В малка Черна гора има цели 48 милионери

Най-богатият има ?40 млн. в банкови сметки в страната
10 окт 2017 21:43, Елка Василева
10
В малка Черна гора има цели 48 милионери
Снимка: архив, Reuters

В Черна гора има 48 милионери, като най-богатият от тях разполага с близо 40 милиона евро в банкови сметки в страната, съобщи Централната банка на Черна гора, предаде Бета.

Според последните данни на банките, които се отнасят за най-големите влогове, най-големият единичен депозит на гражданин в банковата система възлиза на 38,5 милиона евро, съобщиха представители на централната банка.

Банковата сметка на най-богатия гражданин е само с 10 милиона евро по-малък от най-големия депозит на предприятие в Черна гора, който възлиза на 47,2 милиона евро, сочат данните на Централната банка.

В Черна гора има с шест милионери по-малко в сравнение с февруари тази година, но състоянието на най-богатия човек се е увеличило почти три пъти - от 13,7 на 38,5 милиона евро.

Законът не позволява да се съобщават лични данни на собствениците на сметките и затова не е известно кои са притежателите на сметки в милиони. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Черна горамилионери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
даа, Черна гора има доста повече милионери, ама са умни и знаят правилото да не се набиваш на очи. То и техните пари са основно от контрабанда (основно на цигари) и започнаха да се трупат по време на югославското ембарго, но има и доста руснаци, които взеха черногорски паспорти срещу купуването на чудесни имоти по Адриатика и се водят инвеститори
8
0
 
7
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
и при нас съотношението /неофициалното/ е фрапиращо. В страни, като балканските в които основните парични потоци са от дрога, контрабанда и корупция - милионерите са бол
7
2
 
13
 
! Отговори
Xa xa преди 6 години
Направо бедняци в сравнение с нашите червени милиардери !
6
3
 
10
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Що за глупости?В Черна гора сигурно има стотици милионери,а и поне 1-2 милиардери!То в моя мижав градец(16хил.души на книга,иначе 10) има поне 10 милионери,та какво да кажем за цяла държава!Иначе на Балканите не обичат да си показват истинското състояние и с основание...Парадирането с пари е за дребните риби.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ангел 4то Нямаш си идея какви глупости говориш...........П.П Най-бедните обикновенно са най-шумни когато става дума за печелене на пари.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, всичките им милионери взети заедно, дишат на Баце праха ...
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници - Боко Тиквата вече отпразнува 10-ия милиард, тия тръгнали да се пъчат с някакви смешни милиони.
2
7
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Милионер човек не е този които има Милиони в банковата сметка.Такива хора аз ги определям като Финансово Неграмотни и много рядко стават милионери.Истинските Милионери въртят парите си сами ,инвестират в много различни проекти и нямат пукната стотинка в банката и те са много повече от депозитните милионери които са забогатели на късмет!!!
1
5
 
19
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Глупаво заглавие!Милионерите не се оценяват по депозитите в местни банки!А и вече няколко милиона не са тая впечатляваща сума пари,която бяха преди.То в Свиленград със сигурност има повече милионери отколкото в Ч.Гора по тая логика.