Папандреу за дълга: Това е успех на всички гърци

Гърция избегна опасността от фалит със споразумението за намаляване на дълга
Обновена: 27 окт 2011 13:12 | 27 окт 2011 10:53, Елка Василева
165
Папандреу за дълга: Това е успех на всички гърци

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу определи като „успех на всички гърци“ постигнатото тази нощ споразумение за намаляване на гръцкия дълг с 50 на сто, което се равнява на 100 млрд. евро, пише пресата в съседната страна.

Вестниците изтъкват задоволството от това споразумение, изразено от президента на ЕС Херман ван Ромпой и от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Съобщава се още, че еврозоната и МВФ ще предоставят на Гърция допълнителна помощ от 100 млрд. евро.

Още по темата

"Гърция затваря страница, имаме възможност да закрием сметките с миналото и да навлезем в една епоха на растеж, основаващ се на собствените ни сили", каза премиерът Папандреу, цитиран от в. "Етнос".

В. "Катимерини" извежда думите на Папандреу, че с това споразумение Гърция е избегнала смъртната опасност от фалит.

"Споразумението е шанс за Гърция да скъса с миналото", посочва в. "Та неа" с коментара, че европейските лидери са били принудени да поставят на масата своя коз за гръцкия фалит, за да заплашат и да убедят кредиторите да поемат тежестта от дълговата криза.

Германският канцлер Ангела Меркел обаче е предупредила, че занапред Гърция ще бъде изкъсо следена и че европейски комисари трайно ще се настанят в страната, за да наблюдават реализирането на реформите в страната. За целта се предвижда да бъде подписан меморандум за разбирателство с Гърция.

"Нуждаем се от промени, а не от избори", уточнил Папандреу.

В. "Елефтерос типос" отделя място на реакциите на консервативната опозиция. Говорител на партията Нова демокрация окачестви като погрешни подходите на правителството за случилото се в Брюксел. Той призова Папандреу да не приема страната да загуби национален суверенитет заради намаляването на дълга.

"Национално унижение" пък нарече споразумението националистическият водач на партията ЛАОС Георгиос Карадзаферис. "Преди 71 нашите бащи и дядовци са се борили срещу това унижение, а днес Папандреу върви доброволно към него", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Излиза че колкото повече мамиш и крадеш, толкова по-добре. Отвратителен урок както за почтените хора, дето ще носят гърците на гърбовете си още години, така и за самите гърци, които се убеждават на практика, че може да се лежи и да се живее добре. Нищо добро няма да излезе от това.
163
0
 
0
 
! Отговори
бЕдНяК преди 12 години
Банките отдавна са си прибрали печалбата. Сега искаха още повече лихви да "дърпат" от Гърция, но не се получи - "византийските" политици "отиграха" положението. Браво на гърците. А дали са работливи или мързеливи си е техен проблем - ние да си гледаме нас, че с нашия полит-елит се топим като ланшния сняг.
162
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 12 години
Папандреу е политик номер 1 в ЕС разказа им играта
161
1
 
4
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
опрощаване на дълговете плюс помощ,,Питам някой задавал ли си е въпроса дали тези така прекрасни Германци които 2 пъти са прочинявали такива красиви неща на хората,,и са ни използвали винаги,,в случая също са получавали от нас храна и дрехи по случая,,пито и неплатено с кеф,,дали не ни дължат така доста,в което съм сигурен,,а колко ни мразят аз сам знам тъй като живея от 2 години в Германия,,срамът да не съм победен ме държи още тук.. Та гърците си отвориха устата за това,,,а НИЕ????
160
3
 
3
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Гърците направиха нещо което малко нации,включително и нашата не направи. Поискаха от Германците сметка за милиарди които нацистка германия е взела под формата на провизии и дрехи без да плати по времето на Втората Германска Шега със Света. В последствие Германците се опитаха да минат с номера че много време е минало и не се знае..Но Благодарение на Анти Германо-Нацистки демонстрации на гърците и изявления че няма да си продадат на Германия държавата за едно евро,,,изведнъж се стигна до 50%
159
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как да не е успех! Изпиваш 2 бири, плащаш само за 1.
158
3
 
16
 
! Отговори
tt преди 12 години
в тази държава съм работил 5 години.това е една пияна ,мързелива,лукава и лъжлива нация,която е по долна от *** и трябваше още някога да бъде унищожена,а не да лежи на гърба на останалия свят.зашо на нас не ни дадат 100 млр.евро?
157
2
 
11
 
! Отговори
полуанонимен преди 12 години
Гърците методично продължават да си пишат историята,а ние и братята от БЮРМ ,вместо да я пишем, се опитваме да я пренаписваме с по-приятни за нас краски!Историята е това което се е случило и което е успяло да бъде нейде записано,а не това което ни се иска да бе се случило!
156
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърция поглъща евро, както черна дупка - слънчева светлина
155
8
 
13
 
! Отговори
--- преди 12 години
Просяците на Европа са гърците , очаквайте продължение на сапунката ---бате дай 50 ст. за кифла , ади ва бате гладен съм---
154
1
 
0
 
! Отговори
hoho преди 12 години
И понеже препратката не излиза, пишете в Тубата- историческо интервю с аарън русо
153
7
 
9
 
! Отговори
до 147 преди 12 години
Преди СОЦИАЛИЗЪМА, т.е. 1944 год. България е имала в пъти по-висок стандарт от Гърция, а за другото си прав(а).
152
1
 
7
 
! Отговори
139 преди 12 години
Нищо общо с дипломацията и много общо с еврото! Еврото е ключът от бараката, ЕВРОТО! Другото са си общи приказки.
151
1
 
9
 
! Отговори
hoho преди 12 години
Целият свят начело със САЩ живеят в дългове от еврейските банки а тези които не искат им се случва това което се случи на Либия Ирак и някои други. Целта другари е Новият Световен Ред и чипчетата по ръката или челото. Който още не го е разбрал да изгледа това интервю с един достоен но вече мъртъв евреин. youtube/watch?v=sNItr1oYo2c
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** Папандреу веднага се обади...нали всички играят по свирката на Гърция, че и част от дълга ще им опрощават.
149
2
 
12
 
! Отговори
никола преди 12 години
еххххх да ви е...ба и българските политици,120 години сме в непрекъсната финансова дисциплина,120 години сме най големите сиромаси в Европа,120 години ни потупват по гърбаи ни казват колко сме добри,дисциплинирани,толерантни и послушни ОВЦЕ,няма правила,няма дясна или лява политика, има само правилито на по силния и по безкрупулния,имам един ПРИЗИВ КЪМ ПО МЛАДИТЕ,БЯГАЙТЕ ОТ ТАЗИ КЛОКА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ, НЕ СЛУШАЙТЕ ПРИКАЗКИ ЗА РОДИНА,ЗА ДОМ И ТЕМ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ, ИСТОРИЯТА ПОКАЗА КАКВО Е ИСТИНА
148
0
 
16
 
! Отговори
Недоумяващ преди 12 години
"Папандреу за дълга: Това е успех на всички гърци "Наред са протести целящи опрощаването на цели я дълг и после "с начале"А ние сме финансово дисциплинирани.Хахахахаха
147
2
 
12
 
! Отговори
DARKSF преди 12 години
Всъщност това което си мисля че ще стане е ,че банките ще опростят лихвите по кредитите и ще си вземат парите които са им дали но без печалбата а тези пари ще бъдат предоставени от ЕС на гърция която после ще ги връща на ЕС но пък за услугата ЕС ще им валожи железен контрол и финансова дисциплина.И както се казва в поговорката "И вълкът сит (банките) и овцата цяла(гърция)" а ние ще стоим и ще си блеем отстрани и ще се питаме как гърците излезнаха сухи от морето след пира.
146
8
 
3
 
! Отговори
До "138" преди 12 години
България никога не е имала стандарта на Гърция,САЩ,Германия,Франция,Англия...за да протестира,затова че го е изгубила.Протестите в развитите страни не са наш проблем!Още повече,че те си помагат помежду си,а ние си оставаме бедни.Защо трябва да палим и рушим градовете си,като после ще ги ремонтираме пак с наши пари?!
145
1
 
17
 
! Отговори
Чичко Маркс преди 12 години
Истината е,че Европа се прецака в комплект заради Гърция. А спасиха Гърция, за да не прецакат еврозоната. Отвсякъде порочен кръг! Сега гледайте какво ще се случи с банките, които трябва да отпишат от активите си 100 млрд. евра. Те ще чакат да ги рекапитализират правителствата. Те пък или ще смъкнат кожите на данъкоплатците, или ще пуснат печатницата на 3 смени. При втория вариант ще рухне курсът на еврото и ще ни запука яка инфлация, а при първия... бе и при двата улиците ще са доста оживени...