Братушките щели да ни помогнат в битката с огъня, само да ги помолим

Ако има молба от българското правителство, Русия ще изпрати помощ
11 сеп 2008 21:53,
48
Братушките щели да ни помогнат в битката с огъня, само да ги помолим
Сергей Шойгу. Снимка: БГНЕС

В момента оказваме помощ при потушаване на пожари в Черна гора и Гърция и не сме получавали молба от българската страна, за да изпратим самолет, който да гаси пожара в Национален парк „Рила“.

Това заяви на пресконференция в четвъртък руският министър на извънредните ситуации Сергей Шойгу.

„Ние не можем да дойдем в България и просто така да почнем гасим“, каза Шойгу.

„Ако постъпи молба от българското правителство, ще изпратим помощ“, допълни руският министър.

Руските самолети са два пъти по-ефективни от самолетите, които се използват сега в България при гасенето на пожари, изтъкна Шойгу.

Обръщайки се „към медиите на свободна и демократична Европа“ по повод отразяването на конфликта в Южна Осетия, Шойгу подчерта, че „подобно откровено фалшифициране на информация не е виждал за всичките 18 години“, откакто е министър.

Той заяви, че за това време е посетил много горещи точки – Босна, Косово, Афганистан, Ирак, но „такива потоци от откровени лъжи“ никъде не е имало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
35, поинтересувай се какво е "експлоатационен потолок" и тогава пиши глупости.
46
0
 
1
 
! Отговори
русофил преди 15 години
Каквото и да кажеш със злоба, Русия може без нас, а ние без нея 19 години само рушиме- каквото ни падне. Много добре се справяме- то се вижда.Побеснял си от глад.
45
0
 
1
 
! Отговори
русофил преди 15 години
Каквото и да кажеш със злоба, Русия може без нас, а ние без нея 19 години само рушиме- каквото ни падне. Много добре се справяме- то се вижда.Побеснял си от глад.
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тези диваци дойдоха да ни помогнат през 1944 година,че след това 50 години не можем да се отървем от тяхната помощ ..и без тях ще се справим,ама нали премиера и той е техен възпитаник,затова се стигна до това положение с пожарите..
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ще цитирам мнение тук от форумите, което ми направи впечатление.Казано е по друг повод, и леко ще го перефразирам:"Това, което се направи за 45 години с помоща на СССР ,респективно Русия, днес, 20 години по късно не можем само да го боядисаме!"
42
0
 
1
 
! Отговори
do 32 преди 15 години
vinagi sobstvenoto teglo e po-golamo ot poleznia tovar
41
0
 
1
 
! Отговори
mule преди 15 години
Да не мислите, че другите държави ни предоставят помощ безвъзмездно??? Толкова ли сте прости или сте просто задръстени??? Никота българите на се били благодарни за каквото и да било. Винаги някой друг им е виновен. Това е типично за един комплексиран народ, който не виода нищо друго освен конските си капаци. Русия е милион години напред пред вас, но нали сте научени да приемате за истина това, което ви изнася. Ему ссы в глаза, он говорит Божья роса! Превод: Ти му сери в очите, а пък той си казва Божа роса! Хахахахахаха!
40
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
За това правителство що хвърчи,все е самолет.От къде да се заинтересуват,а и да запомнят тонажи.То по седенките такива ми ти работи не се хортуват.А за миналото-махнете си розовити очила.Една погрешна стъпка на страхливец,и всички като на такива гледат и постъпват.Това което всеки сам си причини-никой друг не носи вина за това.Аз обичам професорите които знаят,и за това имам почит към тях.
39
0
 
1
 
! Отговори
КауБойко преди 15 години
Дядо Петър може да ми джвака куреца, а дядо Славейков го е казал най-добре . . . Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому меракът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.
38
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
Братушките с удоволствие ще ни помогнат и с танкове по улиците на София, стига националните ни предатели - комуноиди - да ги помолят за това.
37
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 15 години
Целта на Русия през1877 г.е била да завземе проливите.НЕ УСПЯВА и по този начин ни освобождава.Втори път ни освободи през1944г. чрез обявяване на война и ни освобождава 45години.От много любов към братята българи Сталин ги изселва и мори с глад,а Горбачов ги използва да разчистват Чернобил.За руснаците сме били и ще бъдем втора ръка славяни от "Задунайской губернии"
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Никоя друга страна не е направила повече добрини на България, кокото Русия. Въпреки, че ние ги плюем постоянно, наричаме страната, която ни е освободила окопатори, поробители и какво ли още не, те още ни подкрепят когато закъсаме. Евала на Русия! Вече се питам как може българите да сме толкова неблагодарни
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Май Ви мързи да четете какво са писали другите преди вас.- Эксплуатационный потолок, м 8000.
34
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 15 години
Айде стига с това малоумно обръщение "братушки"!Никога няма да се оправим, ей! Не случайно България е най-бедната и с най-нисък стандарт и качество на живот държава в ЕС. Щото азиатците са ни братушки. Чехите, на които азиатците не са братушки, а врагушки, си оправиха държавата отдавна..Абе, всеки народ си заслужава съдбата.
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ей, големи авиационни специалисти сте... Много е хубаво това с 12-те тона вода, само че има малка подробност. Това на клипа прилича ли ви на язовир Искър? Щото на мене ми прилича на море, а не на гьол на 800 метра над морето. Бе 200 лети доста по-бързо от Канадер и съответно му трябва повече място да си прави завоите. Много ме съмнява самолет, който е направен да гаси равната тайга и да каца в равните и дълги руски реки да прави същите фокуси на 1000 метра надморска височина в едно корито с дължина 9-10 км оградено от баири.
32
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 15 години
Изнесените данни за пореден път ме убеждават че руските самолети за подобни цели, макар и да са по-големи, са много по-неикономични от западните такива.Трябва с лупа да търсиш западен самолет или хеликоптер който да има собствено тегло по-голямо от полезния му товар.А иначе - ако "братушките" ни предложат помощта безплатно, като те си носят горивото за самолета, а ние само седим, гледаме и им ръкопляскаме, нямам нищо против. Ама съм убеден че няма да се съгласят да ни помагат така. Да получиш помощ от Русия е все едно да вземеш пари назаем от мафията. Сам си слагаш примка на шията!
31
0
 
1
 
! Отговори
koko преди 15 години
Руснаците ни "помагаха"45 години и след това ни дадоха в Малта на американците.
30
0
 
1
 
! Отговори
глас в пустиня преди 15 години
Не мога само едно да разбера - каква е връзката между гасенето на пожарите и конфликта в Грузия??? Освен това че бомбите и ракетите могат да предизвикат пожар ли?
29
0
 
1
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
всеки път като стане малко по-напечено и опираме до братушките. Да не съм чул някой талибан да плюе по руснаците! Истината е, че кръвта вода не става. При една евентулна война в България, никой освен братушките няма да ни помогне. Другите само ще ни гледат сеира, така както стана в Кипър с гърците. НАТО е ала бала. Те за това и му викат северно атлантически клуб, защото това е някакъв клуб, но не и нещо на което можеш да разчиташ ако загазиш. Пример-Кипър.
28
0
 
1
 
! Отговори
!!!! преди 15 години
Фрегати ще ми купуват!!!