Това четири заека ли са? Вън от влака!

Три зайчета, едно малко котенце или едно кученце са максималният брой животинки, които могат да бъдат превозвани като ръчен багаж във влаковете, припомниха от БДЖ
23 дек 2006 12:53,
Това четири заека ли са? Вън от влака!
Не забравяйте - носете със себе си само три заека. В противен случай популярната песничка ще бъде преименувана на "Зайченцето бяло от вагона изхвърчало". Снимка: Булфото

Три зайчета, едно малко котенце или едно кученце са максималният брой животинки, които могат да бъдат превозвани като ръчен багаж във влаковете, съобщиха от БДЖ.

От компанията припомнят правилата на всички, които ще пътуват по празниците, и няма на кого да оставят домашните си любимци.

Животните трябва да бъдат пласирани в непромокаеми съдове, държани на скут или поставени на пода.

Това обаче може да стане само във второкласните вагони и при условие, че със своята миризма или шум животинките не пречат на останалите пътници и никой от тях не се противопоставя, допълват то компанията.

Ако останалите пътници не са съгласни в купето да се превозват животинки, собствениците им, заедно с домашните любимци, пътуват на платформата на вагона.       

Не се допуска превоза им в спални, кушет и ресторант вагони, предупредиха още от БДЖ.
       
Забранен е превозът на домашни птици и големи домашни, ловджийски и служебни кучета в първокласните и второкласните вагони на всички категории пътнически влакове.

Големите домашни, ловджийски и служебни кучета могат да се превозват само във фургон на влака.

Кучетата трябва да са с поставен намордник и да имат ветеринарно свидетелство, като са поставени в специални клетки, осигурени от собствениците им.

Собствениците поемат задължението сами да ги натоварват и разтоварват. За превоза на тези животни се заплаща половин билет втори клас за съответната категория влак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание