Челси Вернер - слънчевото момиче, което покори САЩ

Тя е родена със синдром на Даун, но е четирикратен олимпийски шампион
31 юли 2020 21:07, Иванка Гъркова
1
Челси Вернер - слънчевото момиче, което покори САЩ
Снимка: Pixabay

Тя не е родена под щастлива звезда. Няколко дни след като проплаква в болницата, родителите ѝ разбират, че е със синдром на Даун. Лекарите ѝ правят множество изследвания и им поднасят още една новина – че ще бъде с понижен мускулен тонус цял живот.

Возейки я в количката, много хора я сочат с пръст или извръщат глава. Тя не може да проходи до близо две години и винаги ще е различна от останалите, защото е слънчево момиче. Тя е Челси Вернер, гимнастичката, която промени представите за красота на много хора по света.

Коя е Челси Вернер?

Тя може би щеше да бъде едно непознато момиче със синдром на Даун, ако не бяха забелязали спортния ѝ хъс. За да насърчат фината ѝ моторика като дете, родителите я водят при специалисти, които ги съветват да я запишат на някакъв спорт. Челси ходи на футбол, бейсбол, плуване, но накрая избира гимнастиката.

"Аз съм доста позитивен човек и не виждам нещата като ограничения. Упорита съм и работя много усилено. Начинът, по който родителите ми ме отгледаха, наистина ме накара да се чувствам добре", коментира тя за своята диагноза и стигмата на хората към слънчевите деца.

Четирикратен шампион на САЩ

 

Противно на твърденията на медиците, че Челси ще има понижена двигателна активност, тя се справя доста добре в залата и нейните треньори са във възторг от постиженията ѝ.

Тя печели игрите "Спешъл Олимпикс" 4 пъти, а също така е двукратна световна шампионка по гимнастика.

„Обичам да играя пред хората. Публиката обожава да ме наблюдава... Обичам и моите съотборници“, коментира Вернер.

След като Челси вече е трикратен шампион от "Спешъл Олимпикс", аржентински продуцент вижда клип с нейното представяне от последните игри и иска да я снима. Сътрудниците му откриват момичето със синдром на Даун и го убеждават да се покаже в реклама. Така Челси получава първото си предложение за работа – като модел на козметика в Буенос Айрес.

Още за неверотните й постижения, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Прекрасно преди 3 години
Дано и да е заразен добрият пример.Страхотна е