Nexo инвестира 150 млн. долара за проекти в метавселената

Компанията свой вътрешен фонд за инвестиции
28 мар 2022 08:56, Елена Кирилова
7
Nexo инвестира 150 млн. долара за проекти в метавселената
Снимка: БГНЕС

Компанията за дигитални активи Nexo обяви пускането на свой вътрешен фонд за инвестиции и придобивания Nexo Ventures. Инициативата ще е фокусирана върху проекти в метавселената, съобщава компанията. Тя ще инвестира дългосрочно 150 млн. долара.

Ключовите области, върху които ще е фокусиран Nexo Ventures, са проекти, свързани с метавселена, незаменяеми токени (NFT) и GameFi; Web3; DeFi иновации; инфраструктура за плащания и търговия; решения в регулаторни норми, пише Investor.bg.

Коста Кънчев, съосновател и председател на управителния съвет в Nexo, посочва, че чрез инициативата компанията утвърждава България като извор на все повече „обещаващи и вдъхновяващи“ проекти.

„Смятаме за свой дълг да подпомагаме финансово и стратегически, прохождащи и в напреднал стадий родни стартъпи“, коментира Кънчев. По думите му първоначалната алокация от 150 млн. на Nexo Ventures ще бъде фокусирана върху Web3 проекти и съпътстващото изграждане на инфраструктурата на метавселена.

Nexo Ventures ще се ръководи от Татяна Методиева, CFA, ръководител корпоративни финанси и инвестиции в Nexo.

„В Nexo вярваме, че блокчейн технологията ще трансформира начина, по който се свързваме и използваме финансови услуги“, каза Методиева.

През декември 2021 г. Nexo, чрез партньорство с Three Arrows Capital, стана първата компания, предлагаща ликвидност срещу активи, която приема NFT като обезпечение за заеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: NEXO
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната измама за балъци
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 - Той и Зукърбъг беше много миличък и весел, а Гейтс беше добричък и спокоен ... Днес и двятя вярват, че трябвя да ни казват, лал да си живеем живота ...
4
0
 
1
 
! Отговори
Лорд Стамат преди 2 години
Добре дошли в матрицата!
3
0
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Нямам ли право да разбирам от крипто и да съм русофил :/ защо теб правиш :/
2
1
 
4
 
! Отговори
Мамата преди 2 години
НАЙ ГОЛЯМАТА ИЗМАМА.
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Nexo са пичаги. Почнаха с криптото и в момента са една от малкото криптобанки в световен мащаб. Основателите отдавна са милиардери, но не съм видял някой да се е тупал в гърдите като Т.Живков по време на жътва. Русофилски гзове, български фирми произвеждат иновстивни виртуални продукти за милиарди, вие си въздишайте по каманизма.

Спонсорирани публикации