Журналист от РСМ: Няма изненадани от позицията на Радев

Според Перев, не може да има компромис между двете страни
Обновена: 11 яну 2022 16:05 | 11 яну 2022 10:14, Петя Славова
10
Журналист от РСМ: Няма изненадани от позицията на Радев
Снимка: архив, МВнР

Всички с нетърпение в РСМ очакваха очакваха заседанието на КСНС. "Никой не е изненадан от твърдата, ясна и чиста позиция на президента Румен Радев. Няма никакви изненади по отношение на това какво е казано и какво се очаква от българския премиер и от българската актуална политика по отношение на Македония в този момент." Това заяви пред БНР журналистът от Република Северна Македония Владимир Перев.

Още по темата

"Кирил Петков идва в Македония да разговаря за неща, за които много отдавна е говорено и не е постигнато досега никакво съгласие", допълни Перев.

Той посочи, че не трябва толкова да се занимаваме "с високи теми и големи мъдрости", а "малко да приземим топката, да се смирим и да гледаме с по-обикновени очи към политиката, която се движи в този момент".

Журналистът коментира, че македонският премиер може да преговаря с Кирил Петков, но всъщност 800 хиляди души в Скопие нямат парно отопление и цените на горивата много са се покачили. Това, според него, е командвано от сили извън страната.

"Няма да се справим. Хората често патят от сантимент.", отсече Перев. По думите му, обикновените хора в Северна Македония, са разпиляни да намразят българите за какво ли не.

"Те ги мразят по основание на нацията, сърбите - за основание на религията, албанците - за това че са друг народ, гърците - че ни пречиха в държавността цели 20 г. Мнението на хората се променя за две нощи. Голяма част от македонците вярват, че някой друг ще свърши нашата работа. Те вярват, че американците, англичаните и ЕС ще притиснат България да се съгласи, защото винаги е била притискана от руснаците, държава, която никога не се е развивала самостоятелно. ", коментира журналистът и допълни, че не може да има компромис между Северна Македония и България.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Ванче Михайлов преди 2 години
Тази държава РСМ нито ни е братска,нито ни е роднинска,нито сме и майка.Аре стига с това сервилничене.Да си спазват договорите,да не крадат история,да не трошат паметници,да не ни показват среден пръст,да не наричат външния ни министър фригиднаКУЧКА,да не н и наричат татари и фашисти и да не горят български знамена.Ветото е най добрия лек за туй шизофренично поведение !!!!
8
0
 
3
 
! Отговори
ей писна ми... преди 2 години
Стига с тия зайци и мишоци.Имаме си наши проблеми за решаване.Баста!ВЕТО до дупка,докле им уврят античните кратуни!Мониторинг заради посегателствата към българите там, като прекрасна добавка към ветото! Неочаквано добра комбинация! И ще даде резултат!
7
0
 
2
 
! Отговори
мдаааа.. преди 2 години
Македонските политици не са с европейско мислене - щели да правят железница до границата с България, да ремонтират пътища, да признават история. Тези неща нямат нищо общо дори с европейските ценности. А те ги поставят като условие. Тотално са объркани .И това братосване, приятелство, близки народи са пълни глупости от комунизма. Трябва да има единствено прагматизъм и взаимно уважение.Вето до дупка доклето не си сменят ЧИПА !!!!
6
0
 
2
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
РСМ и Албания вървят в пакет,но това не е справедливо и не е продуктивно.ЕС да започне да преговаря с Албания и толкова. Защо Албания да плаща сметката на едни хора,които удивиха света с невероятни и извънмерни лъжи и фалшификации? Зер ЕС не си спомня "античното минало" на Скопие? Спомня си го и затова сега наистина взема предвид нашата позиция. Как да им имаш доверие на тези хора,които най-сериозно твърдяха,че Ал. Македонски им бил баща?Как да не се усъмниш в менталното здраве на нацията?
5
0
 
2
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 2 години
Френското председателство - гарнирано с президентски избори и кризата с ковид. Тоест, на Макрон и на Франция, ама никак няма да им е до разширяване и северномакедонски вопли. Тоест, мандалото хлопна... демек, било, каквото било. Отличен за това, че удържахме дотук. Пендаровски,Бучковски,Заев и компания вече където и да ходи, каквото и да прави, поне в близката половин година никой няма и да ги чуе, напротив, ще бъде нежелани досадници! Това е положението г-н Перев!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Кражба на история и култура,език на омразата,горене на български нац. знамена, незачитане на подписания договор между РСМ и БЪЛГАРИЯ,квалификацията,че РБ е фашистка страна,а българите необразовани и диви татарски племена-това са само част от причините да не се дава право на РСМ за начало на преговори за членство в ЕС.Де факто,според тях,ние сме врагове и членството им в ЕС е недопустимо.То може да стане факт само,когато всичко гореизложено трайно и необратимо се промени.
3
0
 
2
 
! Отговори
Бучковски изломоти: преди 2 години
Ама чакайте, как така?Нали според "независимите северномакедонски медии" САЩ щели да натискат България, Германия не знам си какво казала, Полша щяла лично да се заеме с въпроса. Едва ли не световна подкрепа от целия свят, и на края кво? Ми тя кравата била мъжка и под вола имало теле... Аз на кой да вярвам сега на българските дипломати или на северномакедонските измишльотини?
2
0
 
2
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
И след всички приказки на макетата как вече сме клекнали и всичко е въпрос на време какво стана? Жалко за Албания, наистина имат много добро отношение към българите, живеещи там. Дано разделят двете държави и всеки да си върви по пътя според заслугите. Факт е обаче, че рядко се вижда толкова последователна политика по един въпрос от няколко поредни правителства
1
0
 
6
 
! Отговори
Чакаме резултати преди 2 години
Всичко ще си дойде на мястото, но трябва време и натиск. В РСМ много добре знаят какво се очаква от тях. Когато престанат да пишат в учебниците си че българите са татари и фашисти и престанат да крадат от общата ни история тогава могат да очакват от нас подкрепа за ЕС. Не може хора, които преживе са казвали и са писали че са българи те след смъртта им да ги наричат македонци защото така им изнася. А в комисията отказват да подписват документи, които са на "официалните езици на двете страни".