ли мръсна на сутринта?“, казва Хайек пред „New York Times“.
 
Вместо да мие лицето си сутрин, актрисата просто го напръсква с розова вода, за да събуди кожата си. Признава, че това е много по-добрата алтернатива и също така е решение срещу стареенето. Антиоксидантите, които се намират вътре подобряват кожата ви и успокояват възпаленията.
 
Още от тайните за красота на Салма Хайек четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Аззз преди 4 години
Харесвам как й се разви кариерата в годините, както и, че си позволява да остарява красиво, за разлика от много нейни колежки, които се правят на палячoвцu, само и само да си прикрият възрастта. Но със сигурност най-голямата й тайна за хубава кожа са парите, които има :)
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Салма Хайек и Пенелопе Крус са две страховити жени!Хавиер Бардем казва за жена си,че за първи път в живота си е щастлив!А на Салма мъжът и милиардера казва,че дори не си е мечтал за такава жена,защото не вярвал,че съществува!Да са живи и здрави и много щастливи дълги години!
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СандоПлюеш я, защото такава жена и през крив макарон няма да видиш. Колкото и да бълвате злоба, жената си изглежда превъзходно и много 20 годишни не могат и да се сравняват с нея, защото са пъти под нейната класа.
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с гурливи очи отива сутринта при мъжа си милиардер.
1
9
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
тя и други работи не си мие сигурно ...