Шон Конъри - агент 007 общо седем пъти, негова е и култова фраза

Той първи изрича: „Името е Бонд... Джеймс Бонд“
11
Шон Конъри - агент 007 общо седем пъти, негова е и култова фраза
Getty

 „Името е Бонд... Джеймс Бонд“. Тези думи са до болка познати на феновете на агент 007. Поредицата за легендарния шпионин се простира вече в няколко десетилетия, показвайки на света 8 различни актьори в ролята на британския агент. Но всичко започва с един мъж, който и до момента е считан за най-добрия Джеймс Бонд, и това е Шон Конъри. 

Със своя безпогрешен шотландски акцент, сър Шон Конъри е първият човек, който изрича легендарната фраза, която ще остане завинаги в историята на киното. Събирайки в себе си перфектната комбинация от опасно и добро, за много фенове, той е най-добрият агент 007. 
 
Конъри е бил неизвестен актьор, когато е избран за ролята в „Доктор Но“ през 1962 година. Това е и първият филм от поредицата за Джеймс Бонд и поставя един мъж със скромно минало по пътя към превръщането в холивудска легенда. Авторът на книгите за Джеймс Бонд – Иън Флеминг, първоначално е бил против избирането на Конъри за главната роля, наричайки го „възрастен каскадьор“, който не бил достатъчно усъвършенстван да бъде шпионин. По-късно обаче той е толкова впечатлен от играта на актьора, че в следващите си книги за Бонд създава шотландски произход на героя си. 
 
Конъри ще се превъплъти в агент 007 общо седем пъти, участвайки още в „От Русия с любов“, „Операция Мълния“, „Човек живее само два пъти“, „Диамантите са вечни“, „Никога не казвай никога“ и „Голдфингър“. Последният, излязъл през 1964 година, често е определян като най-добрият филм за Бонд. 
 
Кариерата на Шон Конъри се простира през седем десетилетия, с по-малки роли преди и след Джеймс Бонд. Филмите с негово участие включват „Скалата“, „Шотландски боец“, „Недосегаемите“ и „Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход“, където той играе бащата на Индиана Джоунс – професор Хенри Джоунс. Ролята му като Джеймс Бонд обаче със сигурност ще остане най-паметна.
 
Томас Шон Конъри е роден в Единбург на 25 август 1930 година. Той е по-голямото от двете момчета и напуска училище в ранна възраст, за да започне работа като разносвач на мляко. Той пътува из родния си град с конска каруца. 
 
Записва се в Кралския флот, когато е на 16 години, но три години по-късно е освободен поради медицински причини. Открита му е язва на стомаха, която го изпраща вкъщи. Тогава започва да търси работа. През годините преди Холивуд Конъри е бил спасител, зидар, модел на ученици по изобразително изкуство в Единбургския колеж по изкуствата и шофьор на камион. 
 
Още за живота на Шон Конъри, който си отиде от този свят на 90, вижте в материала на Tialoto.bg 
Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умрял е като е разбрал, че следващия Бонд ще е чернокожа жена...
7
1
 
3
 
! Отговори
Eric Cartman преди 3 години
В САЩ в момента гласуват.Избора е между Джайънт Дюш и Търд Сендуич.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше харизма.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко чевсичко си има край. Велик единсвен еталон за 007. Всичко друго бе само ефекти и трикове! Поклон!!!!!
4
3
 
13
 
! Отговори
Беше преди 3 години
Просто най-добрият, и вероятно завинаги ще остане такъв !
3
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Ким Филби да беше направил филм, ама Ким Филби е работил с главата, а не с гаджети...
2
21
 
3
 
! Отговори
Смешник преди 3 години
Вади запалката от скъпия костюм, натиска едно копче и от запалката излиза перка и става на самолет изтребител, леки към Русия и влиза през прозореца на Първия в Кремъл и спасява човечеството от комунистическата империя на злото. Циркаджия.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великан !