Няма да отнемат лиценза на "Енерго-Про" за двете сметки за ток

Това било крайна мярка за системни нарушения
Обновена: 2 фев 2015 20:21 | 2 фев 2015 18:32,
64
Няма да отнемат лиценза на "Енерго-Про" за двете сметки за ток
Снимка: архив, БулФото

Нарушението на "Енерго-Про" не е толкова тежко, за да му се отнеме лицензът, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова, цитирана от Агенция „Фокус“.

Отнемането на лиценз е крайна мярка и се прилага за дружества, които системно нарушават Закона за енергетиката или са нарушили сигурността на електроснабдяването, уточни Тодорова.

Още по темата
Припомняме, че в края на миналата седмица ДКЕВР съобщи, че са констатирани несъответствия между утвърдените от Комисията общи условия и тяхното прилагане от страна на „Енерго-Про Мрежи“ и „Енерго-Про Продажби“.

Проверката беше направена заради изпратените две сметки с една дата за плащане до част от клиентите на дружеството.

От съобщението на Комисията стана ясно, че дружеството не е обявило пред своите клиенти промяната на графика за отчет.

Днес Тодорова подчерта, че не е станала ясна и причината за втория отчет в началото на януари и не е състоятелно твърдението на електроразпределително дружество, че той се е наложил, "за да не бъдат разместени датите за отчет".

На базата на откритите нарушения утре на „Енерго-Про“ ще бъде връчен констативен протокол. Ако се стигне до налагане на глоба, тя ще бъде в размер на между 20 хил. и 1 млн. лева, уточни още Тодорова, цитирана от БТА.

Според нея жалбите на клиентите за получените две сметки с един падеж са 14, а проблемът е засегнал 67 хил. домакинства.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много просто - отнякъде трябва да се възстановят потъналите в небитието милиарди. И откъде? Въпрос с голяяяяма трудност.
48
0
 
0
 
! Отговори
До болка познато преди 9 години
Сега ще попишем тук-там няколко дена, ще се изкажем по въпроса, след това ще си платим сметките мирно и кротко, и всичко ще тръгне в старото удобно, добре подготвено и изпитано русло.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно и те четат, и какво ли си мислят? Най-вероятно: "Като си пееш, Пенке ле, кой ли те слуша?"
46
0
 
4
 
! Отговори
Всички ни се смеят преди 9 години
Как другаде могат да се борят и успяват, само ние охкаме и пъшкаме, дремем пред компютрите, и нищо съществено не правим? Опитват почвата, виждат, че минава отново номерът и ще продължават. Народе????
45
0
 
5
 
! Отговори
Каква изненада! преди 9 години
Като че ли сме очаквали нещо друго! За кой ли път ни представят същата пиеса и ние гледаме ли гледаме! Ако ни поканят, отново ще ги гледаме с интерес. Няма по-*** от нас българите! Как за четвърт век не разбрахме, че нещата са в НАШИТЕ РЪЦЕ и никой няма да ги оправи вместо нас. Най-малко тези, които се облагодетелстват от нашето слабоумие. Прав е ккк /51/, защо не се подават масово жалби, защо не се прояви нетърпимост? На това бездействие разчитат робовладетелите, защото ние сме роби без глас.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свалям шапка на Албания!!! Изгони ЧЕЗ без много приказки. Но тук е БГ-продажно племе.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е ясно,и то отдавна!Управляващите приказват "за" и действуват "срещу" народа ,а той само митингува .Срещу тях трябва да се действува с "народни" средства .Като Хитър Петър.Искат да пътуват-няма свободни места ,болни ли са-няма лекарства,гладни ли са- няма стока,имат ли проблеми с електро,топло и В и К -инсталациите-в къщи и службата стоят на тъмно и студено жадни и мръсни.25 години ни "удря гръм",трябва и "ехото да закънти"!Нищо лично-само бизнес!Изработили са си го!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То пък и остана мутрата Тиквун да отнеме лицензите на аверите си...
41
0
 
9
 
! Отговори
ккк преди 9 години
защо от 70 хил. засегнати само 14 души са подали жалби? Всички ли са неграмотни, слабо подвижни и др. обективни причини, за да не потърсят правата си? Всеки има 200 лв. за нови накладки и дискове на БМВ-то, ама няма 200 лв. да си наеме адвокат и да скъса *** на ЕнергоПро ? така ли стана - така стана... правата и свободата не са даденост, нито се упражняват сами... така е по цял свят, тук все някой друг ни е крив....
40
0
 
3
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
sledovatelno utre smetkite 6te sa troini :-)
39
0
 
9
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ТАЯ ДЪРЖАВНА КОМИСИЯ НА КОЯ ДЪРЖАВА Е ТА Е ПРОТИВ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ПОКРОВИТЕЛСТВА КРАДЦИТЕ Е.Р.П.? БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ДКЕВР ,НИТО ОТ Е.Р.П. ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ Е.Р.П. И ДА СЕ СВАЛИ ЦЕНАТА НА ТОКА.АКО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е СПОСОБНО ДА ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ МАХА.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДКЕВР е пълна пародия. Вместо да защитават народа който им плаща заплатите, те винаги заемат отсрещната страна. Абсолютно ненужни хрантутляци. ББ пак се ус.а.
37
0
 
6
 
! Отговори
Лобиизмът и ... преди 9 години
... този път си свърши добре работата.
36
0
 
14
 
! Отговори
еми преди 9 години
СЛЕД 1/2 ГОДИНА ЩЕ ОПОВЕСТЯТ НАКАЗАНИЕТО... СЛЕД КАТО СМЕ ПОЗАБРАВИЛИ -И -ХОП- МИНИМАЛНА ГЛОБИЧКА КОЛКОТО ЗА БОГ ДА ПРОСТИ! абе ДКЕВР пробват почвата, чета днес вкарват ИЗРЕЧЕНИЯ, ЧЕ ЩЕ ВДИГАТ ТОКА ОТ 1.07. ВЕРВАТЕ ЛИ СИ? ДА НЕ ВИ СЕ ВИДИ БЪЛГАРИЯ ТЕСНА?
35
0
 
13
 
! Отговори
БАЙ РИСТУ. преди 9 години
МАЙТАП. ЧЕ КОЙ РЕЖЕ КЛОНА НА КОЙТО Е СЕДНАЛ? САМО ЛУДИТЕ НО ЛУДИ НЯМА В ДЕКЕВАР-ИМА САМО ГЛАДНИ.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не сме си и помисляли такова нещо. Ще ни цедят до дупка
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До лекар-психолог Когато вземат лиценза на, червената мафия ,наречена ГЕРБ ,начело с най -младият син на БКП,другаря Борисов.Нали и ГЕРБ и БСП и СДС и Кукувицата произлизат от БКП. Така ,че на...... кукуво лято .Да не си наледник на,,теорията на Дарвин,, та процесът на мисленето ти е в зачатъчно състояние и задаваш *** въпроси.
32
0
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Тебе никой не може да разбере какви ги плещиш. Да не си роднина на Местан?
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..Съдбата на давещете се е в ръцете на самите давище се.. Илф и Петров
30
2
 
11
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Епа, Боцето се пени, пени, па ка земи % и се стаи до следващата далаверка.

Спонсорирани публикации