Български готвач с гурме таратор на състезание в Македония

Не е променян вкусът, но визията е различна
3 сеп 2019 11:36,
4

Гурме кухнята е способна да вземе най-доброто от класиката и да му придаде нов - по-привлекателен и разчупен вид. Именно това прави шеф Милен Златев, използвайки традиционни български рецепти, за да създаде чудеса в кухнята.
Още по темата

6 причини да ядете краставици

"Намираме вдъхновение от старите български ястия, които се опитваме да интерпретираме по модерен начин, като променяме текстура, визия, вкус и добавяме нещо от себе си", каза готвачът в "България сутрин".

На готварско състезание в Македония шеф Златев представя уникален гурме таратор. Той сподели, че идеята му е била да пресъздаде класическата рецепта и допълни, че в неговото ястие вкусът е абсолютно същият, но визията е изцяло променена.

Пред Bulgaria ON AIR майсторът в кухнята обясни, че с необходимите продукти и инвентар, както и при следване на рецептата всеки би могъл да опита да си го приготви вкъщи.

Шеф Милен Златев отбеляза още, че се занимава и с обучение на ресторантьорски кадри, които са не само любители, но и професионални готвачи.

"Все повече хора започват да търсят новото, модерното, различното, но ще са необходими още едни 10 години, за да бъдем готови да се появим на световната сцена. Точно това ме кара да вървя напред и да експериментирам", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Мъж в менопауза преди 4 години
Овой таратор е македонски !!! Ручал го е Санде Македонски !
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таратор с вкус на таратор и външен вид на мусака?
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво е направил тоя така наречен "шеф"? Било таратор, ама външният му вид бил все едно вече веднъж е яден. И какво му е на външният вид на таратора, че да се налага да се променя?Джендърски писъци на модата са това. Нищо повече.
1
1
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
По публикацията работи: Павел Гълъбов - Неграмотнико, държавата в която е проведено състезанието се казва Северна Македония! Трябва винаги да се подчертава думата "Северна", защото току-виж скоро *** ни съседи решили да си присвоят част от България.