Честит рожден ден, Майкъл!

Днес, 29 август, кралят на поп музиката Майкъл Джаксън става на 50 години
29 авг 2008 12:20,
81
Честит рожден ден, Майкъл!
Майкъл Джексън. Снимка: БГНЕС

Днес, 29 август, кралят на поп музиката Майкъл Джаксън става на 50 години. Със своята продължила повече от 40 години музикална кариера, Джаксън е една от живите легенди на поп музиката, една от най-уважаваните икони в музикалните среди.

На 2 декември 1982 г., когато е на 24 години, Джаксън издава албума "Трилър", който става най-продаваният за всички времена. Седем от включените в албума песни веднага стават номер едно в класациите.

Освен това Майкъл Джаксън прави революция в музикалната индустрия с клипа или по-скоро късометражния филм от 14 минути към песента "Трилър", благодарение на който се сдобива със статута на авангардист и истински гений.

Но преди да достигне върховете на славата и да се превърнев международна звезда, Джаксън пее заедно с четиримата си братя Джаки, Тито, Джърмейн и Марлон в групата Джаксън Файф.

Техният първи голям успех е парчето "I want you back" (1969) , а следващата година се появяват "The love you save" и "I'll be there".

Майкъл веднага привлича вниманието на публиката с артистичната си чувствителност и смайващия си глас и звукозаписната компания Мотаун чудесно разбира това. Тя предлага на момчето, родено в работническо предградие на Чикаго, да запише първите си самостоятелни песни.

Още с първия си сингъл "Ben" от албума "Got to be there" (1972) Джаксън, който тогава е едва на 13 г., става номер едно. Докато все още е член на "Джаксън Файф", Майкъл записва четири солови албуми с Мотаун Рекърдс.

В края на 1970-ге години Джаксън се среща със звездата на соул музиката Киунси Джоунс и тази среща се оказва съдбовна за него. Джоунс продуцира албумите "Off the Wall" (1979), "Thriller" (1982) и "Bad" (1987).

В тези години Майкъл Джаксън доказва не само, че е харизматичен певец, но и изключителен танцьор, а "лунната походка" става неговата запазена марка.

През 1991 година Джаксън издава нов успешен албум "Dangerous" и когато е на върха на славата си, а през 1993 г. той е обвинен за първи път в педофилия. Певецът избягва процеса като дава пари на семейството на момчето.

Следват два брака, единият от които с Лиза Мари Пресли, и три деца, ново обвинение в педофилия, което го изпарвя пред съда през 2003 г. Въпреки че бе оправдан, делото срещу Джаксън през 2005 г., което продължи шест месеца, бе следено от всички световни медии и сериозно опетни репутацията му.

И ако на 50 години Майкъл Джаксън реши да направи завръщането на века, той ще си направи най-хубавия подарък за годишнината, като за пореден път изненада публиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
joro преди 15 години
Той е най-известният певец в света, а албумът му Thriller от 1982 г. е продаден в над 118 000 000 копия, което го прави най-продаваният албум в историята. Държи рекорд за най-много спечелени статуетки от наградите Грами в историята на музиката през 1984 г. - 8 на брой за албума си "Thriller". Въвежда в музикалната индустрия т.нар. "short films", клипове-истории - каквито са "Thriller", "Bad", "Remember the Time", "You Rock My World" ,"Ghosts" и т.н. В световен мащаб продажбите от албумите му възлизат на 750-800 000 000 копия, като "Thriller" продължава да се купува и до днес.Това е информация за злобарите и предубидените ограничени бедни душички, който се имат за много разбиращи!В България Майкъл Джаксън има много фенове ,които му се радват и обичат!Честит Рожден Ден !
79
1
 
1
 
! Отговори
mimo преди 15 години
И аз смятам че е за лудницата .. най малкото не се държи адекватно , срамува се от общуването с хората , крие се няма публичност , ходи зачохлес с маски и странни дрехи , музикалната му кариера никаква я няма шото хората се плашат от него .ужас ужас !!
78
1
 
1
 
! Отговори
мимо преди 15 години
75, в какво се изразява артистизма му??Има къде по успели в това отношение хора!дори от новите плюмки дето се нацвъкаха като гъби след дъжд!
77
1
 
1
 
! Отговори
mimo преди 15 години
73, той е всичко друго но не и шоумен.ако беше голяма звезада никога нямаше да позволи да се гаврят всички с него .той е безхарактерно мекотело.
76
1
 
1
 
! Отговори
специалист преди 15 години
Кво го хвалите тоя изперкал *** педофил, дето си прави хиляда операции на мутрата. Тоя е за лудницата.
75
1
 
1
 
! Отговори
Дари преди 15 години
Просто той е артист, музикант , танцьор....... Това е мнооого рядко срещана комбинация А , да викат му талант !!!Честит рожден ден !
74
0
 
2
 
! Отговори
Рокси преди 15 години
Честит рожден на Моят Човек ;) Без теб нямаше да съм това, което съм! Обичам те!
73
1
 
1
 
! Отговори
Nabliudatel преди 15 години
Da blagodarim na Boga za Michael!Niama po-goliam showman i nikoga niama da ima!Sled vek negovata muzika shte se izu4ava kato klasika!
72
1
 
1
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
ще пее в България , но за негово съжаление , ще бъде забранено да присъстват момченца под 14 години ..
71
0
 
1
 
! Отговори
Underground преди 15 години
ЖИВ И ЗДРАВ ДЖАКО! Akon Feat. Michael Jackson - Hold My Hand.mp3 КРИТИЦИТЕ ДА СИ ДРЪПНАТ ПАРЧЕТО 2008 Е и да ги видя дали няма да се разкършат кадето много лаят
70
0
 
1
 
! Отговори
Бого преди 15 години
Много ми е интересно като толкова си припадате по това *** , бихте ли си легнали с него????
69
0
 
1
 
! Отговори
nani4ka преди 15 години
Super si.)
68
0
 
1
 
! Отговори
little sunshine преди 15 години
67 , много си ЗЛЕ мойто дете !!Родителите да те заведат на психиатър!
67
0
 
1
 
! Отговори
FENA NA MICHAEL JACK преди 15 години
TA ZA TEMATA MOJE DA SE ZAVARNE S GRAM I TRQSAK TOVA E LEGENDATAT NARE4ENA MICHAEL JACKSON 4ESTIT ROJDEN DEN PRIQTELIO DA SI JIV I ZDRAV I VSE TAKA ODADEN V KLIPOVETE I V PESNITE SI I GRIJOVEN KAM DECATA SI ZNAM 4E SI NQMAL KRASIOVO DETSTVO I ZATOVA SE ODAVA6 NA DECATA I ZNAM 4E TE IZKARAHA PEDOFIL ZA NI6TO 6TO NE ISKARAT AZIS PEDOFIL ILI IVANA ZA PEDOFILKA DA GI V USTATAT MRAZNI *** 4ALGARI
66
0
 
1
 
! Отговори
мим преди 15 години
въобще музикалните ми интереси не опират до бомбите от Пайнер !Имам толкова богата фонотека че ти е бедна фантазията .Музикалните миитереси се разпостраняват далече , много далеч от Димитровград !Не могадаразбера като има някакво негативно мнение за що веднага му лепвате етикета чалгар?Албума Трилър и аз го има в 2 варианта н акасета купена през 80те и на преиздаден диск подарен ми от приятел.Ама това не ме прави фен .В никаквъв случай !Още повече психясалите фенове като теб едва ли наброяват и 200 000 в целия свят!
65
0
 
1
 
! Отговори
мм преди 15 години
Та питаш къде са тия милиони фенове? Приятелю, от коя планета падаш? Повярвай, светът не е "чака-рака".Това че ти си ограничил интересите си до продуктите на "Пайнер" не кара земята да се върти наопаки. Само ще те светна, за да не се излагаш повече, че албума Thrillerна Джако е разпространен в над 118 000 000 копия. Капиш?
64
0
 
1
 
! Отговори
мим преди 15 години
61, къде са тия милиони фенове бе>????Ти не си у ред!!
63
0
 
1
 
! Отговори
мим преди 15 години
НО ми се повдига от вида на този човек
62
0
 
1
 
! Отговори
ник преди 15 години
ама вие вярвате ли че си е избелвал кожата заради вителигото .Щот аз не вярвам .При болните от тази болест петната са много по различни от състоянието на неговата кожа .Според мен той искал да е бял певец за да има повече успех .А и всики тия пластики по лицето ...все женски черти .Слага си фондьотен , пудра , червило , очна линия ..женчо .А и феновете му все едни такива инфалтилни и майкълоподобни психари!!!
61
0
 
1
 
! Отговори
мм преди 15 години
Гениален творец, посветил живота си да радва милионите си фенове. Пожелавам му още дълъг творчески живот и щастието, което напълно заслужава! И да направи концерт в България.