Поредно сътресение за короната: Принц Андрю на съд за сексуален тормоз

Той категорично отрича обвиненията
10 авг 2021 14:12, Нели Христова
38
Поредно сътресение за короната: Принц Андрю на съд за сексуален тормоз
Снимка: БГНЕС

Вирджиния Робъртс Джуфре, една от предполагаемите жертви на сексуалния престъпник Джефри Епстийн, заведе дело и срещу принц Андрю във федералния съд в Ню Йорк.

Тя обвини синът на кралица Елизабет II, че й е посегнал сексуално в имението на Епстийн в Манхатън, както и на други места през 2001 г. Тогава тя е била непълнолетна, според съдебните протоколи. Принц Андрю отрича да е правил секс с нея.

"Ако не вземе мерки сега, щеше да му позволи да избяга от всякаква отговорност за действията си", заяви адвокатът на Джуфре Дейвид Бойс пред ABC News. "Вирджиния се ангажира да предотвратява ситуации, в които богатите и могъщи хора избягват всякаква отговорност за действията си."

С делото се търсят неуточнени щети. Джуфре обвинява Андрю в сексуално насилие и умишлено причиняване на емоционален стрес.

"Преди двадесет години богатството, властта, положението и връзките на принц Андрю му позволиха да малтретира уплашено, уязвимо дете без никой, който да я защити. Отдавна е минало времето той да бъде подведен под отговорност", се казва в съдебния иск.

В края на 2019 г. принц Андрю каза пред BBC Newsnight, че никога не е правил секс с Джуфре, заявявайки: "Това не се е случило". Той каза, че "не си спомня" някога да се е срещал с нея и  че "има редица грешни неща" относно разказа на Джуфре, който твърди, че срещата е станала през 2001 г.

"Мога категорично да ви кажа, че никога не се е случвало", каза Андрю. Според съдебния процес принцът е малтретирал Джуфре на няколко пъти, когато тя е била под 18 -годишна възраст. В него се казва, че един път принцът я е малтретирал сексуално в Лондон в дома на Гислайн Максуел, когато Епщайн, Максуел и принц Андрю я принуждават против волята й.

При друг случай принц Андрю сексуално е малтретирал Вирджиния в имението на Епщайн в Ню Йорк, се казва в съдебното дело. Говорител на принц Андрю заявява пред ABC, че няма да даде коментар относно делото.

Джуфре по-рано твърди, че покойният Епщайн, който почина през август 2019 г. в очакване на съдебен процес в Ню Йорк за федерални престъпления за трафик на деца, я е откарал в Ню Йорк, когато е била на 17, за да прави секс с принц Андрю - нещо, което принцът многократно и яростно отрича.

Приятелката и бизнес партньор на Епщайн, британската социалистка Гислайн Максуел, е в затвора в Ню Йорк в очакване на процес. Тя е обвинена трафик на непълнолетни момичета за Епщайн. Преди това тя беше осъдена за сексуални престъпления срещу деца във Флорида и беше арестувана в Ню Джърси през юли 2019 г. и заведена в Ню Йорк, за да бъде изправен пред нови обвинения. Максуел не се признава за виновна.

"Държа принц Андрю отговорен за това, което ми причини. Силните и богатите не са освободени от отговорност за своите действия. Надявам се, че други жертви ще видят, че е възможно да не се живее в тишина и страх, но човек може да си върне живота, като говори и иска справедливост", казва  Джуфре пред ABC News. "Не стигнах с лекота до това решение. Като майка и съпруга семейството ми е на първо място. Знам, че това действие ще ме подложи на по -нататъшни атаки от страна на принц Андрю и неговите покровители. Но знаех, че ако не предприема това действие, ще разочаровам тях и жертвите навсякъде. "

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
#TrumpForever преди 2 години
Какво става с поредната либерастична сатана куомо? 12 жени казват че се е гаврил сексуално с тях. Сега сам като бит *** де рас т ще отиде в небитието. Либерастичните фъш кии се смятат за недосегаеми. Смърт на либерастията!!! Либерастията е РАК за всяко общество, най-лошото което е сполетявало модерния свят до сега. Трябва да се изреже и изхвърли на бунището на историята.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
28, ако тая сатана принц беше нормален, няма работа с хора като епстайн. ВСИЧКИ които са били с него са за затвор и химическа кастрация! ДО ЕДИН! Когато либерастията цареше тогава, демонРАТската партия лансираше такива като епстайн, тогава беше царството им, всичко им беше позволено, Не знам дали в тоя живот ще отговарят някога, но се надявам да има съд за тях.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това адово изчадие беше пръв приятел на Епстайн, само заради това трябва да го изгорят на кладата. Кой знае колко малолетни и непълнолетни е изнасилил, смърт на тоя изверг!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как я е този евреин "водил", пък тя не е искала?Те не са минавали някакви забутани сухопътни граници с лениви гранични служители.Как пък веднъж не се е сетила да помоли за помощ на някое летище?Не й вярвам.Търси британски лири за банковата си сметка.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах как по време на кралски "парад" голо момче слиза от прозорец на 5-6 етаж с импровизирано въже от завеси.Това заснето с телефон,момчето около 16г,на вид ,рисковано и чисто голо,само по обувки слиза от дворец,докато кралската кавалерия преминава на фона на случката,накрая то падна, какво се е случило незнам,но не беше монтаж.
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26Иманно Епстайн я е водил и предлагал на Принц Андрю. Принцът, ако е нормален и честен човек е можел да откаже да прави секс с малолетна и е трябвало да предупреди властите за това какво прави Епстейн. В имението на Епстейн са намерили стотици записи на видни политици и бизнесмени, които си общуват с деца. Епстайн първо е предлагал децата, после ги е изнудвал. Как иначе се печелят толков пари. За това го самоубиха - твърде много информация е имал за делата на много хора.
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахах пропуснали сте най-важният детайл- същата тази Джуфре е подавала сигнали за сексуален тормоз и срещу Епстайн. Усещате ли с какво си изкарва хляба?
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РеалистАми не, не си е спомнила след 20 години. Обвиненията срещу Епстайн датират от 2000 г, дори е осъден по-късно но поради близките му връзки със съдии и прокурои присъдата е малка и той никога не влиза ефективно в затвора. Добре е да се запознаете със случая и цялата история, в която са замесени много видни хора политици, бизнесмени, съдии и защо толкова години всичко е било умело прикривано.
21
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
След 20 години си спомнила, ужастттттттттт
20
1
 
1
 
! Отговори
мъШ преди 2 години
До Анонимен 20 ... И сега кво, да сменям поля ли, ако стана жена, мога ли да съдя някой мъж или жена, ама богати, де , то бедните не правят такива неща ...
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не пишете пред ббс вчера как шефа на ббс и полицията за малко не изядоха боя?
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МъШ: Човеко, за сексуален тормоз могат да предявяват обвинения само жените срещу мъжете. Това се нарича "равноправие". Но никой по света не протестира срещу него. Само жените имат права!
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18Става въпрос за трафик на малолетни деца. Тя не е пътувала по желание, а по принуда. Епстайн и Гислейн МАксуел са я водили насма натам за да обслужва важни клиенти.
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази обиколила половината свят, за да се подложи на сексуален тормоз от принца на много места по света.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не разбрах няколко пъти ходи в имението на онзи, за да я малтретират сексуално!!!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Че ГобараИ Бил Гейтс е един от хората, които са общували с Епстейн и са планирали съвместни проекти. Със сигурност се е знаело с какво се занимава Епстейн и как е спечелил парите си. Как може дори да помислиш да работиш с такъв човек. Най-смешно, е че в конспиративната мрежа Quanon се говори какъв герой е Тръмп, защото се бори срещу педофилите.
13
0
 
15
 
! Отговори
Че Гобара преди 2 години
"Иначе историята на Епстей е потресаваща и всички, които са имали контакт с него трябва да будат наказаниа, най-малкото за това, че са мълчали относно неговите отношения с малолетни деца."Един от "тези" беше президент на САЩ. Трудна работа е това с наказанията.
12
0
 
23
 
! Отговори
Lora преди 2 години
Как не се научихте, че socialite, не се превежда социалистка. Това са т.нар плеймейтки, както ги наричаме в Бг, които се занимават с това да се показват по светски събития и да забавляват богати мъже. Иначе историята на Епстей е потресаваща и всички, които са имали контакт с него трябва да будат наказаниа, най-малкото за това, че са мълчали относно неговите отношения с малолетни деца.
11
2
 
14
 
! Отговори
Скункса преди 2 години
Нямате си на идея за каква схема става дума !!! Трафик на хора с цел сексуална експлоатация , но от КАЙМАКА НА ОБЩЕСТВОТО тъй нареченият ЕЛИТ и тука говорим и за деца доста под 18 годишна възраст !!!
10
1
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Че Гобара пак е превеждал за днес бг. Британската социалистка Гилейн Максуел хахаха сошалайт и сошалист но диференсе хахаха