Обама отново жертва на неуместни шеги. Този път: дядо му бил канибал

Изказването е на полския министър на външните работи
25 ное 2008 10:11,
27
Обама отново жертва на неуместни шеги. Този път: дядо му бил канибал
Шегаджията Шикорски. Снимка: БГНЕС

След  поутихналия скандал, предизвикан от завистта на Силвио Берлускони към загара на новоизбрания президент на САЩ, дойде ред на нова изцепка по адрес на Барак Обама, и то отново от политик.

Полският външен министър Радослав Шикорски предизвика скандал, след като заяви, че дядото на Барак Обама бил канибал, информира Mirror News.

Четирийсет и пет годишният Шикорски, който е възпитаник на Оксфорд, шокира колегите си с шегата, че новоизбраният президент на САЩ има полски корени.

“Навремето дядо му изял един полски мисионер”, подхвърлил през смях той пред служители на министерството. В резултат на неуместната му шега сега политическата опозиция в Полша иска Шикорски да бъде подведен под отговорност за расизъм.

На друг полски политик - парламентариста Артур Горски, също му предстои да се яви пред съда по обвинения в расизъм.

При това пак заради изказване по адрес на Барак Обама, когото Горски обрисува като “черен месия на новото ляво”.

Победата в президентските избори на Обама пък Горски нарече “края на цивилизацията на белия човек”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
politik da si...samo tapizmi rasqt :)
25
0
 
0
 
! Отговори
do 15 преди 15 години
Не знам кой е надраснал расизма, но подобни изказвания и то от политици на отговорни длъжности показват колко е надраснат. Естествено, че ще има обратен расизъм, не можеш да кажеш на мъчени хора - оп извинявай, не става, трябва да си платят. А това, че взимали черни на добри работи и тн. , еми ако се справя със задълженията си какъвто и да е цвят, няма значение - бизнесът си е бизнес. Така че, какво толкова алтруистично и велико има в това. Расизма не се надраства, той се подтиска или ескалира. Знам много добре, изпитала съм го на собствен гръб
24
0
 
0
 
! Отговори
do 15 преди 15 години
ех, пич, черни има само в сащ ли бе? там верно всички са дебели. Аз съм омъжена за африканец, и то кениец и не мога да повярвам на глупостите, които пишеш за черните. Какви канибали, какви глупости, ще пукна от смях. А за паламарките - няма спор, безспорен факт, но и не само това, секса си го могат по-добре и това си е. Всичко е обусловено и от климат и от социални условия, ама завистта си е завист
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
жалко, че USA се намеси във WWII и Хитлер не успя да ги изтреби.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бе, тия хора, освен да се занимават с глупости, нямат ли си друга работа? Като си заел толкова отговорен пост трябва да си мериш приказките! Иначе, си се шегувай колкото си искаш, но не и по време на официални мероприятия!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A Solomon Pase, da ne bi da e s nesto po-razli4en?polskiat vyn6nia e evrein i za tova taka se odriskwa
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Istinata e malko po razlichna. Sikorski ne e razkazwal takiva vicove v TV. Informacjata e ot bloga na edin ot partijata na bratia Kaczynski kojto opita da tushira skandala kojto prezidenta Lech naprawi s Obama. Taja istoria e od njakolko sedmici. Vica byl kazan v kontekst na lichen razgowor i daden kato primer kakvi gluposti se izmislat. Zenamu na Sikorski e amerikanska grazdanka nositelka na Pulicer i priatelka z Obama. Taka che spokoino priateli mogat da se sheguvat pomezdusi.
19
0
 
0
 
! Отговори
незнайния войн преди 15 години
Въобще т.нар. "средна европа" : Чехия, Полша, Унгария, Словакия са си прости ко.***.ле.та. Аз имах "шанса" да живея известно време със словак, който категорично твърдеше, че 1. Словаците са измислили парашута.2. Сирил и Метод били словаци. П.П. За тези които все още не разбраха -Сирил и Метод са Кирил и Методий. Словацитеб ги наричат Сирил и Метод и казват, че са словаци.
18
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
по-*** от нашите политици , ама имало.
17
0
 
0
 
! Отговори
kkk преди 15 години
absolutno si prav az sum v London ( toest Poland :) ) i tova za polqkinite e absolutno pravilno. stra6ni sa. a polqcite (muje) za ni6to ne stavat - prosti sa, nevaspitani. i t.n
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм бял, а я ела да ми го видиш.Ще забравиш секви легенди за черните паламарки.ОБЕЩАВАМ
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нещо си в голяма грешка !! Белите са надраснали расизма и това то доказаха изборите в САЩ. Все пак *** са едва 10% от населението на САЩ. Доказват го и емигрантските политики на Англия,Германия ,Франция та дори във Франция на всеки трима души едва един е бял!! Но за сметка на това Черните дискриминират Белите - ФАКТ. Те живеят в затворени обества САМОизолирайки се. Примерно Черен Баща би пребил дъщеря си ако си хване за гадже бял.. Но родителите на Бялото момче са много по предразположени към чернокожите девойки. Богатите *** с по-мощни компании нескрито дават по-добрите постове на черни и т.н. А относно шкембетата то в САЩ *** са по-дебелата част от населението и в 90% *** са с двойно и тройно наднормено тегло. А относно малките .... то има бели ,които задминават много *** по размер. Нещо много си се оъркал. Тия легенди за Мускулистети *** с големи ..... и невероятни спортисти отдавна са развенчани. ШАмпиона по-културизъм при професионалистите mr. Оlimpia в момента е Бял и рус ,казва се Джей Кътлър а в трите боксови версии по Бокс при най-тежките шампионите са бели. Тоест митовете отдавна са развенчани.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз не знам от къде у тебе тая Полска любов но Освен Коперник и Папа Йоан Павел II други големи Поляци няма. А и Папата знаем как е избран за Папа ... Ние Българите въпреки ,че за разлика от Поляците сме били 500 години под робство и то на Изостанала империя от третия свят имаме много по-велики имена и поводи за гордост. Освен това Поляците изобщо не обичат Българите и ни мразят като Руснаците. Освен това са пияници-алкохолици и т.н. Въпреки ,че аз не ги мразя но преди 10 години работих във Варшава и като чуеха ,че съм Българин не искаха да говорят с мен наричаха ме гаден Руснак !! Аз им обяснявам ,че нямаме нищо общо с Руснаците а те викат Вие Българите сте най-противната *** от всички Руски Републики!!! Бедни ,мизерни ,крадливи, нечистоплътни -нямате тоалетни по жилищата си и бани и т.н. Направо се изумих та това не е вярно им казвах живеем като вас в Жилища с бани, тоалетни и т.н. Не ми вярваха обаче!! А уж Масово Поляците идваха в България на Море!! Незнам къде са преспивали... А всички Полякини обаче полудяваха по мен.. Стояха, галеха ми косата и казваха колко хубава черна коса имаш и един ден няколко ревниви Полака ме смляха от бой защото на единия жена му казала ,че много харесвала чернокоси .. А там чернокосите са под 5% и повечето са рижави и луничави.. Единственото хубаво нещо в Полша са Жените Руси, Надарени и много пият- тоест като сръбнат са много предразположени към мъжете особенно по Южняшки тип а там всички пият и то по-много.
13
0
 
0
 
! Отговори
jdp преди 15 години
Много смешно
12
0
 
0
 
! Отговори
kk преди 15 години
айде стига бе, дори и самия Обама знае че в Африка е имало широкоразпространен канибализъм поне до средата на миналия век.
11
0
 
0
 
! Отговори
гггггггг преди 15 години
Расизмът е плод на комплексите на белите мъже относно съмнителният размер на мъжките им "достойнства". Той никога няма да бъде унищожен докато има бели мъже с шкембета, развалени зъби и малки . Затова въпреки расизма, хората се смесват и прегради като цвят на кожата в любовта не съществуват.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НОМЕР ПЕТ ТИ ПОКАЗА С ИЗКАВАНЕТО, ЧЕ ТИ СИ СУПЕР ***!!!! ПОЛЯЦИТЕ СА ЕДНА ОТ НАЙ - ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ НАЦИИ И САМО ЩЕ КАЖА НИКОЛАЙ КОПЕРНИК! А К-У-Р-В-А ОЗНАЧАВА ПО ДЯВОЛИТЕ НА ПОЛСКИ, КОМПРЕНДЕ ***
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
-по полски е подяволите-жена ми е от полша.чеса *** товае така и алкохолиц много ***
8
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
И двамата сте прави, не се карайте. Думата се превежда буквално като " .в.а", но има и други преносни значения. Всъщност това ли е най-важното? нашият Сергей ни нарече кучета, по-рано и циркаджии и дявол знае още как, когато е насаме с приближените си. Пък вие се занимавате с поляците. Дай да ги настигнем и тогава да се мерим кои са по културни и начетени
7
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Интересно кое предизвиква такива шеги. Обикновено политиците много мислят преди да кажат нещо, но не и в случая, въпреки че не са селяни в селската кръчма. Вероятно си струва да се помисли с какво Обама не се харесва на католиците, едва ли е с цвета на кожата си.