Невероятна грешка: Родилен дом даде чуждо дете на двойка

Двойката е поискала да бъде направена ДНК проба
28 авг 2022 21:11, Йоана Цонева
21
Невероятна грешка: Родилен дом даде чуждо дете на двойка
Снимка: Pixabay

Служителите на родилен дом в гръцкия град Лариса занесли погрешка на млада двойка бебе, което в крайна сметка се оказало, че не е тяхното, предава БТА.

30-годишната жена родила в частна клиника в Лариса на 18 август. След раждането взела в прегръдките си бебето и го нахранила. „В кошарката, която ти носят, там, където слагат бебето, стоеше нашето картонче, не обърнахме много внимание в този момент, а и не пишеше името й“, разказва бащата. „Изпратихме снимки на роднините си, жена ми даже го накърми“, продължава той.

Цял ден двойката мислела, че това е тяхното бебе. На следващия ден нещата обаче нещата взели неочакван обрат.

Още по темата
„На другия ден сутринта ни донесоха друго бебе. Огледахме го внимателно и си казахме: „Какво става тук? Нещо не е наред.“ Излизам в коридора и виждам предполагаемо нашето бебе да се насочва в друга посока, а аз междувременно бях изпаднал в шок. Акушерката ни казва: „Вчерашното беше друго бебе“. Тоест нашето бебе е било пратено другаде“, разказва бащата.

В крайна сметка се оказало, че е станала грешка и първия ден родителите били получили бебето на друга жена, родила в същия ден в клиниката.

Родителите все още са в шок и мислят как най-щастливият момент в живота им се превърнал в подобно премеждие. Двойката е поискала да бъде направена ДНК проба, за да не бъдат измъчвани от съмнения дали болницата не е направила още някоя грешка. Те са наели и адвокат, за да са сигурни, че отговорните няма да се измъкнат без последствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е бялата мафия, вече и за пари не се впрягат да те обслужват. В цялата клиника 2 деца и те ги объркали
18
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Наследството винаги трябва да се дели поравно, защото това си е чиста лотария какви родители ще ти се паднат. Дори и някой да пропилее парите на рулетка, това си е негова работа, после да стои гладен. На сина ми, на дъщеря ми, на тоз, оня, е несправедливо и хазартно, защото никой не ви гарантира, че ще ви гледат, ако дадете нещо повече. Ето тази един я хранил, а друг взема златото поради допотопни възгледи. Трябвало да си яде златото на стари години, когато няма да има акъл да го продаде.......
17
0
 
0
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
В нашия град се разказва случай още от соца за хитра стара мома, която присвоила всички бижута и пендари от майката и бабата на семейството. Братята не претендирали да разделят тези неща, защото съжалявали сестра си, но снахите все се разправяли с нея.Тя обаче си задържала златото.Цял живот тази не е работила, а била хранена от по-малкия си брат, но накрая подарила всичко на сина на по-възрастния казвайки, че е редно да се наследи по линия на най-възрастния. Всъщност не обичала по-малката снаха
16
0
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 1 година
Почти всичките ми колеги искаха да им се раждат само момчета, дори и вече да са имали такова. На въпроса ми какво ще им правят синовете без жени вдигаха рамене и казваха, че щели да намерят. Ще намерят само богатите, ако ви се осъществят мечтите, им отговарях тогава, и интересното е, че такива мачовци много държат да се размножават децата им, задължително и то.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаят се и случаи, при които на майката казват, че едното й близначе е починало малко след раждането. Имало е и опити по този начин да се отнеме едното бебе и на неслучайни семейства. За здраво бяло дете, чиито родители са известни и са качествени като хора са се давали и днес се дават луди пари. Това е бизнес не само у нас.
14
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Искали били момчета, ама висят на врата на дъщерите си. Познавам доста подобни. Дори и в наше време има такива, дето лишават дъщерите си от наследство, защото трябвало да си намерят мъже да ги хранели и темподобни мъдрости. Лично моя колежка гледа 90 год. си майка, която нищо не и даде, но и тя си е виновна, дето я дундурка сега вместо да я прати при синчето и.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знае се за такива случаи и в нашата държава, при това още от времето преди промените. Пари са давали в онези райони, в които задължително са искали да се роди момче и ако това не се случи след две-три раждания, са сменяли съпругата. Случвало се е дори и през 70-те и 80-те години. Това е най-трудно, да се каже на родилката, че бебето й е от друг пол. Значи трябва да е била много зле в момента след самото раждане, за да й пробутат после чуждо момиче вместо момченцето, което е родила.
12
0
 
3
 
! Отговори
един преди 1 година
Гените се продължават и от двата пола, дори според учените жените предават повече гени. Така че този с петте дъщери е с по-голяма вероятност да му останат гените. А пък името - първо, познавам няколко случаи дето си смениха имената, и второ да не би да се наричат Тесла или Айнщайн, по принцип е добре да им човек деца от двата пола, за да не си въобразява колко единият пол е по-добрият от другия. Един дол дренки са.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До София Поне на 48 г. си. Иначе нямаше да търчиш нощно време по сайтовете за да се саморекламираш.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази история се разказваше из София през 1983 или 1984 г., но тогава не всеки научи за продължението й, за причината да се роди тъмнокожо дете и за развода на свекъра и свекървата. В по-ново време това е един от примерите, които преподавателите по антропология разказват на студентите.
9
5
 
5
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Продължението На това му се казва "рецесивни гени". Това е единия капан на Господ. Поради тази причина и децата не са близки с родителите си, за да се учат един от друг, родителите са близки с внуците си, защото това са техните гени (характер, потенциал и тнт.).
8
1
 
5
 
! Отговори
Продължението преди 1 година
И тъй като по онова време у нас нямаше частни детективи, хората ползваха Службите чрез лични връзки. Така адвокатът проучил досиетата на двамата дядовци и двете баби на бебето. И какво се оказва? Доноси в досието на свекървата затова, че като комсомолска активистка е била в Берлин на младежки фестивал през 1960 г. и тогава станала много близка с ДВАМА младежи от африканска делегация. Синът й се родил точно след 9 месеца. Свекърът и свекървата се развели, младите си гледат африканчето, тяхно си е
7
4
 
4
 
! Отговори
Спомняте ли си преди 1 година
случая,който разтърси София преди 40 или малко повече години? На младата майка бяха връчили африканче. Тя веднага реагирала, че бебето е чуждо, но през тази нощ в това отделение се били родили само още няколко деца и все от другия пол. За пола на нейното и казали веднага, след като бебето излязло. Всички ревнали срещу нея,че е изневерила и най-много свекървата.Само бащата на младата майка не повярвал, че дъщеря му е способна на това.Препоръчали му много печен адвокат, вещ в такива дела. Продълж.
6
0
 
7
 
! Отговори
У нас до неотдавна преди 1 година
До немного отдавна, когато ДНК-тестовете у нас не бяха достъпни за обикновените хора, такива "грешки" се правеха уж случайно в не един родилен дом, особено в провинцията. Много от онези случаи вече са станали нещо като част от фолклора и се разказват като легенди. И това са само онези случаи, при които е възникнало подозрение за злоупотреба или е изтекла информация. Кой знае за още колко такива "грешки" никога не се е разчуло.
5
3
 
6
 
! Отговори
История преди 1 година
Е, да. Леля в момента е на 79 г. Била е на 36 години в онзи "черен" за нея ден. Свекърва й била много лош човек, обичала да командори в къщата. Аз я помня само като възрастна бабка. Не ми даваше да ям, когато отивах на гости у леля. Но в края на дните си тя падна и си счупи крака, с който е убила бебенцето. Лежа, лежа....и почина. Леля казваше - в края на живота си Бог я накара да съжалява за постъпката си.
4
1
 
7
 
! Отговори
До История преди 1 година
От лош род си. Гените ви са нечисти. А те не се променят толкоз бързо. Ако разбираш какво искам да кажа....
3
0
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Ужас!
2
0
 
12
 
! Отговори
Бате Сечко преди 1 година
до 1 Брат, тая свекурва дано во веки веков се върти на шипа в ада, където й е мястото!!!
1
17
 
3
 
! Отговори
История преди 1 година
Едно време моята леля е раждала само момичета. Родила пет момичета. А в предишните примитивни години, се е смятало велико да имаш мъжко дете, продължител на рода, продължител на родното семе. Забременяла с шесто - свекърва й казала - ако и шестото се окаже момиче, ще го утрепем. Родила го. Оказало се отново момиченце. Свекърва й го взело и го настъпила за шията. Бебенцето се хванало за крака й от болка, явно чувствало. Но тя го удушила. Заровила го в гората.