Децата, които загинаха от ръката на собствените си родители

Черната статистика на детеубийствата у нас
5 фев 2009 16:56,
27
Децата, които загинаха от ръката на собствените си родители
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

26 юни 1992 г. – убито е 8-месечно момче. Доказано: майка му Галя Начева от Червен бряг го удушила и напъхала в тоалетната на двора. Осъдена е на 20 години затвор при строг режим.

2 юни 2003 г. – убит е 2-годишният Иван. Доказано: 35-годишната му майка Надежда Атанасова го убила по особено жесток начин. В обвинението срещу Атанасова се твърди, че тя е удавила Иван в пералня, като го е държала за краката и го е потапяла в машината.

5 март 2005 г. – убити са 25-годишна жена и едногодишният й син в Луковит. Доказано: 47-годишният Марин Димитров е убил с брадва дъщеря си Десислава и внука си Атанас. Димитров успял да избяга от къщата, където извършил престъплението, и отишъл в една от автомивките в града. Работник видял окървавения мъж и сигнализирал в РПУ. Полицаи задържали Марин Димитров, докато се миел.

5 ноември 2006 г. – три деца – Милен Д. (5 г.), Димитрина Д. (4 г.) и Галя Д. (2 г.), загиват при пожар в с. Буковец. Доказано: майка им Елка Димитрова ги заключила сами в стая с горяща печка и излязла за повече от час. Срещу родителите на загиналите е образувано дознание по член 115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство.

14 ноември 2006 г. – по особено жесток начин е убито новородено момченце. Доказано: 45-годишната Лидия Василева от Нови пазар родила в дома си детето от извънбрачна връзка и го убила по особено жесток начин в банята на жилището. Тя е осъдена на 13 години затвор.

23 декември 2008 г. – разкрито е убийството на четиригодишната Михаела Баракова от Плевен. Доказано: извършител на тежкото престъпление е баба й Маргарита Баракова, 54-годишна. Тя е убила детето в момент на афект след употреба на алкохол и медикаменти. Смъртта е настъпила вследствие на удари в главата, след което убийцата е инсценирала изнасилване и е изхвърлила трупа в контейнер. Направила е пълни самопризнания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 15 години
Да, аз също познавах Деси и беше просто ужасно, когато научих какво е направил баща й. Баси какви *** има
25
0
 
0
 
! Отговори
stella преди 15 години
убитите майка и дете от бащата на майката ми бяха съседи и приятели....беше потресаващо,трябва да върнат смъртната присъда в България,това заслужават всички,посегнали на децата си.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
samo znaete da pluete na levo i na desno vse nekoy vi e vinoven ;sprete se tuka stava vipros za jivota na nevini decica ;a vie *** deto vse kolite i besite turcite *** otkide si siguren ce i ti ne si ot taya kriv brato ;sprete prekalyavate
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само констатации!!Превенция трябва. Кой ше я прави? Никой... Какво да очкваме? ами докато няма избираеми "шерифи", се тва.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...а и това са само част от случаите. За такива без никаква уговорка трябва да има смъртна присъда - и то публично изпълнявана по крайно мъчителен начин - например набиване на кол и ли изгаряне на бавен огън. Всякакви хуманистически глупости са именно глупости - защото хуманно отношение може да бъде проявявано само към хора.Вярно е също, че огромната част от извършителите на подобни зверства са *** - а те не са човешки същества, освен по анатомия.
21
0
 
0
 
! Отговори
Обитаващ територията преди 15 години
При соца. беше затъмнение, но това кето става сега е върхът на аисберга в блатото -територия ,,ЧАЛГАРИЯ''
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като няма данни за преди 1989г не може да се съпоставят .Как може да се каже че са повече сега случаите без да знаем колко са били преди.Аз мисля че битовата престъпност и преди и сега си е същата.Броят на престъпленията се е увеличил с организираната престъпност-наркомания отвличания бизнес интереси.Но там разкриваемостта е малка и умишлено се мълчи защо е така .Кой има интерес от това.
19
0
 
0
 
! Отговори
zxzx преди 15 години
кризата товае убийства фалити самоубийства това ни чака
18
0
 
0
 
! Отговори
Габровец преди 15 години
А не забелязвате ли че в последно време се увеличават тези случаи?Преди 1989 може да не се е говорило за тези неща, но нормално ли е - такива трагедии да са първото и най-водещото с което ни заливат медиите? Насаждат ни омраза и страх към ближния! И после защо се увеличават тези случаи..
17
0
 
0
 
! Отговори
saxksan преди 15 години
Каквото и да казваме,който и да го е извършил-остава убиец на собственото си дете!...През март 1988 един"баща"се хвърли заедно с двете си деца-момичета на 7 и 4 години,с лека кола във водите на язоир!И всичко това планирано и коментирано пред самите деца,часове преди това!Колко луд трябва да е "човек" за да стигне до това?!Нищо и никой не може да оправдае това!Никой съд!Никой разум!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да прав си за това дето си написал !Но за съжаление днес сегашните журналисти не разполагат с материали от преди 1989 г. Нали си спомняш че преди казваха какво да се пише из вестниците, а и сега да отидеш в архива на МВР няма, кой да те пусне да направиш справка за тогавашните криминални престъпления !Ако аз имам възможност да съм съдя и да гледам това дело дето ще се води срещу убиеца на тези деца без да се замислям, и да чета доказателствата, ще му кажа Доживотна присъда. Бих го изпратил в БЕЛЕНЕ !Оставам с надеждата, че нашите умни депутати ще коригират Н.К. и именно тези престъпления да бъдат наказвани с Доживотен затвор при строг режим.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо статистиката е за годините след 1989 г.Да не би преди това да не са убивали родителите децата си.Тогава беше забранено да се говори за криминални случаи за да си мислят хората че 100% в българия живеят щастливо и няма престъпност ама никаква.Есента на 1985 год. в село Стефан Караджа община Вълчи дол една млада жена туркиня се запали в стаята като в прегръдката си е стискала 4-5 г. си момиченце а и е била бременна с второ дете.Три живота наведнъж.Причината-скандали и побой от ревнивия съпруг. Съпругът не беше осъден.А още няколко год преди това в едно силистренско село баща убива детето си защото плачело-на 1годинка.Хванал го за краката и му разбил главата в царгата на леглото.Защо всичко започва от 1989 г.До 1989 г в българия да не беше върхът на щастието да се живее.Не е научено от други държави лошото.Имаше си го и тогава но се криеше.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Фесчо, не плямпаш по телефона можеш да артисаш обръщението "Ало" .Анадъм му????
13
0
 
0
 
! Отговори
МУРАТ преди 15 години
Ало я почакай малко,*** били турци били българи били....Абе ти в часли си бе става въпрос за деца,нас дето се вика кучета ни яли(на 29 съм)срам и позор за българия сте вие които ръсаждавате по подобен начин,отвратен съм,и не искам да обиждам защото ми е под достойнството като човк
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тая Даниела беше с някакво психично заболяване. Просто законите ни са такива, че психично болните се държат в обществото и представляват заплаха, от която няма как да се опазим, защото тогава ще не съдят. Обикновено го отнасят най-близките им хора. Знам за случаи на тормоз, в които законът не може да направи нищо, ама съвсем нищо, докато няма смъртен случай, например докато дъщерята с шизофрения не убие майка си, която е посветила живота си на грижи за нея.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като няма на кой си го изкарват на най-беззащитните-децата и разбира се-жените
10
0
 
0
 
! Отговори
A преди 15 години
Ти ни изкара света вода ненапита, не съм съгласна с теб.
9
0
 
0
 
! Отговори
A преди 15 години
Ти изкара всички българи света вода ненапита. Навсякъде има лоши и жестоки хора, които са способни на убииства, независимо от народната им принадлежност. Недей да обобщаваш така на сляпо не е хубаво. ***, турци и българи все тази е.
8
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 15 години
Май в повечето случаи става въпрос за ***, макар че този факт е пропуснат. За тези, които ще ми кажат - какво от това, ще отговоря: те не са нормални хора като нас. Имат вродена склонност към престъпления, поне в болшинството си. Затова е редно да се упомене, че са такива, за да не се чудим как нормален човек може да извърши подобна жестокост.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вижте само статистиката!!! от 6-те описани случая само 2 присъди а всички са с доказани извършители!!! В нормален свят ли живеем или по-скоро това ли е нормалния свят!!! Хората полудяха!!!