5 бона глоба, ако тупаш килима през балкона

Същата санкция ще се налага и за форсиране на автомобил на място
16 сеп 2008 09:43,
120
5 бона глоба, ако тупаш килима през балкона
Снимка: Dnes.bg

Глоба до 5000 лева ще бъде налагана на всеки, който подпали контейнер за смет, предвижда нова Наредба на Столичната община за обществения ред.

Същата санкция ще се налага и за изтупване на килим от балкона и за форсиране на автомобилен двигател на място.

Изрично е забранено прането на килими с питейна вода. Забрана има за драскането по сградни фасади, повреждането на некролози, разхождането на домашни кучета без намордник, хвърлянето на бомби или пиратки на обществени места и т.н.

Новият нормативен документ, който предстои да бъде приет от столичните общинари през октомври, отменя досегашната наредба и има някои нови елементи:

- с един час се съкращава разрешеното време за ремонти в сгради етажна собственост и те вече могат да се правят между 8 и 14 часа и от 16 до 19 часа, вместо до 20 часа;

- съкращава се рязко и времето, през което може да се свири и преподава на музикални инструменти, както и да се музицира. В бъдеще това ще се прави легално от 9, а не от 8, както беше досега, до 14 часа и от 16 до 19 часа, а не до 22 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
полудял от шума преди 15 години
До кога да го чакаме този закон за форсирането??? Нямам търпение - всяка вечер от 22.00 до 22.30 някакъв *** селянин в квартал Лагера (37 и 38 блок) си форсира ладичката най-малко по половин час. Нямам търпение да предам номера му и да го глобят солено...Дано законите в БГ най-после заработят!!
118
0
 
0
 
! Отговори
Диди преди 15 години
Деяне, ти защо живееш в "скапаната ни столица"? Защо не ни оставиш нас, дето тука сме родени и израснали, да се мъчим? Нямам нищо против селяните, когато си седят на село. Обаче, да идват тук, да ни налагат техните разбирания за живота, да цапат и да трещят денонощно и накрая да ни обявят, че мразят София... това вече е драстично нахалство. Хубаво е, че дойде времето, когато всеки ще си плаща за простотията.
117
0
 
0
 
! Отговори
Диди преди 15 години
Относно човекът, пресметнал, че ще плаща 15 бона - за Ваше улеснение съществуват автомивки, автосервизи и автокъщи.
116
0
 
0
 
! Отговори
Радост преди 15 години
и аз съм съгласна с това мнение-даже в момента над мен ме мъчи комшия от 7 до 18 с непрестанен шум ,щото прави ремонт.Не стига че вдига шум ,ами и цапа надолу терасите -а аз какво да направя ,не знам -просто трябва да има някаква наредба за подобни случаи,не само за Столична община
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Napulno sum suglasna sus 112. Iaki globi! Kato niamat suvest da misliat i za drugite - da plashtat! Kato se bruknat da gi vidim dali shte povtoriat s noshtnite kuponi, vieshti alarmi, laeshti kucheta i podobni prostotii. Ama zakoni triabvat! I takiva, koito slediat za izpulnenieto im!
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Evalaaaa,bravooo, samo taka trqbva, horata sami shte po4nat da se topqt,ne e nujno nqkoi da sledi. BRAVO
113
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Ако всички тези правила се спазваха, то София щеше да е рай за живеене.Аз предлагам някой от тия *** тукада отиде да си форсира колата посред нощ или да си изпробва алармата например в Берн, Женева, Цюрих, Мюнхен, Копенхаген... и да види и то веднага какво ще му се случи и с колко хиляди ще олекне!!!
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АМИ ХУБАВО ГО НАЛАГАТ АМА КОЙ СЛЕДИ ДА СЕ СПАЗВА?????ЩОТО ДО СЕГА НЕ СЪМ ВИДЯЛ САНКЦИОНИРАН!И ЗАЩО САМО В СТОЛИЧНА ОБЩИНА-В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е ТАКА!!РАЗНИ КЕЛЕШЧЕТА ДЕТО НАДУВАТ МУЗИКА И ГИ СЛУША ЦЕЛИЯ БЛОК,РАЗНИ *** ДЕТО СИ ФОРСИРАТ КОЛИТЕ,РАЗНИ ДЕТО СИ ХВЪРЛЯТ БУКЛУКА ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА-НЕ СА ЗА ГЛОБА ТИЯ-ЗА ЗАТВОРА СА!А ТИЯ ДЕТО ПРАВЯТ РЕМОНТИ ОСВЕН НАЛОЖЕНОТО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ И ДАНЪК БЕЗПОКОЙСТВО НА ОСТАНАЛИТЕ ОТ БЛОКА-МИНИМУМ ПО ЛЕВ НА ЧАС !КАК ГИ МРАЗЯ ТАКИВА..
111
0
 
0
 
! Отговори
grudi преди 15 години
А такаа ! Тъпия Бойко не можа да се справи с *** и сега трябва да отвлича вниманието ! По скоро ще прати 164506404698 полицаи да следят кой си тупа килима , отколкото да се справи с проблема с *** ! Егати и *** дето са тия бе !
110
0
 
0
 
! Отговори
Деан преди 15 години
Ти като си столичанин да не тежиш 100кг. или имаш 20декара облаци в Гърция... ако не са тея селянин скапаната ви столица и 5 лв. няма да струва наясно ли си с това ?
109
0
 
0
 
! Отговори
Провинциалист преди 15 години
София е най-смешния град с най-смешните хора и най-смешните правила за живеене и изобщо.... пълен смях. Пълно със *** дето отишли в София, *** по улиците и се оглеждат като зайци в дискотека и дори се наричат столичани :-)
108
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 15 години
Хубава инциатива, ама живеем в просташка държава.Слободия навсякъде.Трябва има възпитание и мозък за мислене. А много от нас ползват главата си за равновесие. Ще ги стигнем немците, да ама някой друг път . ПП. Може, ама след мин. 50г. и то ако тичат срещу нас.Жалко за децата ни.
107
0
 
0
 
! Отговори
били преди 15 години
а кой кого ще глобява от врявата, която вдигат уличните кучета нощно време? докато не изтрепят ***, няма да се занимават с домашните кучета. аз имам Боксер- ваксиниран, обезпаразитен, с паспорт. винаги е със строг нашийник и на повод. но намордник няма да му сложа, защото няма как да се защити от глутниците ***. а *** също така са тези от СОС. те имат нужда от намордници, за да не говорят глупости. и какво ще стане като глобят някого и той не си плати. по кой закон ще го накажат тогава?
106
0
 
0
 
! Отговори
мария преди 15 години
докато не гласуват Закон за етажата собственост в Парламента, никакви наредби и правилници не могат да влязат в сила. отново всичко ще е пожелателно. незнам дали знаете, че всяка глоба над 50 лв. се обжалва в съда. в нашия роден, честен и бърз съд.
105
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 15 години
а каво ще стане ако някой глобен не си плати. сигурно както е с парното. ще ни изгонят всички навън и никой няма да се прибира у дома, докато глобеният неплати. става нали? у нас всичко става.
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
s belana :)
103
0
 
0
 
! Отговори
tolkin преди 15 години
Стражите на Съвета дрънчаха с оръжия, но това не помагаше, защото много от тях бяха с оркска кръв и се хранеха на оркските софри.
102
0
 
0
 
! Отговори
kkk преди 15 години
С Минерална вода, марки много, избор - богат. Така вече ще си перем килимите. Може в скоро време и пералнята да захранваме с минерална вода.
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
s kvo da si mia kilima ?
100
0
 
0
 
! Отговори
Правия от дясно преди 15 години
Най- лесно се измислят санкции. Майсторлъка е да се приложат и да се спазват разпоредбите. Кога ще се случи това? Защо да подражаваме на Европа само когато някой иска да вдигне цените, а не подражваме и за другите неща? Там за такива неща има и по- сериозни санкции, които СЕ ПРИЛАГАТ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.