Папата се извини, ислямистки сайтове го заплашват

След появата на заплахи срещу Бенедикт XVI в ислямистки интернет-сайтове във Ватикана бе взето решение за засилване на мерките за сигурност
17 сеп 2006 10:00,
Папата се извини, ислямистки сайтове го заплашват
В официално изявление Светият отец изрази дълбоко съжаление за това, че мюсюлманите са възприели речта му за исляма като обида. Снимка:АР

С оглед на вълната от възмущение, предизвикана в ислямския свят от изказване на папа Бенедикт XVI в Регенсбургския университет, Римокатолическата църква търси възможности за бързо решение на конфликта,съобщи DW.

В официално изявление, публикувано от Ватикана, Светият отец изрази дълбоко съжаление за това, че мюсюлманите са възприели речта му за исляма като обида.

Той обясни, че някои пасажи от речта му, изнесена по време на посещението му в Германия, са били изтълкувани напълно погрешно.

Думите на папата за исляма и свещената война, с които бе поставен въпроса за връзката между религията и насилието, предизвикаха вълна от възмущение в мюсюлманския свят.

След появата на заплахи срещу Бенедикт XVI в ислямистки интернет-сайтове във Ватикана бе взето решение за засилване на мерките за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание