БСП и НДСВ спретнаха листите за евродепутати

Със 126 гласа "за" и един въздържал се Висшият съвет на БСП утвърди листата на партията за изборите за евродепутати; НДСВ представи в Пловдив листата си за евродепутати
24 мар 2007 16:46,
БСП и НДСВ спретнаха листите за евродепутати
Кристиян Вигенин води листата на БСП, Биляна Раева от Варна е първа в листата на НДСВ. Снимка: Булфото

Със 126 гласа "за" и един въздържал се Висшият съвет на БСП утвърди листата на партията за изборите за евродепутати във вида, в който е предложена от Изпълнителното бюро на БСП.

Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП по-рано днес предложи международният секретар на партията и настоящ евродепутат Кристиян Вигенин да води листата на БСП на изборите за български представители в Европейския парламент. На второ място в листата е депутатът от Коалиция за България Илияна Йотова.

На следващите места се нареждат сегашните евродепутати Атанас Папаризов, Маруся Любчева и Евгени Кирилов. Следват кандидатът, издигнат от гражданската квота Емил Кало, председател на Организацията на евреите в България "Шалом", настоящият евродепутат Георги Близнашки, Жасмина Мирчева, Петър Филипов от партия "Рома", Катя Колева Келевска, Деница Златева, Георги Попов, Лъчезар Костов, Боян Чуков, Любомир Петков, Виолета Чавдарова, Мартин Славов и Наталия Стоянова.

Предложените за кандидати за евродепутати заместник-министри Георги Кадиев, Светла Бъчварова и Ваня Добрева не присъстват в проектолистата, предложена от Изпълнителното бюро за утвърждаване, защото ръководството на партията прецени, че тези хора имат достатъчно важни задължения вътре в страната и трябва да си вършат работата, посочи Серегй Станишев.

Биляна Раева, на 33 години, от Варна, номинирана от Варна и София, е водач на листата на НДСВ за изборите за български представители в Европейския парламент. От 2005 година досега тя е директор на дирекция "Управление на проекти и програми" в Министерството на държавната администрация и административната реформа, има богат опит и в институции на Европейския съюз.

Това съобщи при официалното представяне на листата в Пловдив Николай Василев, член на ПС на НДСВ. Решението, с което е извършено окончателното подреждане на 18-те кандидати, е взето малко по-рано на заседание на Политическия съвет на партията, проведено също в Пловдив.

На второ място е Аспарух Панов от София, от 2001 година е член на УС на фондация "Балкански политически клуб", а преди това е бил проектокоординатор за България и Македония на ФЛП "Фридрих Науман".

Трета в листата е Антония Първанова от Добрич, доктор по медицина. Първанова е народен представител и депутат в Европейския парламент /ЕП/ и две години преди това наблюдател в ЕП.

Следват: Радостина Иванова от Варна; Олга Борисова, доктор по право- София; Иван Иванов от Хасково - юрист; Меглена Русенова - Пловдив, юрист; Любомир Георгиев - Видин, завършил право; Наталия Казакова - Русе, магистър по право; Елена Канева - Стара Загора, лекар; Людмила Андреева - София, магистър по международни отношения; Бисер Ялъмов - Добрич, магистър по икономика; Йордан Туджаров - Кюстендил, филолог, доктор по право; Петя Хинтова - Благоевград, магистър по право; Николай Кирилов - Лом, икономист; Мария Димитрова - Ямбол, УНСС; Мария Донева - Варна, икономист; Соломон Паси - магистър по математически науки, министър на външните работи в кабинета на Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание