Нови евротабели за родните коли и дрегери за дрогите

Първият ВН 3001 ВМ даде само 70 лв. за смяна, но цените ще скочат, обяви министър Михаил Миков
13 окт 2008 18:39,
168
Нови евротабели за родните коли и дрегери за дрогите
И този номер ще замине в историята. Снимка: Булфото

Вътрешният министър постави в понеделник първия европейски регистрационен номер на българска лека кола.

Номерът е ВН 3001 ВМ.

Проектът стартира първо във Видин, а следващите няколко седмици ще продължи във всички областни градове.

По този начин ще бъдат подменени всички номера на близо трите милиона автомобила, които се движат в страната.

Подмяната на регистрационните табели ще става постепенно, като цените за сега не са променяни – 70 лева за комплект.

Михаил Миков обаче каза, че предстои да бъдат увеличени, но не спомена точна цифра.

Министърът каза, че до десет дни ще внесе законопроекта за новите и по-драстични наказания за шофьори, каращи коли без свидетелство за управление.

По думите му предстои да бъдат въведени в експлоатация и уреди, с които да се тестват шофьорите за наркотици.

"Засега такива има само в столицата и поради липсата на пари се въвеждат твърде бавно в страната. Това обаче скоро ще се промени", подчерта Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
0
 
! Отговори
Vasko преди 15 години
tozi da ne se e razbolql za poslednite godini kolko pati shte smenqme nomera?!ili iska da specheli pari na nash grab,samo pari iskat a inache edna dupka opravena nqma.remonta na nashite koli koi she go plati toi li?da si eb. maikata!
166
1
 
0
 
! Отговори
veloman преди 15 години
си карай колелото, пък нека балъците дет замърсяват+зашумяват+изяждат 3хповече храна и заприличват на свинки да ***... българино ако нема кола не е човек, много странно тълкование, като има по кви точи да ви ше ви, още повече като си стоите и като чакате да капне одгоре и точно на ващо чело, е нема, наи много на околокръстната гънка.
165
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kolegi na benzinostancij Shell sam vijdal da prodavat stiker4eta s zvezdite na evro sauza-tarsete gi tam,a otnostno smqnata na nomerata da me izvinqwat-dokoga dalaveri na garba na horata-pak li smqna i 4akane pred kat i dali Mikov 6te mi plati smqnata i nomera pitam az????
164
1
 
0
 
! Отговори
една бурагзлийка преди 15 години
А би ли ми казал защо Бургас е А - ей това се чудя вече колко години - 4 ли бяха , 5 ли бяха. и още един въпрос - ако сега реша да си купя кола - независимо каква - нова, стара , какъв номер ще ми сложат - от новите или от по старите нови
163
1
 
0
 
! Отговори
BULGARAN преди 15 години
V Garciq ne sa smenili tabelite za6toto sa DEMOCRATIA a nie gi smenihme za6toto sme ANARHIA
162
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
hayde vsicki da karame MAGARCEDES .
161
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
70 leva + 10 4asa pred KAT = 4estitoooo!
160
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
pak li nowi nomera???? tiq si umirat da izmislqt s kakwo da wzemat parite na xorata ei taka ot ni6toto
159
1
 
0
 
! Отговори
тошо преди 15 години
абе 147 - ходи на село да дишаш чист въздух
158
1
 
0
 
! Отговори
wertu71 преди 15 години
Абе 157 ти сляп ли си какво пише горе "за всички три милиона автомобила" или ти е трудно да четеш
157
1
 
0
 
! Отговори
baj_Fyj преди 15 години
А,ве! Вие *** ли сте? КОЛКО ПЪТИ ДА ВИ КАЗВАТ,ЧЕ СМЯНАТА ВАЖИ САМО ЗА НОВОРЕГИСТРИРАНИ АВТОМОБИЛИ И НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!!!!!! ДРАСКАЧИТЕ ПРОСТО СА "ПРОПУСНАЛИ" НЯКОЛКО ДУМИЧКИ! И после реват,като ги млатят с чуковете!
156
1
 
0
 
! Отговори
boby преди 15 години
Идеята със стикерчето със звездички ми хареса, мисля ако се стигне дотам точно това да направя, да видим дали някой катаджия ще забележи че съм със стар номер със стикерче :D
155
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дали няма някой, който да направи питане до ЕК дали са аджаба чак толкоз задължителни тез табели???Майтап онез хабер да си нямат!
154
1
 
0
 
! Отговори
Оня с коня преди 15 години
Ами логично беше....Не един път съм го казвал, че това си е супер далавера за КАТ.В Мадрид като бях, почти всички автомобили са със старите си регистрации. Никои не ги задължава да сменят табелите, като нас....Гледам тук в БГ гръцки автомобили, които даже са с номера, неизписани на латиница....Тоест още са си с старата азбука на взиантийците.....А при нас какво....Едни номера...После други, че старите имали кирилица....Сега трети заради звездичките....Не можаха да изчакат....А и за какво ли, като това си е лапаница.....
153
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Далеч не са само 70 лева. Ако смятам и това, че ще ми загубят един ден време да се редя по опашки пред КАТ стават доста повече, защото вместо да работя и да печеля пари ще си губя времето. Нищо им няма на сегашните ми табели - сложил съм ги преди 1 година. На всичкото отгоре ти взимат старите табели - ами нали и тях съм си ги купил от тях, защо не ми ги откупят обратно? Или да си ги взема, все ще се намери на кой да ги продам :):):)
152
1
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
Предлагам старите номера да не се сменят , а да се отпечатат стикери със звездите и всеки да си ги залепи върху старите номера.
151
1
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
20 евро!и ти я поставят навсякъде!За какво говорим...
150
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Възмотен съм от всичките тези смени на номерата ,че те много добре знаеха за това и въпреки всичко ги сменихме сега пак данеби да сме с заплати като тях и нямаме каде да си даваме парите ами да одерат кожата на народа това искат защо не пишат ,че и гражданската отговорност се вдига с 30 процента, и винетките и пак няма да се наяде това правителство ужаст ни учаква тази зима а те милите си поръчват пак 60 лимозини нови коли това е защото ние сме свикнали да ни тъпчат и дани дерът кожите от бедният народ
149
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Za blagoto na naroda. Kojoderi.
148
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Па ли ще ни дерат кожитеее??? Пак някой иска да забогатява! Докога ще ни е...т тия деребеи??? Защо в Гърция могат да си карат със старите номера , а нас за няколко години така ни прецакват. Откъде си ги измислят тия номера - това ли им е най-горлемия прболме на управниците в страната - номерата на колите - ба,си!